Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šesťročný Alex Selky jedného jesenného rána odišiel do neďalekej školy, ale tam nikdy nedošiel. Dom jeho matky Susan je čoskoro plný novinárov a policajtov, ktorí preverujú všetky stopy. Kde bol Susanin bývalý manžel Graham v čase únosu? Čo je zač jej pomocnica v domácnosti? Žiadna indícia však nevedie k cieľu, nájdeniu Alexa. Jeden z vyšetrovateľov, Al Menetti, sa rozhodne pre prípad urobiť viac, ako je jeho povinnosťou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý a napínavý príbeh zmiznutia malého chlapca, ktorý ráno nedošiel do školy...vyšetrovanie sa vlečie mesiace a bez úspechu. Reálne a uveriteľné ...celý čas som bol v napätí ako to dopadne...všetky stopy a indície sa ukážu ako slepé.....nepomáhajú jasnovidci, proroci...nič...koniec je pomerne dojemný ... hlavne policajná kolóna ktorá vezie vzácny náklad. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Áno, čo by robil rodič, zažiť takú skúsenosť? Niekto sa položí, niekto nie a bojuje. Malý, uvedomelý a hlavne pútavý snímok ktorý odhaľuje, čo sa skrýva v na strane jednej a hlavne na tej druhej. ()

Reklama

dogma97 

všechny recenze uživatele

Tak tohle můžu - uvěřitelný a nepatetický mix kriminálky a psychologického dramatu, přesně zahraný. Jen bych přivítal civilnější podobu hapyendu - pompézní doprovod desítky kvílejících policejních vozů se dost vymyká do té doby citlivému podání. Za to beru jednu hvězdu. Ale oceňuju, že upuštěný pytel s nákupem nešel k zemi v půlminutovém zpomaleném záběru... :) ()

Gilli 

všechny recenze uživatele

Průměrný film s typickým americkým koncem . Stovky lidí,policie, jasnovidci hledají malého chlapce několik měsíců. Ale neprověří jeden telefonát ! Když se tam matka chce rozjet sama tak ji detektiv rozmlouvá . Ale s náhle intuice tam jede sám ,chlapce najde a veze domů s kordonem houkajících policejních aut z vedlejšího státu! No a ta závěrečná scéna... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Film a jeho knižní předloha byly založeny na případu zmizení mladého chlapce Etana Kalila Patze, který se ztratil na Dolním Manhattanu v NY 25. května 1979. Etan byl prvním dítětem v USA hledáným pomocí fotografie na obalu mléka. Případ inicioval chybějící dětské hnutí, novou legislativu a metody pro vyhledání pohřešovaných dětí. Etan Patz nebyl nikdy nalezen a roku 2001 byl prohlášen za mrtvého. V roce 2010 byl případ jeho zmizení znovu otevřen. V listopadu 2012 byl konkrétní muž obviněn a v květnu 2013 Nejvyšší soud v NY akceptoval obvinění a rozhodl o pokračování případu. Den zmizení Etana Patze - 25. květen byl Ronaldem Reaganem v roce 1983 vyhlášen Národním dnem pohřešovaných dětí. (kenny.h)
  • Režisér filmu Stanley R. Jaffe získal filmová práva od autorky knihy Beth Gutcheon devět měsíců před tím, než byl román v roce 1981 poprvé vydán. (kenny.h)
  • Film se původně jmenoval Still Missing, stejně jako kniha. Název byl změněn aby nedošlo k záměně s filmem Missing (1982) s Jackem Lemonnem a Sissy Spacek, který získal Zlatou palmu v Cannes. (kenny.h)

Reklama

Reklama