Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film pojednává o nejznámější věznici konfederace Andersonville ve státě Georgia v USA za občanské války Jihu proti Severu. Nahlíží na dění v táboře očima vojáků Unie, jež byli zajati v bitvě o Cold Harbor. Vypráví příběh plný lidského utrpení, strachu, nelidského zacházení, ponižování a trestů, jimž byli v průběhu vězení vystaveni nejen od dozorců, ale také od vězeňského gangu zvaného Raiders. Tito muži Unie čekají na jakékoliv zprávy o výměně vězňů. Místo toho jim ale tábor neustále přináší jen smrt. (Sir-Filip)

(více)

Recenze (25)

majo25 

všechny recenze uživatele

Tá hrozostrašne dlhá stopáž síce odrádzala, ale zaujímavá téma prevážila a film som si nakoniec pustil. Téma splnila do bodky, čo som očakával, v ničom nesklamala. Vidíme skvelé herecké výkony, dramatické a trpké osudy. Z námetu by som ale vystrihol súd, ktorý mi tam vonkoncom nesedel - bola to fraška, s ktorou som sa nemohol stotožniť. A tá ukrutná stopáž na konci robila to, že film začal dosť nudiť. Hodnotenie: 75% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Takze tu máme film o väzeni z cias vojny Severu proti Juhu. Tuto temu som zatial v ziadnom inom filme nevidel, takze ked uz nic ine, tak ma tento film aspon informacnu hodnotu. Nastastie aj spracovanie dopadlo kvalitne. Nie je to take sokujuce ako filmy o koncentrakoch v ktorych nacisti mucili zidov na milion rôznych spôsobov. V Andersonville proste zavreli tisice väznov do velkej ohrady a nechali ich bez vody a jedla kym tretina znich nepodochla. Vzhladom na dobu v ktorej sa to odohrava mi to nepripadalo nejak extra brutalne. Ale rozhone je to zaujimavy film a velkorysa stopaz mi ubehla rychlo a ani na chvilu som sa nenudil. Akurat mi prisla dost divna linia v ktorej si väzni vyprosia sudny proces so skupinou väznou ktora ostatnych terorizovala. To mi pripadalo dost smiesne. 7/10. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Ač filmy, které jsem viděl před svou virtuální existencí, většinou nekomentuju, tento pětihvězdičkový resort pro unijní negromily si zaslouží zvláštní pozornost. Je vidět, že chopí li se bitche ostřílený režisér, lze i v televizní produkci vykoncentrákovat dokonale tísnivé tři hodiny strhujícího bahna, špíny, hladu, vší, bezútěšnosti, kurdějí, hyenismu a zoufalství, ze kterých se jednomu opravdu stáhne prdel. Jediné, co bych tomuto klenotu drsné filmařiny vytkl, je, že jsem si u toho kapku zadřel krutě přehrávající Třísku, kterého by v žádné případě neměli pouštět z divadla, protože před kamerou se to snažil všemožně zkurvit afektovaným Hamletem. Takže neváhejte a zavítejte do Andrsoňvil, té depky nebudete litovat! ()

Sir-Filip 

všechny recenze uživatele

Rád bych reagoval na "BOIKOTA" /// Ano, "Andersonville" bylo určitě strašné vězení na tu dobu, přesto bych ho viděl jako balzám na duši oproti vyhlazovacím táborům nacistů. Koncentrační tábory se však s Andersonville dají směle srovnat. Podle mě je přeci jen trochu snesitelnější pohled ( i když je to možná jen můj subjektivní pocit) na trpící muže, než - li na trpící ženy. Filmy s tématikou "Holocaustu" ve mě vyvolávají daleko silnější reakce než "Andersonville". Oproti "Schindlerovu seznamu" vidím rozdíl v tom, že tady přece jen ještě nějaké právo existovalo. (útěk se netrestal smrtí, jak jsme mohli dobře vidět) Sám hlavní hrdina jasně říká, že v Andersonville (Georgia) právo existuje!!! Určitě to nebyl hezký film, ale že by mi u toho bylo špatně, se taky říci nedá. Válka je prostě válka! Nepřináší růže, nese smrt!!! Můžu tedy nakonec říci jen to, že pokud se Vám "Věznice v Andersonville" zdála moc krutá a bylo Vám při jejím sledování či skončení špatně - ve vašem vlastním zájmu se nedívejte na "Schindlerův seznam" nebo "Pianistu". Na tom je totiž absolutně nejhorší to, že toho lidé byli schopni ve století největšího pokroku v dějinách!!! "ENJOY IT !!!" ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

nebyť tej šialenej dĺžky a niektorých "patetických" obrazov, snáď by si film zaslúžil aj viac bodov. Predovšetkým to ako to pán režisér zvládol, by sa mali naučiť od neho aj naši tvorcovia "televíznych filmov". Škoda, že sa tam ukázal tříska. Veľa vody nenamútil. Nech mi českí priatelia odpustia, ale s tou napudrovanou ružovou tváričkou vyzeral ako jonatánka v septembri chytajúca od slnka červenú farbu , Napriek tomu som rád, že som nazrel k tomuto filmu . ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama