Reklama

Reklama

Tragédie vodníkova

  • angličtina The Water Sprite's Tragedy
Animovaný / Krátkometrážní / Hudební
Československo, 1958, 4 min

Režie:

Josef Kábrt

Scénář:

Jiří Voskovec (divadelní hra), Jan Werich (divadelní hra)

Kamera:

Zdenka Hajdová

Hrají:

Jan Werich
(další profese)

Obsahy(1)

Kreslená písnička podle stejnojmenného titulu Jiřího Voskovce, což oficiálně muselo být zakryto firmou Osvobozené divadlo. (oficiální text distributora)

Recenze (12)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nebohý to vodník, nebohé to jeho vlhkých pazourů chtivé paničky.. Pche! Jako videoklip k zábavné písni (kterou jsem po hříchu neznal, já bídný tvor) to celkem funguje, ale bohužel to nemá v animaci nic navíc, žádný vizuální vtípek, žádná opravdu dobře nakreslená a pamětihodná událost /věc / cokoliv, ne že by animace byla špatná, na svou dobu jistě zcela ucházející a výsledek podporující, jenže nic navíc nedávající. Prostě a jednoduše dobrá V+W písnička, oblažená o zhmotněné výjevy jejího textu. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů, který tzv. odzvonil ze socialistického realismu. Film vznikl podle písničky V+W z Osvobozeného divadla. Hudba: Jaroslav Ježek, celým filmem nás provází zpěv vynikajícího Jana Wericha v opravdu vynikající a velmi těžké skladbě, za doprovodu orchestru tehdy populárního Karla Krautgartnera. Výtvarné pojetí všech postav od Josefa Kábrta bylo vskutku jedinečné a originelní. ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně takový videoklip k písni, který ilustruje to co se v ní zpívá, nic víc, nic míň. Kdybych měl hodnotit píseň, šel bych víš, ta je skvělá, líbí se mi ten slovní humor, ale animovaný doprovod, nepřidává nic navíc. Dobrá práce, pěkná animace, ale čekal bych něco víc, nějaký nápad, fantazii, prostě něco. ()

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že se toto úžasné minidílko nevysílá v TV častěji. Známější je verze písně v podání obou pánů V+W, leč v poválečném období byla nejspíš nežádoucí. V tomto kresleném filmu je píseň ve fantastické Instrumentaci Jiří Werbergera a v podání orchestru Karla Krautgartnera, zpívá Jan Werich. Soulad textu s obrazem je zpracován mistrovsky. A když písnička skončí, říkáte si, nemohlo to být delší. Tak dobré to je. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama