Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Kang (Yeong-cheol Kim) ví, že se na svého „řešitele problémů“ Sun-wooa (Byung-hun Lee) může spolehnout ve všech ohledech. Proto ho pověřuje dohledem nad svou mladou přítelkyní Hee-soo (Min-a Shin), kterou podezřívá z nevěry. Příkaz zní jasně: načapá-li Sun-woo dívku s milencem, má oba na místě zabít. Dokázal by však zabít někoho, v kom nachází zalíbení, někoho, kdo jej nutí přehodnotit svůj dosavadní život? Loajalita vs. skomírající víra v určité morální zásady. Jak se Sun-woo rozhodne? A jaké bude mít jeho rozhodnutí následky? Skrývají se odpovědi v jednom z buddhistických mouder, jimiž je film sevřen? Je na vás, abyste to zjistili. (Matty)

(více)

Recenze (213)

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy o pomstě a když je v hlavní roli charismatický hrdina, který nejen že skvěle kope, mlátí a střílí, ale i hodně vydrží a ještě k tomu je film "zabalený" do nádherné vizuální formy není opravdu co vytknout. Není to sice taková jízda jako Oldboy (se kterým má mimochodem docela dost společného), má trochu pomalejší rozjezd. Ovšem, když se příběh pořádně rozjede (to je asi od té dokonalé scény s rozsvěcování a zhasínáním světla) je Bittersweet Life naprosto geniální a nabitý emocemi, celé to korunuje naprosto bezchybný konec. Snad to zakoupí naši distributoři, protože tomuhle filmu opravdu velké plátno sluší (mohu potvrdit, protože jsem to viděl na festivalu Filmasie). ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ji-woon Kim .. Ji-woon Kim napodruhé.. Tentokráte si napsal scénář inspirovaný jednoduchým a už mnohokrát převedeným příběhem o pomstě ve stylu gangstérky. Když bych lehce srovnával s jeho Janghwa, Hongryeon, poukázal bych na stejně kvalitní kameru a příjemný hudební doprovod. Herci se taktéž snaží na maximum, atmosféra temného a hořkého osudu je stylová, ale mezitím je spousta vaty a nudných pasáží.. Tudíž nějaký strhující filmový zážitek se opět nekonal. 70%. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Pohybují se ty větve, nebo to dělá vítr ?.......... Tak půl hodiny pryč - jedna krvavá rvačka, které předcházel docela ironický humor, ale jinak nic. Strašně se tam telefonuje a nic neděje. Hudba je podivná, jen housle, viola a piano, taky nic moc. Akce zatím žádná. Půl hodiny a já se nudím. Abych napsal pravdu nějak ten děj nechápu, jsem asi zabedněnej. CITÁT - Ten pohyb není ani větví ani větrem......... Tři nevyslovená slůvka "omlouvám se vám" rozjedou krvavá jatka. Hlavní hrdina poruší svá pravidla, stane se útlocitný a bude potrestán. CITÁT - Přestaň kopat. Jsme v prdeli........ Dobrá kamera, divná hudba a dokonce i divný humor. Nějak jsem v tom nenašel trochu logiky, nejdříve ho chtěj .... ne to by byl spoiler, tak se podívejte sami. Mě to připadalo trochu hloupé, hlavně ten konec. Někde jsem četl, že tento režisér je přezdíván korejský Tarantino, ale z Tarantina to má jen tu krev, ale myšlenka je někde jinde. CITÁT - Byl to smutný sen ?........ ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jakožto konzument všeho Juho Kórejského, nebudem skrývať určitú dávku sklamania. Základ v podobe solídneho príbehu z prvej polovice, vystriedal v druhom polčase akčný hrdina s vyšším počtom životov ako "čierna mačka, biely kocúr". Boha, čo to dnes "všetci" žerú, že ich nestačí dobiť, zakopať, dobodať, ani dokatovať samopalom, aby konečne skapali? Je mi to fakt ľúto, no akonáhle sa snímok začne prezentovať ako seriózny počin, ktorý si zakladá na relatívne "vážnej" téme oddanosti v samotnej hierarchii mafie, nedokážem preladiť na odľahčenú nôtu s Tarantinovým rukopisom. Nevadí, možno inokedy ... ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Sladký, hořkosladký nebo hořký život? Sám vám vlastně nevím; a po tomto snímku si v tom jsem jistý ještě méně. DALKOMHAN INSAENG je majstrštyk; majstrštyk z ranku filmů o mafiánech a pomstě. Čekal jsem (sice) podstatně více kombinace aka OLDBOY či Kim Ji-woonův předešlý opus JANGHWA, HONGRYEON, ale to, co přišlo na závěr, předčilo všechny mé představy. Přímočarý, nekomplikovaný a dějem jednoduchý snímek, který sice není založen na překvapivých pointách, ale kterému to ani v tom nejmenším neubírá na kráse. Shrnuto a podtrženo: Nečekejte překvapivé pointy, ani akci od prvního filmového políčka do posledního... a myslím, že i přesto budete z tohoto snímku paf. Co říci závěrem? "Jednu pozdní podzimní noc se učedník s pláčem probudil. Mistr se ho tedy zeptal: "Měl jsi noční můru?" "Ne." "Byl to smutný sen?" "Ne," odpověděl žák. "Měl jsem sladký sen." "Potom proč tak smutně pláčeš?" Žák potichu odpověděl, utíraje si přitom slzy: "Protože sen, co jsem měl, se nikdy nenaplní."" ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Film byl nesoutěžně promítán na filmovém festivalu v Cannes 2005. (Terva)
  • Krátká vyprávění, kterými film začíná i končí, jsou buddhistické paraboly. (DailyDreamer)
  • V roce 2009 časopis Empire zařadil film na třetí místo žebříčku "20 největších gangsterek jaké jste nikdy (pravděpodobně) neviděli". (Terva)

Související novinky

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

19.08.2017

Jihokorejská krimi A Bittersweet Life patří mezi ty chválenější a známější asijské filmy. Bylo tedy jen otázkou času, než se Hollywood pokusí o remake, a právě ten už je na cestě. Příběh mafiánského… (více)

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama