Reklama

Reklama

Sto padesát let od založení města, to už je dobrý důvod k oslavě. A proto se obyvatelé nevelkého Blaine v Missouri rozhodnou u příležitosti tohoto výročí uspořádat opravdovou lahůdku – divadelní představení. Corky St. Claire, hodně, ale opravdu hodně dávno režírující na Broadwayi, sestaví z místních občanů amatérský soubor a společně s těmito nečekaně dřevěnými talenty začne nacvičovat pódiovou show o historii jejich domova. A jeho hlavní hvězdy v podobě místního dentisty, páru obchodních cestujících, opraváře aut a barové číšnice uchvátí Corkyho natolik, že na jejich první vystoupení dokonce pozve i renomovaného broadwayského kritika pana Guffmana. To, že se čekání na Guffmana vyplatí, ale není rozhodně jisté. Znáte to, Godot taky nedorazil. Příjemnou oddechovou a originální komedii natočil v roce 1996 držitel ceny Emmy Christopher Guest. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Olík 

všechny recenze uživatele

Kvalitně obsazené (Levy, Willard, Balaban, Posey aj.) leporelo Guestovských postaviček malého městečka Blaine oslavující stopadesát let od svého založení místními „herci“ obsazenou divadelní hrou, kterou má svou přítomností podpořit příslovečný Godot v podobě vyhlášeného broadwayského kritika Guffmana. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Je oslava 150 let existence vašemo malého rodného městečka důvodem k oslavě? Zajisté ano. A co by při takové oslavě nemělo chybět? Samozřejmě nějaká scénka nebo pásmo scének, případně divadelní představení o vzniku a historii vašeho městečka. A přesně tohle napadne i starostu malého městečka Blaine, které se nachází někde v Missouri, a tak se může začít nacvičovat. Na konkurzu se objeví několik zajímavých postav, které pak už prakticky z obrazovky nezmizí a ač je to občas hodně zajímavé a hodně originální, tak se nějak nemohu zbavit dojmu, že to bohužel není nic víc než průměrné dílko, které mi navíc ani nepřipadalo vtipné. Ani jednou jsem se nezasmál, neměl jsem důvod se zde čemukoliv smát, a tím pádem není ani důvod považovat tento film za komedii, nebo případně tedy označit by se to dalo za nevtipnou komedii. Ale naštěstí film není dlouhý a když dojde na samotné uvedení hry, tak je to docela zajímavé a film se mi konečně začal líbit. Stejně tak ani nepopírám, že film se snažil být originální a také zřejmě originální je, ale bohužel nevybočuje z průměru. Herecké výkony jsou kvalitní, což je další z výhod filmu, navíc i docela pomáhá, že herci jsou takřka neznámí, tedy alespoň kromě Eugena Levyho jsem tam nikoho nepoznal. Celkově tenhle film nezaujal ani nezklamal a vidím to na průměrné tři hvězdy. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Je libo růžovou krabičku na svačinu s motivem z filmu Soumrak dne? Skupina ambiciózních, bohužel tuze netalentovaných osůbek se s vidinou naplnění amerického snu stává hlavními aktéry osobitého muzikálu. Nejsou mimořádně hloupí, nebo nějakým komickým způsobem neschopní, jenom tvrdohlavě odmítají pochopit, že je nesmysl stavět svou budoucnost na jedné „klíčové“ události. Komedie Christophera Guesta obohacují lpění na amerických hodnotách o nadhled, který samo postrádá. Jejich nasycenost trapností, humorem-nehumorem, vtipy bez point a prvky mystifikace perfektně ladí s mou představou chytré komedie, která vám v hlavě "doznívá" dlouho po zhlédnutí. Jako nezanedbatelné plus vnímám též účast Parker Posey. 75% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Zábavné, celkem zajímavě pojaté, ale i tak ne víc jak na tři hvězdy!Eugene Levy ale ušel (a navíc je spoluscénáristou). ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • V traileru můžeme vidět herečku Frances Fisher. Jejíž scény však byly z filmu vystřiženy. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve městě Austin v americkém státě Texas. (Terva)
  • Velká část dialogů byla improvizace. (Terva)

Reklama

Reklama