Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá parodie na Hvězdné války.
Mladého prodejce koberců Arifa unesou mimozemšťané na planetu GORA, kde je vězněn. Jednoho dne se mu zjeví holografický obraz bytosti, která jej prosí o vysvobození. Po několika marných pokusech se mu konečně podaří utéci. Setká se s mistrem, který jej naučí bojovému umění a využití „síly“. Arif zachrání nejen princeznu před nechtěným sňatkem, ale také celou planetu před nárazem ohnivé koule, která je dílem zlého velitele. Připadá Vám tento příběh povědomý? Ano, film G.O.R.A. - vesmírné manévry je parodií na sérii Hvězdné války, sérii MATRIX a další filmy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Naprosto šílená turecká parodie na Star Wars, Matrix, Pátý element, Karate Kid a kdo ví co ještě. Hlavní hrdina snímku je Arif, turecký prodavač koberců, padělatel fotografií s UFO a podnikatel v cestovním ruchu, kterého spolu s dalšími obyvateli naší planety unesou mimozemšťané jako otroky na planetu GORA. Arif uvržen do vězení na cizí planetě plánuje útěk, stále se mu zjevuje holografický obraz bytosti, který mu zvěstuje jeho sílu a získá věrné spojence v podobě androida a svérázného vězně, který si před jméno dává přezdívku Bob Marley. Když se Arifovi konečně podaří utéci, tajemný mistr ho naučí používat sílu díky které Arif nejen porazí ďábelského goranského velitele, ale zachrání celou planetu a goranskou princeznu. Celý snímek se spíše než na děj soustředí na řadu brutálních gagů a narážek, z nichž některé jsou vydařené a některé vyloženě trapné. Téměř všechny postavy jsou parodicky pojaty a jejich výstupy směřují někam až za hranice absurdity. Pokud divák přistoupí na tento styl humoru, zaručeně dobře se pobaví. Já se bavil na tři hvězdy. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Turci už netáhnou jen na Mohuč, ale i do vesmírných dálav, a to vyzbrojeni papundeklovou estetikou a polotrapným humorem Cema Yilmaze (už jsem si zvyknul z Hokkabaze). A dovedou pobavit. I když mnohem víc ujetou familiární atmosférou (jako by to natočila parta vašich přátel někde v garáži), než opravdu trefnými parodickými scénami. ()

Reklama

Accuphose 

všechny recenze uživatele

Jak už tu psal někdo přede mnou, na tomhle se šetřit nemůže, je to prdel od začátku do konce a to jsem toho dost neviděl, abych pochopil všechny narážky. Turci se vytáhli.... a ačkoliv je to točený ve stylu hodně talentované party nadšenců, neubírá to nic na kvalitě, naopak to sedí jak prdel na hrnec. Ani nepamatuju, kdy mi stál film za to, abych ho viděl v kuse. A vychutnáte si to, i když nejste fanoušek Sci-Fi. ()

VMa 

všechny recenze uživatele

Dobrá zábava, která připomíná parodii spíše na Matrix než Hvězdné války a k tomu trocha odkazů na jiné filmy. A tak jediný důvod, proč jsem nedal všech pět hvězdiček je ten, že mi docela vadí ty dvě vsuvky týkající se osobní historie nejprve padoucha a potom spoluvězně "Boba Marleye" Faruka. Ty mi připadají spíše trapné než vtipné. ()

Aildrin 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude horší. První polovina byla místy docela zábavná, ale ve druhé už to za moc nestálo. Turci mají zajímavý smysl pro humor, na který není snadné si zvyknout. Výkon hlavního aktéra byl ucházející a z vizuálního hlediska je zřejmé, že byla tahle mulitparodie dobře financovaná. To je ale asi tak vše. S odřenýma ušima ***. Přesto je GORA velkým úspěchem pro současnou tureckou kinematografii. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Cem Yilmaz je scenáristom a zároveň hrá dvojúlohu: pozemštana Arifa a záporného velitela Logara. (jesuswlasac)
  • Jde o doposud nejdražší turecký film (mimo komprodukci) - náklady na výrobu dosáhly pěti milionů dolarů. (sigf07)
  • Na území o rozloze 8 000 km² bylo postaveno 24 různých filmových lokací. (sigf07)

Reklama

Reklama