Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Těžko dnes věřit tomu, že to tvůrci Star Treku někdy se Spockovou smrtí mysleli vážně a jeho zmrtvýchvstání nebylo v plánu, nicméně kdyby mě o tom nepřesvědčilo nic jiného, tak právě tenhle film ano. Je vidět, že Pátrání po Spockovi vzniklo rychle, jde v něm jen o to jedno a děj jinak není příliš zajímavý. Není tak promyšlený jako u prvního filmu, není tak akčně zábavný jako v případě Khanova hněvu. Navíc Leonard Nimoy se v režisérském křesle zrovna nepředvedl, Christopher Lloyd se na Klingona moc nehodí a James Horner jako by pro soundtrack využil jen hudbu, kterou už měl složenou odminula, ale zdála se mu slabá. Přesto ale Pátrání po Spockovi není špatný film. Je "jen" lehce nadprůměrný. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Star Trek 3 pořád drží velmi vysokou úroveň co se kvality týče. Rozhodně není o nic horší než jeho předchůdci. A to i přesto, že se v něm odehrává, v jiných filmech často problematický, návrat jedné z hlavních postav na scénu. Zde se to ovšem povedlo bez křečí a to je co říct. Pro mě Star Tek = Spock, Kirk a McCoy a a tak nemůžu než být spokojen. Scénář je vzhledem k žánru solidní, a režisérsky je film zvládnutý lépe než Star Trek II. Jen té rozmanitosti je možná až moc. Různé vesmírné bytosti v baru například, působí téměř komicky. Některé speciální efekty, zejména záběry vesmírných lodí, celkem obstojí i po letech. Se studiovými scénami je to už trošku horší, ale na druhou stranu je film díky tomu celkem roztomilý. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Velmi těžkopádný způsob, jak oživit jednu z nejpopulárnějších vedlejších postav. Dnes už je vcelku jedno, jestli byla v předchozím díle postava Spocka zlikvidována kvůli neochotě Nimoye pokračovat, nebo protože měli scénáristi koule na to, udělat v zatuchlém obsazení posádky Enterprise trochu průvanu. Spock se vrátí...to není spoiler, to je ústřední motiv tohoto dílu. A aby to nebylo tak jednoduché, že prostě přifrčí vesmírná PPL a pohodí Spockovu rakev přede dveře, zkomplikují vše Klingoni... . Možná námět pro seriálový díl, ale celovečerák? Nuda, kterou ani na tu dobu ucházející triky nespasí. Nejhezčí byl krátký dialog, kdy Kirk argumentuje, proč celou záchrannou akci podnikl. Potřeby jednotlivce přesahovaly potřeby většiny....což je parafráze Spockova argumentu, proč se obětoval...protože potřeby většiny, jsou nadřazeny potřebám jednotlivce. Takže když to shrneme, tak to bylo takové to: všichni za jednoho, jeden za všechny. Škoda že se ve Star Trek III: Pátrání po Spockovi, nenašlo místo na více podobných myšlenek. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|99%| V podstatě podobná senzace jako předchozí film Khanův hněv. Takže opět na úvod připomínám, že původní seriál ve známé zkratce TOS (The original series) je pro mě srdcovka, takže vidět filmy po několika letech se stejnou a oblíbenou hereckou sestavou, je pro velkého fanouška ST velký zážitek. První natočený film o St nesoucí název Star Trek: Film (1979) měl odlišnou atmosféru, ale byl pořád perfektní. Zato Khanův hněv (1982), tento film a pak následující Star Trek: Cesta domů (1986) měli velmi podobné atmosféry a celkově byla tato trojice filmů krásně propletena tím, jak vše na sebe krásně navazovalo. Příběh byl jasný. Najít Spocka. To jak se to krásně odvíjelo, jak skvěle spolupracoval oblíbený tým lodi Enterprise, aby našli svého kolegy, přítele či člověka, kterého brali jakoby do své rodiny - to mě nejvíc zaujalo. Nějaká akce tu byla, napínavost a hlavně ta božská atmosféra. Takže dialogy a to vše ostatní bylo skvělé. Jak dál pokračovat ? Emoce zde byly trochu, méně než v Khanovém hněvu, ale na konci to bylo cítit. Hudba podobná jako v předchozím snímku. Režie od Nimoye coby představitele skvělého Spocka byla vydařená. I další film: Star Trek: Cesta domů (1982) se mu vyvedl. Jako velký fanoušek ST nevím jak mám dále pokračovat. Jednou chybku bych tu měl, že tu bylo úmrtí, které pro klíčového herce nemělo až takový emocionální dopad. Konkrétně nechci pro ty co to neviděli, vykecat. Takže nadmíru jsem spokojen. Ikdyž má nejoblíbenější postava Spocka se zde mihla na pár minut, tak přesto nevadí. Příběh měl zajímavé aspekty taky. Třeba planeta Genesis, její vliv na Spocka atd. Nemám co bych už dodával. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Bylo by nespravedlivé tvrdit, že je tenhle film jen o oživování Spocka, což bylo plánované už v průběhu natáčení dvojky. I když je to samozřejmě nejdůležitější "výsledek", stejně velká část je věnována únosu Enterprise na její poslední cestu a posedlost klingonského kapitána v podání (jak jinak geniálního) Christophera Lloyda honbou za stojí hračkou. Třetí díl trpí zdlouhavostí lichých dílů, hlavně na začátku a konci, je určitě ve stínu těch sudých, ale pořád je to velmi kvalitní sci-fi. Oproti předchozím dvěma dílům jsou daleko více využívané digitální efekty, které ale bohužel stárnou daleko rychleji než reálné modely, navíc když rozpočet nebyl úplbě štědrý. Ale Lloyd má pěknou bambitku, vrací se Sarek, Saavik je hezčí než ve dvojce a hlavně, je tu ale nárůst komediální stránky, který pokračoval v dalších dvou dílech. Jestlipak tohle slyšel Arnie? "Wait. You said you would kill me. I lied." 84% ++++ Po pár shlédnutí v originálu jsem se dostal zpět k českému dabingu (Nova 94) a musel jsem se zhrozit jakou příšernost to stvořili. Hlasy nesedí (především Kirk a Kruge, dabér se to snaží dohnat umělým chrapotem), některé překlady jsou šílené (aktivizujte!, Bones zní jako Boris), to že tam dvakrát mluví McCoy Spockovým hlasem úplně uteklo. Hudba a zvukové efekty jsou někdy výrazně potlačené, takže to celé působí jako levné béčko. Jediné plus je Plachý a Švarc, ačkoli pochopitelně bez skotského akcentu. Jeden z nejhorších dabingů co jsem kdy slyšel, to by srazilo hodnocení minimálne o hvězdu. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Na konci minulého dílu Spock zemřel. Leonard Nimoy souhlasil s jeho reinkarnací jen v případě, že bude film režírovat. (ČSFD)
  • Natáčelo se od 15. srpna do 20. října 1983 ve státu Kalifornie (USA). (Varan)

Reklama

Reklama