Reklama

Reklama

Po stopách Xapatanu

(pořad)
  • Československo Stopa Xapatanu (více)
všechny plakáty
Soutěžní / Dobrodružný / Rodinný
Francie, 1992, 20x75 min

Režie:

Bernard Flament

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Sophie Davant

Obsahy(1)

I v Mexiku mají památky své legendy. Ta o Xapatanu říká, že rozhněvaní bohové a jejich strážci hory brání kandidátům (soutěžícím), aby získali vzácnou sošku, za kterou je profesor Gregory ochoten zaplatit nemalou částku. Kandidáti musí prokázat sílu, šikovnost, odvahu i důvtip. Nejprve v týmu, kdy je spolupráce nutná, ve finále však už soutěží každý zbylý kandidát sám za sebe. Každý soutěžící má na zádech pouzdro, představující jeho život - přijde-li o něj, vypadává ze hry a stává se zajatcem. Navíc čas neúprosně běží, takže kdoví, zda případný úspěšný finalista nakonec se soškou stihne odjíždějící vlak s profesorem... (DžejPý)

(více)

Recenze (76)

Siri69 

všechny recenze uživatele

Pro tuto soutěž je škoda že ve stejnou dobu běžela v TV Pevnost Boyard... Takže tím pádem nebyl Xapatan tak moc sledovaný a oblíbený,jelikož tyto dvě soutěže každý srovnával a jak tak čtu u několika komentářů,tak stále srovnává... Ovšem já jsem si nesměl nechat ujít ani jeden jedinej díl... :-) Já prostě tyto soutěže jako malý miloval... 4* ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Navrhuji vyhodit z TV všechny ty hovna jako superstar, vily a já nevím co všechno ještě jde v prime timu a když už soutěže tak takovýhle, kde člověk něco musí dělat a ne jen chlastat a chovat se jako idiot a nebo si hrát na něco co není . Ovšem, já Vám řeknu na co tyhle soutěže zahynuli , na to že se nedalo hlasovat prostřednictvím SMS !!! ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

Při vzpomínce na tuto soutěž se mi vybaví odjíždějící chlápek, který měl odkoupit sošku od soutěžících (bohužel ve většině dílů dvojice nestihla k vlaku doběhnout, případně přinesla nesprávnou nebo poškozenou sošku). Právě závěrečná část byla nejlepší: podle indicií se rozhodli pro jednu ze sošek, sjeli nad jezero, přeplavali ho (já už bych v této fázi klesla ke dnu v doprovodu krokodýlů) a pak začal infarktový výstup po schodech. Ten VIP díl s Patricem Laffontem z Boyardu, který tady zmiňujete (taky si ho pamatuju jako jedinej, ostatní díly mi splývají) je ke zhlédnutí na youtube, nedávno jsem ho viděla a nezklamal. Nostalgických 70% ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Je to už dávno co jsem to sledoval, v paměti utkvělo jen pár věcí. Soutěžící musí v závěru běžet po schodech aby stihli vlak, zajímavé úkoly a výborná atmosféra. Jestli by některá z TV stanice chystala reprízu, za sebe bych rozhodně nebyl proti. Každopádně ani v dnešní době nemá Xapatan příliš konkurence! ()

Zajímavosti (4)

  • Maximální obnos výhry, kterou soutěžící mohli získat činí, 100 000 franků. Jedná se tedy o stejnou částku, kterou soutěžící mohli získat např. v podobné soutěži Pago Pago (od r. 1993). (CANNIBAL)
  • Počet schodů, které musí na začátku hry soutěžící sejít a 'finalista' s 'kandidátkou' na konci hry vystoupat k železniční stanici Xapatan, je 365. (CANNIBAL)

Reklama

Reklama