Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

drackula 

všechny recenze uživatele

Pátranie po Spockovi je príjemne plynúce pokračovanie, ktoré ďalej kráča v nastúpenom kvalitatívnom trende predošlých dvoch dielov. Veľmi oceňujem, že sa na scéne ukázali aj moji obľúbený Klingoni. Niektoré pasáže si síce zaslúžili trochu viac rozpitvať, ale celkovo ide o kvalitné scifi dobrodružstvo. 75 % ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Třetí filmový ST by potřeboval ze všeho nejvíce přitlačit na tempu a na emocích. Zápletka není zlá (snesitelně navazuje na předchozí díl), dokonce dojde i na jeden celkem drsný zvrat, ale vzhledem k tomu, jaký je tu na Kirka vyvíjen tlak, to není zdaleka tak působivé, jak by mohlo. Na druhou stranu je film z hlediska celkové kvality poměrně konzistentní, takže tu vyloženě skvělé scény nestřídá nudný balast a naopak - od začátku do konce se totiž jede na vlně mírného nadprůměru. I tak ale pociťuji lehké zklamání z nevyužitého potenciálu. S lepším režisérem z toho mohl být mnohem výživnější snímek. Svižnější, napínavější, emotivnější. 60 - 70 % ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně? Čekal jsem katastrofu, která bude jen o tom, jak co nejefektivněji vzkřísit Spocka, nicméně musím přiznat, že jsem příjemně překvapený. Scenáristé si s tím vyhráli a vymysleli něco, co dává smysl a co, přiznejme si to upřímně, mohlo dopadnout mnohem hůř. Navíc zde máme super záporáka v podobě Christophera Lloyda. Neříkám, že jsem spokojený, říkám, že jsem příjemně překvapený, jak jim tento film krásně zapadl do série. 75 %. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Strašlivě zbytečná nuda která nejenže nemá nějaký pořádný děj, ale i ten jeho nepatrný zbytek je převelice hloupý. Po vynikajícím prvním filmu a velmi dobrém Khanově hněvu je tohle v Trek serii první šlápnutí vedle. Kirk a jeho nejbližší posádka sice jsou psychologicky relativně propracované postavy, ale tady jaksi nemají co hrát - dramatické scény nefungují, záporáci jsou spíše směšní, děj nedává moc smyslu a na nějakou logiku se tu taky docela dlabe. 5/10 ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Fanoušci neskousli konec předchozího filmu. Za Spockem se vydává Spock - Nimoy si vzal režii a pokračoval i u IV - Cesta domů. Navázání na Khanův hněv se povedlo částečně, protože tady není silný záporák - klingoni jsou zde vyobrazeni až skoro komicky (válečníci místy připomínají kabaret klaunů), tomuto faktu napomáhá i angažmá Ch.Loyda v roli vůdce klingonů. Dr.Emmet Brown chce zabít Kirka?! Akčních scén je málo a jsou tak rychle zakončeny, že si je neužije ani milovník výbuchů leteckých modelů. Následně souboj Loyd-Shatner patří k nejvtipnějším ze soubojů. Samozřejmě na Gorn-Kirk to nemá.Toto je další důkaz, že lichý díl je slabší. Daleko více z filmu smrdí televiznost a menší rozpočet (viz. změna herečky K.Alley v postavě vulkánky Saavik - už se na ní hezky nekouká). Hodnocení OST: Horner navázal na hudbu, ale více se držel v pozadí. Každopádně pořád to byl Horner. 7/10. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Herci hrající mladého Spocka museli mít hnědé kontaktní čočky, protože "dospělý" Leonard Nimoy má oči hnědé. Nicméně jako dítě měl Nimoy oči modré. (ČSFD)
  • Aby se děj udržel v tajnosti, není ve scénáři ani jednou použito jméno "Spock". Je nahrazeno "Nacluv", což je obráceně Vulcan. (ČSFD)
  • Na konci minulého dílu Spock zemřel. Leonard Nimoy souhlasil s jeho reinkarnací jen v případě, že bude film režírovat. (ČSFD)

Reklama

Reklama