Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radostné veselí na královských slavnostech je náhle přerušeno kejklířovým pokusem o zabití krále Řehoře (Z. Žák). Hvězdář Petr (M. Zelenka), který krále zachrání, je za svůj čin přijat do služby. Z hvězdné oblohy učí číst i krásnou princeznu Korunku (K. Jandová), jenže jejich vznikající lásce není panovník pro mládencovu neurozenost právě nakloněn. Oběma zamilovaným se pokoušejí pomoci kouzlem i tři muzikanti, a když se Petrovi podruhé podaří zachránit krále před smrtí, zdá se, že se hvězdáři splní jeho sen a konečně získá princezninu ruku. Místo očekávané odměny je ale vyhnán… (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

otík 

všechny recenze uživatele

Další z řady nezajímavých pohádek, které jsou natočeny nepohádkově, snad až nudně. Diváka nemá kdo strhnout, kdo potěšit. Králi hrozí nebezpečí a chce jej stále někdo zabít, hvězdář jej zachrání a zamiluje se do královi dcery, král však odmítá svatbu, vyžene hvězdáře, zakáže hudbu a veselí. Pak se cesty propletou a král pod tíhou všemožných faktů svolí ke svatbě. Prostě příběh opravdu stojí za starou bačkoru. Co zaujme a na první pohled práskne do očí, je velké množství digitálních triků, které však nemohou onu prázdnotu z této pohádky vyplnit. Hudba: Pavel Helebrand ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

pohádka,co nenadchla,ale taky nijak neznechutila....takoví nijak zajímaví muzikanti,princezna i hvězdář a vlastně všichni ostatní...kdo překvapil - a to vzhledem,to byl král,v němž jsem zprvu Zdeňka Žáka fakt nepoznala...možná by měl takhle zarostlý chodit pořád a já bych se na filmy s ním v pohodě dívala....a to prosím vousáče nemusím!....a hrad byl úžasný,musím zjistit,kde to natáčeli a vydat se tam.... ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádka typická nedělnímu odpoledni. Průměrná až za hrob. Od hudby, hereckých výkonů až po scénář. Ale co je nejhorší? Děj. Vlastně kromě dvou pokusů o vraždy, přemlouvání krále, aby konečně svolil svatbě a komických hudebníků, kteří poskytnou Zdeňku Žákovi, co chce, ale on přesto nedodrží slovo, se tam nic moc neděje. I to nedodržení královského slibu jde proti běžným pohádkovým normám. A pak je dramatický až závěr. I když...dramatický? Hvězdář přepadne vojáka a je po všem. Ocenit lze snad jen fakt, že exteriéry jsou pohledné. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Toho hvězdáře jako hlavního hrdinu vyhrabali kde? Vysloveně nesympatický ogara zralý na pár facek. Dále se mi nelíbilo ozvučení, to byl děs. Zato musím pochválit kostýmy a částečně i výpravu. Na nízko rozpočtový film to bylo celkem ucházející. Odebírám však body za zbytečné smíchání dvou pohádek dohromady. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je veskrze geniální, opravdu, protože v něm nejsou žádní herci, ale jen figuríny upravené pomocí cgi, takže to bude nejspíš důvod praděsivé prkennosti jejich hereckých výkonů. Dialogy zas stvořil dobře utajovaný robot s umělou inteligencí (v dnešních dnech spokojeně koroduje v nitru brdských lesů, jak modří vědí), to je jediný důvod, proč dialogy zní jako něco, co vzešlo od školáka navštěvujícího šestou třídu v letech prvorepublikových, kterému někdo dodal množství zkvašeného moštu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Moravském krasu, filmovým hradem je Nový Hrad u Adamova. (rakovnik)

Reklama

Reklama