Reklama

Reklama

Po stopách Xapatanu

(pořad)
  • Československo Stopa Xapatanu (více)
všechny plakáty
Soutěžní / Dobrodružný / Rodinný
Francie, 1992, 20x75 min

Režie:

Bernard Flament

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Sophie Davant

Obsahy(1)

I v Mexiku mají památky své legendy. Ta o Xapatanu říká, že rozhněvaní bohové a jejich strážci hory brání kandidátům (soutěžícím), aby získali vzácnou sošku, za kterou je profesor Gregory ochoten zaplatit nemalou částku. Kandidáti musí prokázat sílu, šikovnost, odvahu i důvtip. Nejprve v týmu, kdy je spolupráce nutná, ve finále však už soutěží každý zbylý kandidát sám za sebe. Každý soutěžící má na zádech pouzdro, představující jeho život - přijde-li o něj, vypadává ze hry a stává se zajatcem. Navíc čas neúprosně běží, takže kdoví, zda případný úspěšný finalista nakonec se soškou stihne odjíždějící vlak s profesorem... (DžejPý)

(více)

Recenze (76)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Je to už dávno co jsem to sledoval, v paměti utkvělo jen pár věcí. Soutěžící musí v závěru běžet po schodech aby stihli vlak, zajímavé úkoly a výborná atmosféra. Jestli by některá z TV stanice chystala reprízu, za sebe bych rozhodně nebyl proti. Každopádně ani v dnešní době nemá Xapatan příliš konkurence! ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Perfektní a tvrdá soutěž, kde si odměnu musíte vybojovat a to ještě musíte připočíst notnou dávku štěstí. Miloval jsem i znělku. Nechápu dněšní "soutěže" typu "Ber nebo neber", kde tupí soutěžící nedělají nic, jen za ně kozaté modelky na schodech otevírají kufry. Po stopách Xapatanu byla soutěž, která rvala nervy a chybí mi. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Marně jsem si lámala hlavu nad tím, jak se jmenovala ta druhá soutěž, co běžela po Pevnosti Boyard. Dneska jsem na to přišla. Vzpomínky se vratily. Jmenuje se Po stopách Xapatanu. Už se neocitáme v prostředí staré pevnosti, ale v divoké a exotické přírodě. O dobrodružství není nouze a vlak na nikoho nečeká. Čas do jeho odjezdu se neúprosně krátí. Stihnou, nestihnou vlak? Kolikrát se stalo, že soutěžící vlak nedoběhli. Byla to docela makačka. Pevnost Boyard byla o mnoho lepší. Rozhodně by bylo zajímavé, kdyby se některá ze soutěží vrátila na dnešní obrazovky. Chtěla bych vědět jaké by měly ohlasy. Jestli by u diváků uspěly. Jedno Francouzům u soutěží upřít nemůžeme, vždycky se trefili do černého. ()

Oyer 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě souhlasím s komentářem uživatele Enšpígla "vyhodit z TV všechny ty hovna jako superstar..." Tyto sportovní soutěže plné zajímavých soutěží ať už v nespoutané přírodě, nebo v pevnosti Boyard měly své obrovské kouzlo. Sílu, vytrvalost, odvahu, napětí, rozum, nespoutanost atd... Soutěže, kde se každá vteřina dala vyvážit zlatem... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Navrhuji vyhodit z TV všechny ty hovna jako superstar, vily a já nevím co všechno ještě jde v prime timu a když už soutěže tak takovýhle, kde člověk něco musí dělat a ne jen chlastat a chovat se jako idiot a nebo si hrát na něco co není . Ovšem, já Vám řeknu na co tyhle soutěže zahynuli , na to že se nedalo hlasovat prostřednictvím SMS !!! ()

Zajímavosti (4)

  • Maximální obnos výhry, kterou soutěžící mohli získat činí, 100 000 franků. Jedná se tedy o stejnou částku, kterou soutěžící mohli získat např. v podobné soutěži Pago Pago (od r. 1993). (CANNIBAL)
  • Počet schodů, které musí na začátku hry soutěžící sejít a 'finalista' s 'kandidátkou' na konci hry vystoupat k železniční stanici Xapatan, je 365. (CANNIBAL)

Reklama

Reklama