Reklama

Reklama

Yeogosaeng sijipgagi

  • Jižní Korea 여고생 시집가기 (více)

Obsahy(1)

Příběh začíná jako stará korejská legenda o princezně Pyun Gang, která si proti vůli svého otce prosadí za ženicha generála On Dal-a. Jenže On Dal krátce po svatbě zemřel. O několik set let později se matka radí s věštcem, jak zabránit hysterickým výlevům své dcery, pojmenované po princezně Pyun Gang. Tehdy věštec matce odhalí, že její dcera je posedlá duchem princezny, a mladá Pyun Gang tedy musí najít novodobé vtělení On Dal-a a vdát se za něj před završením 16 let, jinak zemře. Matka se rozhodne věštbu ignorovat, ovšem samotná Pyun Gang krátce před 16 narozeninami díky sérii na první pohled náhodných událostí, na věštbu uvěří. A když se u ní ve třídě objeví nový student se jménem On Dal, jediný toho jména, kterého kdy potkala, rozhodne se Pyun Gang chopit své jediné šance na přežití stůj co stůj. (Sykon)

(více)

Recenze (4)

Sykon 

všechny recenze uživatele

V určitých aspektech velmi slušná komedie, takový ten "crazy" typ u kterého si člověk říká, proč se takové blbosti směje. Ale přesto se stále směje. Bohužel ve druhé půlce ten humor poněkud změnil polohu a to mi začalo trochu vadit. ()

Reklama

May 

všechny recenze uživatele

Vyrovnat se s kletbou nemusí být těžké, ale zabránit jejímu dopadu už snadné není, i když se zdá, že dobrému konci všechny okolnosti nasvědčují. Pyeon-gang je zdánlivě obyčejná středoškolačka, jenomže v sobě nosí ducha nešťastné princezny, které před stovkami let zakázali svatbu s generálem On-dalem. Buď ho najde dřív, než dovrší 16 let, vdá se za něj a do roka po tom mu porodí dítě, a nebo zemře. Oba zemřou. Co ale dělat, když po urputném hledání nenastanou vzájemné sympatie?_ Korejské komedie zakládají svůj půvab na přehnaně vypadajícím chovaní; mimika, gestikulace, intonace se mohou běžnému smrtelníkovi jevit jako něco vykonstruovaného, co má uměle plnit roli přirozeného jednání obyčejných lidí, kteří film budou sledovat. Marrying School Girl tohle všechno ještě umocňuje šíleným příběhem a prvky akčnosti. (Oficiální zdroje dokonce uvádějí, že Yeogosaeng sijipgagi má být komedie romantická, já osobně jsem z ní romantiku necítila ani trošku)._ Výsledný efekt je i tak působivý - Marrying School Girl je příjemý film, který člověk může vidět více než jednou (což ostatně platí téměř u všech korejských filmů), díru do světa ale neudělá, udělá jen radost. ()

Moiraine odpad!

všechny recenze uživatele

Sice jsem neočekávala nějak kvalitní film, ale doufala jsem v takovou tu jednoduchou oddechovku, u které se člověk pobaví a pak klidně zapomene, že to viděl. To, že se postavy chovají absolutně nelogicky, bych u komedie i přehlédla. To, že některé scény tam jsou vyloženě jenom proto, aby to mělo alespoň těch 100 minut, ale jinak jsou naprosto zbytečné, s tím už mám problém. Ale když se tomu navíc připočte, že se tam nevyskytuje snad jediná vtipná scéna, tak lituji, že jsem to pustila. Co je ale nejhorší: oni se ty strašný rádoby vtipy pořád dokola opakují. Většinou se snažím být shovívavá a na každém snímku alespoň něco dobrého najít. Tady se mi to nepodařilo. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama