Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nezdolný idealista Richard Clark je profesorem dějepisu na prestižní střední škole. Rozhodne se však odejít a učit na problémové škole v té nejnebezpečnější chudinské čtvrti města. Ta už na první pohled vypadá jako místo, kde naivní Clark nemůže přežít ani do prvního zvonění. Budova budí dojem, že stojí uprostřed válečné zóny, po zuby ozbrojená stráž zabavuje u vchodu vybaveného detektorem kovu zbraně a než se Clark stačí rozhlédnout, přijde o auto i aktovku. Spíše omylem než úmyslně získává sympatie dětí, a dokonce je dokáže něco naučit. Zachrání ze spárů drogové mafie a nepřátelského gangu jednoho ze svých žáků a zároveň odhalí, kdo je vůdce drogových dealerů. (TV Nova)

(více)

Recenze (117)

PsenickaR 

všechny recenze uživatele

Povedená parodie která není to nejlepší od Zuckera, ale pořád velmi dobře pobaví. Ano, místy zde jsou poněkud pubertální gagy, ale já se i tak bavil. V porovnání s jinými v novém tisíciletí se jedná o dobrou parodii, která se obešla bez nechutností a to je třeba ocenit. Některé vtipy byly povedené více, některé méně, ale pořád rozesmály. Mě osobně třeba gag, kde z aktovky zůstalo jen ucho v ruce, nebo sázení stromků, případně : vždyť je to jen nevinnej tanec...:-). Jon Lovitz se na roli skvěle hodil, Tia vypadala opravdu moc a moc dobře a ostatní byli jen takový kompars, takže jejich neherectví bych nijak neřešil. 70% a upřímně, pokud by dále vznikali podobné parodie, bez blití, sraní a chcaní, ocenil bych to více, ale to bych asi chtěl moc. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Davida Zuckera a Pata Profta považuji za krále parodie, a i když jsou na Bláznivou školu hodně rozličné názory, tak je to stále výborná zábava a moc nechápu, proč se to místním pseudointelektuálům tolik nelíbí. Jon Lovitz sice není nějaký extra herec, ale do téhle role skvěle zapadá. Navíc kdo má rád filmy ze školního prostředí, tak ten si zde opravdu přijde na své, neb těch narážek tu je vážně hafo. ()

Reklama

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená komedie ze "školního" prostředí, která si diváka získá řadou humorných scének a trefných hlášek. Osobně jsem se takhle jako u tohohle filmu už dlouho nezasmál. Škola, kde neplatí žádný řád a pravidla a kde nejde o známky ale o přežití, mi příjde hodně svérázná a originální. Dále film nabídne průměrný děj se stejně průměrnou zápletkou a rozuzlením. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tato komedie zákonitě ztroskotala na od začátku nastavené puberťácké nadsázce, jež filmu samotnému nedovolila, aby se odlepil k výšinám gagismu či parodie. Ale na druhou stranu jako odlehčená zábava pro nenáročného diváka funguje Bláznivá škola celkem spolehlivě, a pak tu můžeme nalézt odkaz snad až na Rebela bez příčiny, což se vždycky cení. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Bláznivou školu jsem měl zafixovanou jako rovnocennou peckám typu Žhavých výstřelů a Bláznivé střely. Bohužel nostalgie sice pracovala, ale díry ve scénáři zakrýt nedokázala. Vtipných situací je dost, chytrých pomrkávání taky a úvodní den ve škole nebo bitka v knihovně patří k tomu nejlepšímu z parodií. Ve zbytku filmu už ale kvalita dost kolísá. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Lexie Bigham zemřel při autonehodě krátce po dokončení filmu. Film je tedy věnován Lexiemu Bighamovi a také Elisabeth Leustigové, která měla na starost obsazení. (mi-ib)
  • Během premiérového měsíce vidělo film v českých kinech 53 297 diváků, což znamenalo tržbu 2 339 056 Kč. Snímek se tak stal 2. nejnavštěvovanějším filmem měsíce ledna 1997. (cinema_cz)

Reklama

Reklama