Reklama

Reklama

Kosmodrom r. 1999

všechny plakáty

Obsahy(1)

Kosmonaut se opozdí a vesmírná loď odletí bez něj. Naštěstí potká svého kolegu, který se právě chystá odstartovat, a stopne si jej. Jenže raketa je svéhlavá a jen tak se nechce odlepit od země. Pánové budou muset vynaložit hodně sil i své zručnosti, aby raketu přiměli k poslušnosti. (Snorlax)

Recenze (11)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tehdy si ještě tvůrci tohoto fimečku mysleli že se přelomu roku 1999/2000 ani nedožijí, že bude dřív konec světa, proto nejspíš (jako odkaz jejich práce, pro budoucí generace dětí) vznikl tento animovaný filmeček o strastiplném peripetiích dvou astrounautů s vesmírnou technikou, kteří ano, jak zde bylo psáno, nakonec uznali sami, že rakety jsou na dvě věci a že je lepší pouštět draka:-) Ale cestování do kosmu se od tý doby stalo téměř realitou:-) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Po česku zbastlený let do vesmíru, když vesmírný taxikář a jeho zákazník, opozdivší se kosmonaut, opravují kosmickou loď, jako by to byla Škoda 110 někde na dvorku mezi slepicemi. Konec má poetický náboj, když oba ukoptění muži přijdou na to, že o letech do vesmíru je asi lepší jen snít. /3. 9. 14./ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Animovaná sci-fi, která by se dala nazvat Pat a Mat kosmonauty. Akorát, že výtvarníkem je tady pan Jiří Kalousek (kdovíproč zde v záhlaví neuvedený). Je zde na tak malý prostor podle mne spousta vtipů (červený koberec, vysavač, rendlík s obědem a šála, benzínka, která vypadá jak hrací automat...) a líbí se mi i ten závěr (technika nemůže přebít fantazii a poetiku). Ve své době muselo jít o skoro rebelský počin, protože všichni tehdy věřili ve vědecko-technickou revoluci a podle tehdejších článků v časopisech a knih jsme touhle dobou měli už kolonizovat Mars a měsíce Jupitera. A ukázalo se, že svou skepsí měli tvůrci pravdu - do vesmíru dnes létají maximálně miliardáři na výlet, na Měsíci jsme nebyli, ani nepamatuju, s Marsem nám to taky nějak nevychází... ()

LadyEsik 

všechny recenze uživatele

vtipný sci-fi snímek z roku 1968, kdy pro některé byl rok 1999 daleká budoucnost. Podle toho to také vypadá. Některé situace jsou vážně vtipné, jinak podle mě takový průměr ()

macour 

všechny recenze uživatele

animovaná groteska pojednávající o technice za 30 let (natočeno r. 1968), která bude stejně poruchová jako vždy a se zajímavou pointou. Snímek je jedním z nemnoha animovaných filmů na téma scifi. ()

Reklama

Reklama