Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Porážka Khana admirálem Kirkem a stvoření nové planety Genesis jsou jen prázdným vítězstvím. Spock položil svůj život pro záchranu posádky a McCoy se nevysvětlitelně stal choromyslným. Náhle na Enterprise přilétá Sarek, Spockův otec, a odhalí neuvěřitelnou věc: McCoy přechovává Spokovu živoucí esenci - katru. Jeden přítel je živý, druhý ne, oba však trpí a Kirk se jim pokouší pomoci. Ukradne Enterprise a poruší karanténu Genesis. Klingoni však o planetě také vědí a chtějí se s Kirkem setkat na vražedném rendezvous. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Derek 

všechny recenze uživatele

traduje sa ze kazda neparna cast star trekovskych filmov je tragedia ale tak zle by som to nevidel. patranie po spockovy je po epickejsej a akcnej dvojke navrat opat k viac televiznejsiemu stylu kde sa dost vykecava a akcie je pomenej. nimoy si vydupal od producentov reziu tejto casti a vdaka tomu ze ide o jeho debut je obcas citit problemy s tempom a hlavne do oci biju nezvladnute akcnejsie momenty... ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Zase o něco lepší než předešlý díl. Nevím jestli je to tím, že si již na herectví hlavních protagonistů zvykám, ale jejich výkony se mi zdají čím dál tím víc lepší a lepší. I příběhově se tvůrci zlepšují. Jestli to takto půjde dál, tak budu moct s čistým srdcem říct, že již chápu fandy Star Treku, proč mu tak propadli. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Svět Hvězdné flotily je tentokrát překvapivě zakryt mystičnem, ale bohužel velmi unylým. Nepomáhají zdlouhavě podané dramatické dialogy, zvraty značící nastavovanou kaši, u které tvůrci neví, jak dál, ani trestuhodně sterilní prostředí prokládané směšnými triky (Klingonský pes mě bude strašit ještě dlouho). První hodinu tak zachraňují jenom obrazy z Genesis a neskutečné Shatnerovo charisma, bez kterého by se snad Enterprise z důchodu (mimochodem kolikátého už?) nevrátila. Až ve chvíli vyjednávání s Klingony se rozpoutá něco, co se dá konečně nazvat dobrým sci-fi. Způsobuje to Kirkova odhodlanost, věrohodné a hmatatelné pouto ke Spockovi a několik dějových kliček, které dokazují, že i ve Star Treku se můžeme dočkat přidání emočního plynu. Konec jedné tváře tak v tomto díle přichází za vteřinu dvanáct. Opakovat napočtvrté to, že si Scotty vážně nikdy neodpočine a že James T. Kirk by pořád byl rád kapitán, už by byla cesta do pekel. Naštěstí z toho byla nezapomenutelná Cesta domů. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Tak třetí díl už je teda hodně špatnej. Každý další díl vždy hvězda dolů. No nevím, nechci se dostat až k odpadu, ale pořád doufám, že čtvrtý díl s cestováním v čase bude to, na co čekám, jinak celou serii nebudu schopen dorazit a přeskočím až k verzi od J.J. Abramse, který snad dal tomuto konceptu nějakou úroveň. Procentuální hodnocení radši nebudu psát, ta jedna hvězda mluví za vše. Dávám ji Hornerovi, nikdo jiný si ji nezaslouží. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nehorázně ukecaný Star Trek, ale Kirk kradoucí Enterprise a schytávající snad nejhorší životní kopance na dvě hodiny filmového života mě málem dotlačil i k slzám. Jinak se to nese přesně v duchu prostředních dílů trilogií. Začátek to vlastně nemá, konec nabízí jen částečné rozhřešení. Ale popravdě mi to ani nevadilo. Shledání se Spockem mě naplnilo dokonale. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se od 15. srpna do 20. října 1983 ve státu Kalifornie (USA). (Varan)
  • Aby se děj udržel v tajnosti, není ve scénáři ani jednou použito jméno "Spock". Je nahrazeno "Nacluv", což je obráceně Vulcan. (ČSFD)

Reklama

Reklama