Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh z malebného prostředí Mazurských jezer. Přijíždivší kamarádi Petr a Michal, oba malíři jenž mají za úkol o prázdninách vyzdobit místní kostel centrální freskou, pomalu zjišťují, že ve městečku není vše tak idylické jak se na první pohled zdá. Nastávají první kontakty s trojicí místních grázlů pod vedením cynického Romana, kteří terorizují místní obyvatele i přírodu. Situace začne gradovat příjezdem Petrovy spanilé přítelkyně Doroty, jenž samozřejmě padne do oka i místnímu Romanovi. Jelikož Petr je ovšem přeborník v karate, spěje celý příběh k neodvratitelnému konci… Režisér filmu zkoumá jestli existují hranice ponížení, násilí a brutality, aby mohla být porušena filozofie bojových sportů. (Ygnor)

(více)

Recenze (6)

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že každý kto videl tento film si určite pamätá tri scény. Jednu milostnú hlavného protagonistu a jeho priateľky, snímanú cez okno. Hnev, nenávisť a bezmocnosť pri vyčíňaní chuligánov. A scénu, kedy sa zlomí jeho hnev v pomstu. Videné v kine začiatkom 80-tich rokov. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Můj první "dospělácký" film. Ve svých deseti či jedenácti letech jsem se vkradl na tohle představení do kina v Počátkách. Užil jsem si nejenom importované karate z Polska, ale taky něco pohledů na obnažené ženské tělo. A to za ty současné čtyři hvězdičky určitě stálo : ) ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Vskutku kvalitní film s psychologickým podtextem, prolnut krásnými exteriéry mazurské krajiny jezer a přírody, jež celý děj příjemně dokresluje a přibližuje a nechybí zde ani výborná hudba. A pozor, nenechte se mýlit názvem filmu, není to film akčního stylu. Určitě jsem neměl problém se vcítit do myšlení a pocitů malířů Petra a Michala. Protože zde se skvěle zdařilo zachytit konfliktní stav dvou světů, onu tupost násilí, které vždycky děsí a umění karate, kde nestačí pouhé technické osvojení, ale které, když ho chceme pochopit, musíme jít do větší hloubky. Pozor, možný spoiler!!! Protože předpokládá i duchovní přístup jako způsob sebeobrany proti napadení fyzickým ozbrojeným protivníkem. K tomu, abych se mohl dát touto cestou agrese, tak je to zcela pochopitelné. Každopádně etika zasvěcence karate říká, že zdrcující závěr se smrtelným účinkem patří nedělitelně tváří v tvář pouze, když jde skutečně o život a nikoli, když nebezpečí pomine. V tomto smyslu se ve filmu charakteristiky odlišují. A to je to, co platí. Protože to nejsem schopen říci zcela jednoduše, tak to berte s krajní rezervovaností. Myslím, že jde o hodně dobrý film, protože takto pojaté téma se jen tak nevidí. ()

wayne99 

všechny recenze uživatele

Škoda, že už se takové filmy dnes nereprízují v TV, naposledy jsem ho viděl na ČT s naším dabingem v roce 1992 (to ještě filmy uváděli hlasatelky). Každopádně vynikajíc film, poutavý příběh (i když ne úplně akční) a dobře vybraní herci. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Film brojící proti zneužívání bojových umění v civilním životě. Ta banda grázlů si o to zneužití ale vysloveně koledovala... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama