Reklama

Reklama

Znamenitá chvíle

  • USA The Finest Hour (více)

Obsahy(1)

K americkému námořnictvu nastupují dva nováčci - Dean a Hammer. Čeká je tvrdý výcvik, během něhož obstávají jako nejlepší. Přístup k bojovému tréninku z nich udělá přátele. Rozumějí si ale až příliš - jejich shodné zájmy se projeví i v soupeření o jednu dívku. Barbara dá nakonec přednost Hammerovi a Dean se raději nechá převelet na východní pobřeží. Válka v Perském zálivu je však opět svede dohromady: oba jsou členy výzvědného komanda US námořnictva. Když je Hammer při jedné akci zraněn, přijíždí za ním Barbara, teď už jeho manželka, která se tu znovu setkává s Deanem. Oba cítí, že si ani po dlouhém odloučení nejsou lhostejní. Manželský trojúhelník dramaticky vyřeší válka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Dragonlanc 

všechny recenze uživatele

Očakával som od tohto filmu viac. Zdá sa, že američania doteraz nenatočili jediný skutočne poriadny film o vojne v Iraku. Možno o desať rokov, keď odtiaľ odtiahnu s dlhým chvostom rovnako ako z Vietnamu. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Než kina vystavila před lety stopku herci Rob Lowemu, která v podstatě trvá dodnes, dostal se do našich kin přibližně rok od své americké premiéry absolutním nedopatřením film z vojenského prostředí ve kterém si střihnul hlavní roli. Co do námětu se nemuselo jednat o nic tak nezajímavého, ale pokud jde o zpracování, je to katastrofa. Ujal se ho totiž člověk, nikoliv režisér, jistý rumun Shimon Dotan, který nezná ani základy řemeslné režie a který přišel s dramatem ve kterém je velký prostor věnován schematické nudě s nerealistickým vyzněním. To však není všechno. Akční scény, a je jich jen skromná porce, vypadají naivně a velmi fušersky splácané, výraz "natočené", který by byl adekvátnější, se zdráhám použít. Rob Lowe, jakkoliv talentovaný, byl nucen zahrát si schematickou roli ve zcela rutině odvedeném filmu, který je navíc pekelně hloupý, i když se vydává za prudce reálný, tedy pokud jde o vystavění příběhu. Válka v Perském zálivu a osudy tří postav, které k sobě hledají cestu, je jen jakási atraktivní zástěrka v níž však nefunguje jediný dialog, jediná akční scéna ani plačtivý a velmi predikovatelný závěr při kterém má divák pocit ještě většího zhloupnutí než na začátku, kdy sledujeme relativně autenticky zobrazený vojenský výcvik jednotky amerického námořnictva. To byla ještě naděje, že film nabídne cokoliv uspokojivého. Jenže za kamerou byl výše zmíněný antitalent z Rumunska. Po výcvikové pasáži na mé doporučení film vypněte. Bude to totiž ta opravdová "znamenitá chvíle" o které je v názvu filmu řeč. Ve filmu jsem jinak nic znamenitého neobjevil. Znamenitě blbě natočené to bylo, to ano. Mé hodnocení: 0% ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama