Reklama

Reklama

Král ozvěny

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Výpravná pohádka podle K. Šiktance přináší příběh o králi, který nepřeje lásce své dcery Doubravky (J. Bernášková) a zahradníka Tomáše (P. Štěpán), syna přítele, který za něj položil ve válce život. Je přesvědčený, že Tomáš nemůže převzít království, protože není urozeného původu, a navíc je velký dobrák. A panovník přece musí být tvrdý. To vznešený kníže Artuš z Nebesníže (D. Viktora), který dokáže rozmlouvat s ozvěnou, by byl vhodnějším ženichem. Tomáš i princezna jsou však rozhodnuti, že svoji lásku ubrání. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (19)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Neokoukané tváře herců působí jako příjemné oživení. Postavy byly celkem sympatické. Pohádka je bez problému koukatelná a její příběh se odehrává v moc pekných exteriérech. Nápad s ozvěnou byl zajímavý. Jen by ho chtělo více dotáhnout. Takhle je to všechno moc jednoduché. Od pohádky jsem očekávala trochu něci jiného. ()

otík odpad!

všechny recenze uživatele

Pohádka Karla Šiktance z cyklu Královské pohádky. Jiří Pavlica napsal a nahrál svou typickou hudbu k neskutečně dementní pohádce, kde se skoro všichni chovají jako paka a jednají jak stádo idiotů. Ne, tohle opravdu nebyla ani nevydařená pohádka, tohle byl naprostý průšvih. Jediné, co stojí za zmínku, jsou exteriéry i interiéry - natáčeno v prostředí státního zámku Lednice na Moravě, Valašského muzea v přírodě Rožnov pod Radhoštem a v oboře Hukvaldy. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ani Dušan Klein nedokázal vykřesat z této pohádky víc. Přeci jen je trochu k zamyšlení práce s ozvěnou. Stejně jako celý průběh děje. Klein si tentokrát vybral herce, kteří na tehdejší dobu působili nově, navíc i krásné exteriéry, ale jinak je celá pohádka předvídatelná a velmi banální. Ta ozvěna zkrátka mohla být více promyšlená a rozvedená. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka si zaslouží trošku lepší hodnocení za sem tam nějakou tu atmosféru, za děj, který měl hlavu a patu (smutné, že u českých pohádek tyto nejsou naprostou samozřejmostí) a za to, že mě zaujala. Trdlující komoří tam být pravda nemusel, nechápu, proč se naše pohádky neobejdou bez trapných postav. Naštěstí tím nejtrapnějším nebyl tentokrát král, jak bývá neblahým zvykem. Není to bůhvíjaká pohádková pecka, ale vcelku mě potěšila. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

"V aleji, co míří k zámeckému domu, stojí proti sobě dvakrát dvacet stromů. Všechny pěkně v páru, všechny pěkně zpříma, jen já o samotě, až je mi z toho zima. Den jak modrý kostel, v němž je klenba nízká, když jdu svatým domem, když je nepřítomen ten, po kom se mi stýská .... " Ta písnička je na tom s přehledem to nejlepší, princezna je krásná, nikdy mi ovšem nebylo jasné, proč má na hlavě kapesník, její milý zahradník je sympatický chlapec, no ale ani tahle dvojice a ta krásná víla (Opravdu jsem zrovna já napsala krásná víla? No jo, napsala.) z toho průměru a banality žádnou pohádkovou revoluci nevykřešou. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na jižní Moravě na zámku Lednice, ve Valašském muzeu v příhodě Rožnov pod Radhoštěm a v oboře Hukvaldy. (Aquarii)

Reklama

Reklama