Reklama

Reklama

Stařec a myš

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
Československo, 1974, 7 min

Recenze (5)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Osob pravděpodobně důchodového věku stal se myšilovem. Nu, moc zdárně se mu nevedlo, což myslím především z hlediska kvalit filmu, které se potácí na pomezí dvou a tří hvězdiček (hle, mince hozená pomohla v konečném hodnocení). Jiránkovská kresba je fajn vždycky, nehledě na to, zda klasické, nebo barevná, jako zdeš. Mohlo to být lepší, bylo-li by to originálnější, takové vyrážení klínu klínem je totiž už mnohokrát viděné téma a nemůže oslnit, dokonce ani kdyby k tomu oslňování bylo použito zrcátka. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Nelíbilo se mi, jak je Staře a myš nakreslený. Kresba je sice typicky jiránkovská, ale v barvách, hlavně obrysy. Použité tóny působí jak nějaké levné fixy. Vypadá to celé nehotově a nevydařeně. Příběh je sice vtipný, a na rozdíl od takového Toma a Jerryho nabízí víc než jen snahu zabít tu myš, jenže se na to nedívá hezky. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Dědeček ve svém domečku načapá myš, která mu ujídá ze zásob. Snaží se ji vyhnat - nejdříve vlastními silami a když to nepomůže, pošle na myš kočku a psa. Pes se ale v domě usadí a nakonec je stařeček spokojen, když se mu ho s pomocí myši podaří vystrnadit... V animovaných filmech mi nevadí sporá animace, někdy je to k dobru věci, ale výtvarný styl v tomto příběhu je opravdu škaredý. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Výtvarně a animačně nic moc, ale příběh se mi líbil. Člověk se nakonec asi raději spokojí s myší, než vytloukat klín klínem... ()

Reklama

Reklama