Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film pojednává o nejznámější věznici konfederace Andersonville ve státě Georgia v USA za občanské války Jihu proti Severu. Nahlíží na dění v táboře očima vojáků Unie, jež byli zajati v bitvě o Cold Harbor. Vypráví příběh plný lidského utrpení, strachu, nelidského zacházení, ponižování a trestů, jimž byli v průběhu vězení vystaveni nejen od dozorců, ale také od vězeňského gangu zvaného Raiders. Tito muži Unie čekají na jakékoliv zprávy o výměně vězňů. Místo toho jim ale tábor neustále přináší jen smrt. (Sir-Filip)

(více)

Recenze (25)

Sir-Filip 

všechny recenze uživatele

Rád bych reagoval na "BOIKOTA" /// Ano, "Andersonville" bylo určitě strašné vězení na tu dobu, přesto bych ho viděl jako balzám na duši oproti vyhlazovacím táborům nacistů. Koncentrační tábory se však s Andersonville dají směle srovnat. Podle mě je přeci jen trochu snesitelnější pohled ( i když je to možná jen můj subjektivní pocit) na trpící muže, než - li na trpící ženy. Filmy s tématikou "Holocaustu" ve mě vyvolávají daleko silnější reakce než "Andersonville". Oproti "Schindlerovu seznamu" vidím rozdíl v tom, že tady přece jen ještě nějaké právo existovalo. (útěk se netrestal smrtí, jak jsme mohli dobře vidět) Sám hlavní hrdina jasně říká, že v Andersonville (Georgia) právo existuje!!! Určitě to nebyl hezký film, ale že by mi u toho bylo špatně, se taky říci nedá. Válka je prostě válka! Nepřináší růže, nese smrt!!! Můžu tedy nakonec říci jen to, že pokud se Vám "Věznice v Andersonville" zdála moc krutá a bylo Vám při jejím sledování či skončení špatně - ve vašem vlastním zájmu se nedívejte na "Schindlerův seznam" nebo "Pianistu". Na tom je totiž absolutně nejhorší to, že toho lidé byli schopni ve století největšího pokroku v dějinách!!! "ENJOY IT !!!" ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je strašná škoda, že z americké občanské války není příliš filmů, protože je to téma velmi zajímavé. Věznice Andersonville se sice nevěnuje přímo válečné akci, ale i tak je to docela tíživá záležitost, která ukazuje, že společná uniforma rozhodně neznamená spojenectví nebo přátelství. Akorát to bylo hodně dlouhé. 80% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusny film o base menom Endersonville z obcianskej vojny v USA 1861 - 1865. Slo tam o nasledovne . zavreli 100 -ky vaznov do basy plnej bahna, spiny, hmyzu a neviem este coho a nechali ich tak - bez vody a bez jedla. Dost dobry namet na film, a vzhladom na 19. storocie aj uveritelne drsnjostou. Skoda len toho, ze vs trede sa tempo hodne uvolni a nic sa nedeje dohromady, John Frankenheimer ako reziser mal veru aj lepsie filmy - Ptacnik z Alcatrazu, Gypsy Moths 1969, Vlak 1964 ......60 % ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Takze tu máme film o väzeni z cias vojny Severu proti Juhu. Tuto temu som zatial v ziadnom inom filme nevidel, takze ked uz nic ine, tak ma tento film aspon informacnu hodnotu. Nastastie aj spracovanie dopadlo kvalitne. Nie je to take sokujuce ako filmy o koncentrakoch v ktorych nacisti mucili zidov na milion rôznych spôsobov. V Andersonville proste zavreli tisice väznov do velkej ohrady a nechali ich bez vody a jedla kym tretina znich nepodochla. Vzhladom na dobu v ktorej sa to odohrava mi to nepripadalo nejak extra brutalne. Ale rozhone je to zaujimavy film a velkorysa stopaz mi ubehla rychlo a ani na chvilu som sa nenudil. Akurat mi prisla dost divna linia v ktorej si väzni vyprosia sudny proces so skupinou väznou ktora ostatnych terorizovala. To mi pripadalo dost smiesne. 7/10. ()

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, ač dlouhé stopáže, mě nenechal chladným. Přes určité rozvláčněji vyprávěné pasáže, historické nepřesnosti, jsem spokojen. Napětí 10/10. Historická přesnost 9,5/10. Herecké obsazení (Pro film byl velmi významný kompars, do hlavních rolí nebyli zpravidla obsazení známější herci, což považuji za vhodné řešení) 10/10. Hudba 10/10. Obraz 8/10. Celkové hodnocení 98 %. ║V zajatecké věznici se v roce 1864 nemohl nacházet oddíl afroamerických vojáků, jelikož se na základě rozhodnutí štábu prezidenta Jeffersona Daviese měli zajatí afroameričtí "yankees" v uniformách okamžitě popravovat║Vůdci Andersonvillských jezdců, kteří byli 11. července 1864 popraveni, se jmenovali Charles Curtis, John Sarsfield, Patrick Delaney, Teri Sullivan, William Collins a A. Munn.║ ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama