Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující thriller o třech mužích, kteří náhodně narazí na ruskou špionážní stanici Pás Orionu na odlehlém konci norského ostrova, kde žijí. Tom (Helge Jordal), Larse (Sverre Anker Ousdal) a Sverre (Hans Ola Sørlie) mají prosperující firmu s čluny, díky kterým turisté mohou poznat fjordy a úžasnou krajinu kolem. Firma má ale omezené prostředky, a tak se rozhodnou propašovat traktor do Grónska… Na zpáteční cestě, kdy je zastihne bouře a hledají úkryt na severním pobřeží, stanou se součástí velmi podivných skutečností… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Mustaffa 

všechny recenze uživatele

Kdo by to řekl, že Norové umí natočit velmi slušný thriller. Dobré skloubení hutné atmosféry s nehostinným prostředím drsného severu a vžitím se s hlavním hrdinou, kterému nešlo nedržet palce. Škoda jen, že Helge Jordal alias Tom byl Nor a ne třeba Američan, protože to by jinak v akčním thrilleru určitě tu tajnou ruskou špionážní stanici sám vystřílel a nemusel by jako Tom běhat po horách při mínus šedesáti a plavat v ledové vodě a taky utíkat před helikoptérou s kulometem nebo co to tam měla a tak podobně. A když ho konečně po snad pěti set kilometrech běhu po horách zachrání, tak mu nikdo nevěří co zažil a už vůbec ne, že tam kde si je sovětská špionážní stanice. Jo, tak tomu říkám opravdu blbej tejden. Ale co, severní vítr je krutý a toto je opravdu celkem dobrý film, škoda jen ke konci upadající atmosféry a samotného konce filmu, který byl pro Toma nevyhnutelný... ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Parta kamarádů- zlodějíčků v blbej čas na blbém místě....originální...Barentsburg, pojmenovaný po nizozemském mořeplavci Willemu Barentsovi, je druhé největší město na Svalbardu. A to slovo největší i slovo město berte hodně s nadsázkou. Bydlí tam totiž zhruba 500 obyvatel, hlavně Rusů a Ukrajinců. Přestože Svalbard administrativně patří Norsku, díky Svalbardské smlouvě z roku 1920, mohou její signatáři Svalbard využívat k různým komerčním aktivitám či vědeckému výzkumu. V praxi toto využívají nicméně pouze Norové a Rusové především za účelem těžby černého uhlí. ()

toma.baza 

všechny recenze uživatele

Thriler z období studené války. Odehrává se na Špicberkách. Tři muži, kteří se pohybují na hraně zákona, se připletou na špatné místo a musí za to pykat. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Barentsburg, pojmenovaný po nizozemském mořeplavci Willemu Barentsovi, je druhé největší město na Svalbardu. A to slovo „největší“ i slovo „město“ berte hodně s nadsázkou. Bydlí tam totiž zhruba 500 obyvatel, hlavně Rusů a Ukrajinců. Přestože Svalbard administrativně patří Norsku, díky Svalbardské smlouvě z roku 1920, mohou její signatáři Svalbard využívat k různým komerčním aktivitám či vědeckému výzkumu. V praxi toto využívají nicméně pouze Norové a Rusové především za účelem těžby černého uhlí. [Zdroj: hedvabnastezka.cz] (sator)

Reklama

Reklama