Reklama

Reklama

Obsahy(1)

K Nadine Robertsové, krásné a úspěčné právničce v Chicagu, přichází nečekaná návštěva. Detektiv, který přináší informaci, že její sestra zmizela beze stopy v Mexiku. Jejich hovor je najednou přerušen telefonem. V nem se ozývá jen slabé volání o pomoc. Není pochyb, že hlas patří její sestře. Nadine se okamžitě vydá do Mexika, aby ji hledala. Když si v Mexiku najme soukromého detektiva, dostává od něj jen jednu radu – ať se vrátí zpět. Tuto radu Nadine odmítá a pátrá dál. Čím hlouběji se dostává, tím více otázek vyplouvá na povrch. Začíná se tak roztáčet neuvěřitelný kolotoč záhad, kde je nutné oddělit relitu od fikce, protože začíná jít o holý život. Film Mezi světy nabízí záhadné fikce a napětí až do poslední minuty. Tak jak to známe z filmů Šestý smysl nebo Memento. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

FireTight 

všechny recenze uživatele

Šíleně nevyvážený film. První polovina je totální nuda, kde takřka za každou scénou vidíte nějaké klišé - neochotný policajt, sama v cizí zemi, nikdo jí nechce pomoci, atd. Jenže pak se příběh s nálezem mrtvoly pořádně rozjede a člověk nestačí zírat, co se to na něj všechno valí. Po několika minutách jste doslova zavalení všemi možnými důležitými momenty a tak nějak nevíte, jak z toho ven a jak si tu hladu střepů poskládat (skoro jsem si připadal, jak kdybych ze strouhanky skládal rohlíky). A kdyby nebylo rychlého a trošičku násilného konce, byly by to pohodové čtyři hvězdičky. Jenže takhle? Škoda no... Navíc, nechápu, jak to mohl Barrandov prezentovat jako "pravdivý příběh", vždyť hlavní hrdinka... a to si zjistěte sami! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snímek, který bude mít oprávněně dost protichůdná hodnocení - v tomhle případě záleží na tom, jak komu taková halucinogenní záležitost sedne. V mém případě to byla špatná volba a po nějaké době jsem o osud Nadine ztratil jakýkoli zájem. Film založený spíš na atmosféře a hře na tajemno než na příběhu. Řekněme, že jde o jakýsi pokus o Lynchův filmový styl s tím, že oproti Lynchovým vrcholným dílům mi tady schází filmařská virtuozita. Nenaštvalo mě to sice tak jako Hopkinsův Slipstream, ale taky mě to v žádném ohledu neuspokojilo. Předchozí tápání v oparu mysteriózna vysvětlí až poslední scéna filmu, a to už bylo pro mě příliš pozdě. Celkový dojem: 25 %. ()

Reklama

TylerD. 

všechny recenze uživatele

Největším problémem filmu jsou hloupé a nelogické dialogy. Co mi dál vadilo osobně je nereálnost, kdy se pomatená hlavní postava chová v Mexiku jak americká princezna "já jsem víc než vy všichni, protože jsem blond krasavica a americká občanka". Myslím, že v reálu by ji místňáci rychle usměrnili. Dáe je to trochu histerický a některé scény jsou tak nelogické až to irituje. ()

macetoma 

všechny recenze uživatele

Tak trochu mi to připomínalo "Smrt přichází v bílém" nebo chcete-li "Dead end". Zejména pak tím koncem. Ale jinak jsem byl celou dobu mezi světy a nějak se nemohl dopočítat mezi kolika světy nás autor vlastně přepíná. Myslím, že stejný pocit zažíval asi Jirka Macháček v Samotářích. Mě tento psychedelický přístup moc nesedl a ještě celou noc se mi zdálo, že někam padám. Naštěstí (hlavní hrdinka takové neměla) jsem se probudil doma. Dávám 1 hvězdu. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Od začátku je jasné, o co půjde. Další NDE film. Vzhledem k faktu, že v Mexiku celkem vzkvétá kult Santa Muerte, dalo se z tématu "vytřískat" mnohem více. Celý počin však působí neuvěřitelně amatérsky, ba otravně. Prostě mu "čouhá sláma z bot". Hlavně v okamžicích, kdy chce zaujmout. Čitelné až běda a v několika chvilkách dokonce nechtěně úsměvné (dohadování ohledně domu, založení rodiny atp.). Podobných, ale kvalitnějších záležitostí je spousta. Duše prý jede zpátky vlakem (nicméně v Tijuaně nejspíš nestaví). ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • David Ocanas soutěžil o Cenu velké poroty na filmovém festivalu Sundance v kategorii nejlepší drama. (Terva)
  • Jose Yengue získal od Image Foundation cenu v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli. (Terva)

Reklama

Reklama