Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2020 a svět čelí smrtelné hrozbě. Není to ani nukleární válka ani teroristický útok, ale erupce gigantického supervulkánu bublajícího pod povrchem Yellowstonského národního parku. Poslední erupce podobné síly uvrhla celý svět do temnoty trvající šest let, spustila poslední dobu ledovou a snížila počet obyvatel na Zemi na pouhé dva tisíce. Vědci vědí, že roztavená láva tlačící se na zemský povrch z Yellowstonu jednou exploduje. Tento silný thriller založený na reálných faktech zkoumá, jaké ekologické, politické, ekonomické a společenské důsledky by taková katastrofická událost měla. Po naprosto zničujícím vyvrcholení se divákům naskýtá pohled na svět po apokalypse. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

igi B. 

všechny recenze uživatele

No jo, tak je to tady... Ale sakryš, co je na téhle >fiction< dokumentárního? Jaký hraný dokument? Tahle katastroficko-akční superhloupost není nic jiného, než typická televizní produkce s rutinní režií a místy alespoň leccos napravujícími (dnes již ovšem standardními digitálními) zvláštními efekty. Jinak děj a herecké kreace jsou plny otravných a stokrát vyvřelých klišé a rádoby akční kamera nervně těká ve snaze dodat ději aspoň dojem akce... Ve výsledku je ovšem celá tahle inscenace tak prostoduchá, jak se jen sluší na >poameričtělý< program, vysílatelný kdykoli na kterékoli tv stanici s ratingem >mládeži příhledno< ... Škoda. - - - P.S. Co však při uvedení na té naší >veřejnoprávní< vskutku nasere, je krom (opět typicky plytkého) televizáckého dabingu obligátní ořez obrazu na 4:3 - a když páni od techniky usoudí, že by na obrazovce něco zásadního chybělo, obraz prostě stranově zkomprimují. To je prostě supersračka... Ale co chcete od instituce, jejímuž programu šéfuje bývalý milicionář, bojovník to "neohrožené pěsti dělnické třídy". Jojo, s kultůrou je zkrátka třeba bojovat, k obrazu prostoduchého českého diváka... :-( ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem další céčkový katastrofický kousek, k mému překvapení se mi dostalo vcelku zajímavého polo dokumentu – polo filmu s množstvím zajímavých spekulací, informací - fiktivní budoucnost, dobré herecké výkony, celkový vizuál taky nebyl špatný. Strašně rád bych se do Yellowstonského národního parku někdy podíval. Akorát ta délka byla brutální, místy to totiž postrádalo „šťávu“ a trochu se to vleklo. ()

Reklama

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Ide o hraný fiktívny dokument o výbuchu sopečnej masy ukrývajúcej sa pod Yellowstonským parkom. BBC opäť excelujú, ale tentokrát je problémom stopáž - je to proste pridlhé (bolo by to treba prestrihať na dve hodky od prílišných vysvetlovačiek a bol by tu jeden z najlepších sopčných bijákov). Triky sú opäť na vysokej úrovni (až na tú odfláknutú tsunami vlnu sa dajú porovnať aj s niektorými kúskami z kina napr. Dante´s Peak alebo Volcano), príbeh tak realisticky podaný ako to BBC dokáže a aj úmrtnosť postáv docela prijateľná - takže pre tých čo nevideli aspoň 5 hraných dokov od BBC jednu * pridať a tie moje 3 sú len s prihliadnutím na to, že ide o dokument. žáner - filmy ako DP alebo Volcano tento snímok hravo strčí do kapsy. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zajímavý polodokumetární katastrofický snímek, jehož hlavním kladem je NESCHEMATIČNOST a kupodivu i vývoj postav. Alespoň některých. Proti tomu Augiášovu chlévu představovanému skvosty jako Dny Totální Zkázy nebo 10,5 Stupně jde o naprostý majstrštyk. BBC prostě zase zabodoval/a/o a já dám 70%. Rozhodně mi to bylo sympatičtější než celý Day After Tomorrow. ()

Edit13 

všechny recenze uživatele

Docela experimentální sci-fi dokument BBC co by se stalo, kdyby.... Mně se tohle zpracování líbilo. Ze začátku jemné náznaky, poté přijde samotné vyvrcholení výbuchu. Při shlédnutí bonusů se vám dostane přímo odborného výkladu, z čeho tento dokument z budoucnosti vychází. Nejvíce se mi na tomto dílku líbí, že je natočen podle skutečně reálných hrozeb dnešní doby, žádné sci-fi plné nesmyslů. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Film byl nominován na cenu BAFTA v kategorii nejlepší speciální efekty. Nominaci však neproměnil. (Terva)

Reklama

Reklama