Reklama

Reklama

Ostrov samoty

  • USA The Ballad of Jack and Rose (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jack (Daniel Day-Lewis) žije se svou šestnáctiletou dcerou Rose (Camilla Belle) na opuštěném ostrově. Snaží se ji uchránit před nástrahami okolního světa, ale s jejím dospíváním se to stává nemožné. Poté co Jack pozve svou přítelkyni Kathleen (Catherine Keener) a její syny, aby s nimi žili, Rose se cítí zrazena a začne vyvádět. Situace se vymyká kontrole a Jack je přinucen jednat… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Malý, komorní, ve filmografii Daniela Day-Lewise zapomenutý film, který mě svou upřímností a otevřeností uchvátil od začátku do konce. Co se stane, když své dítě vychováte mimo civilizaci a ono nikdy nepozná společenské normy? Co se stane, když vy jste vážně nemocný a ono je na vás citově závislé? Co se stane, když si po letech strávených společně jste vzájemně tak blízcí, že vy, uvědomující si svou roli rodiče a znající normy společnosti, začnete v očích svého dítěte působit jako zbabělec, který se bojí toho, co je pro vaše dítě přirozené? To vše v necelých dvou hodinách, které mi i přes tradiční vyprávěcí postupy ukázaly trochu jiný typ vztahů a životního stylu. Kdyby podobných filmů vznikalo více, vůbec bych se nezlobila. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Daniel Day-Lewis je chameleon a je jedno, zda zrovna hraje ropného magnáta, muže s mozkovou obrnou nebo amerického prezidenta. Tady vystřihl roli otce, který upřednostňuje specifický životní styl a pro diváka není problém uvěřit mu jeho odlišnost od současného modelu konzumní společnosti. Myšlenka určitě zajímavá. Stejně jako atmosféra. Nástrahy okolního světa, před kterými chrání svou dospívající dceru, se objevují po příjezdu nečekané návštěvy. Má to své momenty, ale leccos není úplně vytěžené a dotažené. Ve výsledku citlivě pojaté, ale mohlo a mělo to dolehnout silněji. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. Ostrov samoty má zajímavý příběh a skvělé herecké obsazení. Jasně vévodí Daniel Day-Lewis a také Paul Dano. Ten kluk se prostě nikdy neobjeví v nějaké obyčejné či nezajímavé roli. Postavy podivínů, outsiderů či různých magorů jsou mu zřejmě nejbližší:) Samotný film disponuje sice vysokými kvalitami a obsahuje i několik velmi silných scén (zejména ta závěrečná, či "sblížení" Jacka a Rose), ale přesto se tak nějak nedokáže vytáhnout z průměru a zanechat nějaké silnější dojmy. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Sugestivní, citlivě zpracovaný snímek o svojském životním postoji a morálních vztazích mezi lidmi. Camilla Belle je úžasná, ale Jena Malone má děsnou ránu, vypadá tak ujetě, že by se jí lekli i na konferenci o science-fiction. Nejen díky tomu se tento životní příběh nadlouho usadí v mé mysli. +skvělé songy ()

venison 

všechny recenze uživatele

Moc povedené ostrovní drama o vážně nemocném otci, který se staral po celý život o svou dceru a společně vedli přírodní, hodně alternativní, ekologický život.. Bojí se, aby dcera, která žije většinou na samotě nezůstala na světě sama a tak si do domu přivede příležitostnou milenku a její dva dospívající syny.. Tím se rozpoutává vztahová bouře.. Hodně komorní a nezávislé americké drama (v původním názvu je uvedena "balada") s velmi pěknými hereckými výkony a nepředpokládanými zvraty ráda doporučím všem, který mají rádi tento žánr ;-) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Daniel Day-Lewis se na celou dobu natáčení odstěhoval od své manželky Rebeccy Miller (režisérka tohoto snímku) a žil osaměle v chatrči na pláži. (c.tucker)

Reklama

Reklama