Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Přijměte pozvání do hudebního klubu Sedmé nebe, kde to roztáčí Laura a její draci. Do této trendy společnosti se pokouší proniknout i bezskrupulózní mafián Eddie přesvědčený o tom, že je nejlepší DJ měnič pod sluncem. Naštěstí je zde také dušínovsky čistý praktikant bojových umění Bruce Leroy. Než ale hrdina získá princeznu a dojde kýženého osvícení, bude muset poměřit síly s šógunem Harlemu, ale také nahlédnout, že pořádný mistr nemá být jurodivý (a)sketa z kung fu filmů, ale borec, který do toho umí bušit. (Festival otrlého diváka)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

JFL 

všechny recenze uživatele

Těžko si představit blouznivější pastiš než "The Last Dragon" - film, ve kterém se potkává mládežnický bojový film a la "Karate Kid" s osmdesátkovou televizní estrádou, karikaturou sitcomu, blaxploitation, new age mysticismem, cartoonovými záporáky, pomníkem Bruce Leemu a stylem zárodečné MTV. Překvapivě ale všechny různorodé prvky do sebe zapadají, byť v záměrně ne zcela vážně míněném výsledku. Právě díky nadsázce a ochotě se neustále shazovat film přebíjí vážně míněné, ale při tom směšně křečovité provinilé kulty jako "Karate tigr" či "Karate kid". A to při tom zde hlavního hrdinu představuje opravdový přeborník bojových umění na rozdíl od floutků, kteří umí s bídou stát na jedné noze. "The Last Dragon" si sice utahuje z klišé bojových filmů a jejich esoterických mouder, ale současně zcela upřímně vyzdvihuje přínos bojových umění a vzdává hold Bruci Leemu. Kořeny pro tento podivuhodný přístup hledejme v bojových blaxploitation filmech s Jimem Kellym, které také mnohdy hýřily přiznaným žánrovým excesem, ale současně vycházely z dobového vnímání bojových umění coby možnosti bránit svá práva i prostředku k vydobytí si respektu a prosazení emancipace. Ostatně na základě těchto hodnot se svého času stal Bruce Lee velkou ikonou boje za rovnoprávnost Afroameričanů. "The Last Dragon" pak vlastně představuje unikátní průnik dvou diametrálně odlišných poloh afroamerické paralelní popkultury - brakových žánrovek sedmdesátých let i mainstreamových sitcomů a komedií osmdesátek. Díky tomu se může v jednom filmu bok po boku objevit dušínovsky idealistický mistr bojových umění, jeho bráška, kterému ještě teče mléko po bradě a už trousí ultra macho hlášky, po lásce toužící nebesky krásná moderátorka hudební šou i komiksově afektovaný zloun zvaný Šógun Harlemu se svou posse punkáčů. A to nemluvě o paralelní linii se zlotřilým bělošským magnátem, který příznačně nemá žádný hudební vkus, a jeho protežované bimboidní milence, která stejně jako všichni běloši nemá rytmus a předvádí děsivé taneční a pěvecké kreace. Nikterak potom nepřekvapí, že projekt zaštítilo vlivné afroamerické hudební vydavatelství Motown, které produkovalo již podobně pastišovou černošskou variaci Čaroděje ze země Oz "The Wiz". ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tu sa zrejme niekto chcel prispôsobiť dopytu, ale nevedel sa rozhodnúť čo to bude. Hudobná komédia, alebo martial arts film. Ani jedno vo filme nefunguje a skôr tieto spomenuté žánre zhadzuje svojou infantilitou a trápnym prevedením. Berry Gordy, zakladateľ kultovej hudobnej spoločnosti, mal veľké oči. ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

Mix ohromnýho množství žánrů (kung-fu, blaxploitation, cartoonovitá gangsterka, taneční a romantický film, parodie, buddymovie) a taky trochu variace Čaroděj ze země Oz, kde se naivní mladík vydá na cestu za poznáním a odhalí, že měl celou dobu zakryté oči. A při tom všem je to v podstatě příběh (v kung-fu) talentovanýho panice, který se naučí ty správný triky (moves), aby si uvědomil svojí sexualitu (čili přestal myslet pořád jenom na kung-fu) a mohl zaskórovat u zkušenější atraktivní ženy, což krásně podtrhává závěrečný metaforický záběr, kdy hlavní pár za zvuků disco hudby zajíždí na plošině do útrob stropního oválného tunelu. Jak vlak do tunelu v Hitchcockových filmech. Zábavnost občas kolísá, některý žánry jsou trochu trapný (přehrávající záporáci), ale ono to zázračně drží pohromadě. A taky má tenhle film očividně rád Macaulay Culkin. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

80 - te roky mám celkom rád, ale tento film koncentruje to najhoršie čo sa v nich objavilo. A aj keď KARATE TIGER disponuje len nepodobným "dvojníkom" BRUCEa LEE, je táto mainstreamová odpoveď naň len tupým odpadom. Ale za to, že tvorcovia použili archívne zábery s naozajstným majstrom, dávam hviezdičku. (24.3.2009) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • FIlm se natáčel v New Yorku v USA. (rafix)
  • Lia Chang v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama