Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Tak třetí díl už je teda hodně špatnej. Každý další díl vždy hvězda dolů. No nevím, nechci se dostat až k odpadu, ale pořád doufám, že čtvrtý díl s cestováním v čase bude to, na co čekám, jinak celou serii nebudu schopen dorazit a přeskočím až k verzi od J.J. Abramse, který snad dal tomuto konceptu nějakou úroveň. Procentuální hodnocení radši nebudu psát, ta jedna hvězda mluví za vše. Dávám ji Hornerovi, nikdo jiný si ji nezaslouží. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Konečne som zistil, prečo je star trek tak strašne nevyvážený oproti star wars. Je to kvôli dych berúcim bitkám. Očakávam ich a namiesto toho sa mi dostane filozofovanie. A musím konštatovať, že je to filozofovanie na úrovni. Každý jeden film ide do hĺbky každej jednej z postáv. Sledovať starú známu partu ako sa vydáva do ďalšieho dobrodružstva je jednoducho skvelý pocit a hlavne v prvej polovici filmu nemá dej ako spomaľovať. Z nástupom zlých Klingonov sa to ale miestami už vlečie. Lloyd si tu strihol záporáka z krivým čelom a oháňajúci sa mimozemským dialektom. Síce je o trocha uveriteľnejší ako Khan ale chýba mu tam výraznejšia scéna, ktorá by ma presvedčila o tom , že predstavuje pre posádku Enterprise hrozbu. Hneď ako nastúpil na scénu som vedel, že ho dostanú a ani si nepípne a tak sa aj stalo. Chcelo by to nejakého hútnejšieho záporáka. A veľkolepejšiu bitku. Ale po príchodé Leonarda Nimoya na scénu sa musím priznať, že som viac ako spokojný. Síce nie úplne zaslúžené, ale také dobrosrdečné 4*. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Potřeba jednotlivce převážila nad potřebami většiny." ----- V pořadí třetí celovečerní film mapující osudy Enterprise a její posádky v sobě má dost vnitřní síly, aby nenechal na holičkách diváka - ani své hrdiny ... a přitom si s ní neví rady - neumí ji využít tak, aby zápletka navzdory všem dramatickým událostem nevyzněla tak trochu do ztracena. TAK usilovně se snaží o oživení Spocka, že zapomíná na všechno ostatní - jakoby spolu s milým Vulkáncem ztratil i schopnost logického uvažování. Dějová osnova je sice poměrně jednoduchá, ale do určité míry řekněme nevhodně - nebo spíš nepromyšleně poskládaná ... představitele jednotlivých postav tak nutí k určitým úkonům, ale přitom jim nedá prostor, aby je mohli věrohodně interpretovat ... 2,5*. Třetí * přihazuju prakticky jen díky svému vztahu k posádce ... a pochopitelně i díky dávným vzpomínkám na legendární seriál - což spolu velice úzce souvisí. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Škoda, je to slabé a velmi nucené znovuuvedení postavy, na jejíž zničení neměli tvůrci dost odvahy. Problémem je, že jediným cílem filmu zůstává oživit Spocka do závěrečných titulků a všechno kolem (Klingoni, přestřelky, souboje) působí mechanicky a doplňkově. I Hornerův soundtrack už nemá výbušnost předchozího dílu a, co je horší, nefunguje ani energie admirála Kirka. Ten sice podstoupí dvě strašlivé oběti, ale ani jedna z nich nemá punc výjimečnosti, není provedena nijak oslnivě a jen Shatnerovo solidní herectví zabrání absolutní rutině. Nimoy jako režisér rozhodně nedosáhl Meyerovy ani Wiseovy velikosti a Pátrání po Spockovi se úrovní smrsklo někam k běžnému seriálovému dílu. Nebýt pár momentů (únosu Enterprise a hlášek Scottyho), byla by třetí filmová štrapáce zralá na odpis... ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem Hledání Spocka je hledání Spocka. Akční zápletka s Klingony se dobře doplňuje s tou "vědeckou" o Genesis, jenže celé to zabírá necelou druhou polovinu filmu. Než se v předlouhé expozici přežvýká všechno z předchozího dílu a Kirk vyrazí do akce, neděje se nic světoborného. A závěrečná vulkánská mystika zase jako kdyby vypadla z jiného filmu. Jsou to vlastně tři epizody v sobě a to je na celovečerák málo. Předchozí díl měl sice béčkové ladění, ale šlapal od začátku do konce. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Aby se děj udržel v tajnosti, není ve scénáři ani jednou použito jméno "Spock". Je nahrazeno "Nacluv", což je obráceně Vulcan. (ČSFD)

Reklama

Reklama