Reklama

Reklama

Malý toaster

  • Československo Odvážný malý toaster (více)

Obsahy(1)

Mile svérázné veselé postavičky a přitažlivé výtvarné zpracování dělají z tohoto výjimečně pěkného filmu krásný zážitek pro každé dítě. Film připomíná velké hollywoodské filmy, ve kterých hrdinové stále musí čelit novým problémům a proto je velmi vzrušující a skutečně silně upoutá vaši pozornost. Nudit se při něm zaručeně nebudou malí ani velcí! Jednoho dne rodina opustí svůj domov a zanechá v něm domácí spotřebiče. Ty ale oživnou a vypraví se do světa najít svého „pána“. Tak začíná nebezpečná, humorná a krásná podívaná o putování domácích spotřebičů do města i na venkov. Po boku nebojácného malého toastera tu kráčí vážný vysavač, zbabělá skříńka, hlučné rádio, rozsvícená lampa a další. Cestou prožívají nevídaná dobrodružství a jsou moc rádi, když nakonec svého „pána“ přece jen najdou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

Melios 

všechny recenze uživatele

Povinné zhliadnutie pre všetkých milovníkov kreslených filmov! Výborný film na ktorom som vyrastal. Kresba pekná a dej jednoduchý. Len ma mrzí ,že je to film pre deti a dostalo sa sem veľa strašidelných scén. Ako tá scéna s klaunom a smetisková scéna :/ Beztak je to ale výborný film. 90% -stratený klenot kinematografie! ...Som rád ,že ma ako malého tento film strašil a ponúkol mi deprimujúci pohľad na okolitý svet. Holt niekedy je takýchto dospeláckych filmov potreba ako soľ. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní porovnávat pocity, jaké jste při jednotlivých scénách zažívali jako dítě a jaké zažíváte teď. Malý toaster mi svého času přišel jako poměrně depresivní animák. Dnes už na mě zapůsobí tak maximálně scény ze skládky s ďábelským elektromagnetem. Zajímavé je taky porovnávat, jakou myšlenkovou stopu film zanechával před lety a jakou dnes. Zatímco kdysi jsem tenhle snímek vnímal prostě jen jako pohádku, dnes už je to antikonzumní poselství daleko čitelnější. Pro každého z nás je totiž daleko snazší koupit si novou konvici než nechat opravit tu starou, o nákupech nepotřebných technologií ani nemluvě (souhlas se strougym). (424.) ()

Reklama

Jakubisko 

všechny recenze uživatele

Jejda, tak tahle pohádka ovlivnila moje dětství asi ze všech nejvíc. Toaster, lampa, vysavač a nevím co ještě prožívají velké dobrodružství... Krásné, nostalgické vzpomínky. :') Těžko říct, jestli bych to teď hodnotil stejně, ale jelikož jsem to jako dítě žral - a pro děti je ten film hlavně určen, tak dávám plný počet. ()

Mercilonka 

všechny recenze uživatele

Kazetu "Odvážný malý toaster" jsem dostala na Vánoce 1994 a film jsem si pouštěla ještě v roce 2004. Bohužel doba se na pásce podepsala a kazeta je takřka nedívatelná. Jakou radost jsem měla, když se na pultu trafiky objevilo DVD a já se těšila na elektrickou dečku a nerudný, ale přesto citlivý vysavač. Největší zklamání - nový dabing. Jelikož hlášky znám zpaměti, tak jsem se u filmu tak šklebila, že jsem ho v půlce musela vypnout. Ale děj je naprosto originální, dojemný a dobrodružný. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Slušný pohádkový příběh, který sice nahrazuje tradiční zvířátka či malé děti elektronickými spotřebiči, ale až na několik vtipů s tím nijak nepracuje a pohybuje se v obvyklých žánrových kolejích. Kromě standartní adorace přátelství a odvahy se zde ovšem divák dočká i zjištění, tak odlišného od postojů současné spotřební společnosti, že kvalitně fungující staré spotřebiče mohou díky nostalgii uživatele s přehledem porazit i moderní multifunkční přístroje a zabránit mu tak v nákupu nového zboží. Jak nemilé zjištení pro firmy, zakládající svůj profit na neustálém nátlaku na uživatele, aby modernizoval pravidelným utrácením težce vydělaných peněz za nepotřebné, ovšem módní předměty... Aby bylo spravedlnosti učiněno za dost, tak musím zmínit, že Subjektiv pouze na základě zvuků linoucích se z mého počítače tuto interpretaci předpokládal dříve, než se dala vyčíst ze samotného snímku. Kdybych to zde nedoplnil, tak by byl jinak hrozně nespokojený a chtěl by mi určitě zvýšit nájem, zrůda! ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Na filmu se podílela velká řada tvůrců ze studia Pixar, z nichž nejvýznamnějšími jsou John Lasseter a Joe Ranft. Lasseter přišel s původní myšlenkou, studio Disney ho však k produkci nepustilo, jelikož se jim zdál příliš nákladný jeho plán točit film s 2D postavami v 3D animovaném prostředí. Joe Ranft se podílel na scénáři a namluvil jednu z postav. (T-pack)
  • Kirbyho vzhľad je založený na skutočnom vysávači Kirby Dual Sanitronic 80 z roku 1969. (m.a.t.o.)
  • Film vychází ze stejnojmenné knižní novely Thomase M. Dische z roku 1980, ale díky rozsáhlým upravám ve scénáři skončily v hotovém filmu jen čtyři řádky dialogů z knihy. (Homerking)

Reklama

Reklama