Reklama

Reklama

Ctibor a pan Sadílek

všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama
Česko, 2008, 21 min

Obsahy(1)

Když někdo ztrácí veškerou svou zatrpklost proti své vůli, nikdy se to neobejde bez následků a nepříjemností. Jak si starý pan Sadílek (Jiří Lábus) poradí s nezvaným hostem, příchodem mladého vyholeného a nemluvného kluka (Aleš Deutsch), který ruší jeho osobní prostor? V jakoby bezčasém šedém pokoji se odehrává drama dvou postav, které se nevyhnutelně musely potkat, aby si navzájem změnily své životy. Lyrický příběh dokresluje i jemná a stylizovaná kamera (Adam Stretti) a emotivní hudba (Tatiana Miková). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

V rámci kamery a zejména hudby se mi tento krátkometrážní film velmi líbil, ale nedokázal jsem se ztotožnit s postavami a navíc nevím, jestli jsem správně pochopil konec a pointu. ()

Tashi 

všechny recenze uživatele

V porovnání s Koblerovým snímkem Naděje, je u Ctibora a pana Sadílka vidět velký rozdíl jediného roku studia. Ne, že by film byl až tak špatný z režijní stránky, ale scénář se mohl připravit daleko lépe, střih není také zdařilý, spíše dost špatný, postprodukce také horší - zpomalené scény se mi nelíbí. Tragické je také nasvícení nočních scén, to se dalo rozhodně lépe připravit. Hudba i zvuk samozřejmě skvělá práce. Líbí se mi, že druhá hlavní postava promluví až v poslední čtvrtině filmu. Závěr filmu hezký, symbolika pěkná, ale ve výsledku bohužel nezanechá žádný silnější pocit. Váhal jsem mezi 2 a 3 hvězdami, za druhý ročník režie si však film zaslouží alespoň trochu ocenit - 42% ()

Reklama

Reklama