Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lawrence a Freddy sú podvodníci, ktorí žijú z bohatých žien: Dokážu vzbudiť ich pozornosť so šokujúcimi príbehmi. Obaja sa stretnú v letovisku Beaumont sur Mer, i keď Freddie sa pohybuje vo vyššej spoločnosti a - logicky - aj medzi stzaršími dámami. Freddie však pomôže svojmu kolegovi, ktorý ho prinúti, aby ho zaučil do sveta high-society, tak, aby si aj on dokázal privyrobiť na lepší život... Lenže dvaja kohúti nemôžu pracovať v takom malom meste tými istými metódami. Lawrence a Freddy sa teda dohodnú, že ten, komu sa prvému podarí vylákať od mladej ženy 50 tisíc, vyhrá a druhý bude musieť opustiť mesto. Pre Lawrenca to nie je veľmi problematická suma, pre Freddyho žiaden problematický vek... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, podobně vtipné, a podotýkám bez nutnosti vulgarismu, komedie se už dnes netočí a Frank Oz si tady společně s podvodníčky, Michaelem Cainem a Stevem Martinem, pohrává s vždy funkčním kontrastem hlučně všudypřítomného Amíka a distingovaného britiš Anglána. Sami si můžete tipnout, kdo je v tomto případě kdo. Nicméně, když o tom přemýšlím tak, kdyby to zkusili obráceně bylo by to už jen z principu prča. A kdyby vás pořád ještě zajímalo, jak dobrá je to komedie, tak křičím, že výborná zejména díky lehkonohému scénáři, který se nebojí nadsázky a perfektně využívá komický talent obou džentlemanů. Od Franka Oze jsem doposud viděl tři filmy a všechny stály za hřích. 85% ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Tohle je snad první film, ve kterém mi Steve Martin není vyloženě protivný. Ale bohužel má tu smůlu, že v druhém rohu stojí těžká váha a absolutní herecké eso, Michael Caine. Ten je navíc zvýhodněný tím, že jeho postava starosvětského podvodníčka je zajímavější. Jinak se ale misky vah převažují vcelku vyrovnaně mezi oběma pány, což je sympatické. Mrzí mě, že jsem viděl dabovanou verzi, protože se obávám, že mnoho vtipných momentů skončilo ztraceno v překladu. A zatímco Petr Oliva se na Stevea Martina hodí, Jan Přeučil coby Michael Caine je pro mě přešlap obřích rozměrů (zajímavé je, že je to právě Petr Oliva, který Cainea často dabuje). Proto jsem si jeho Lawrence Jamiesona vydávajícího se za slavného doktora Shauffhausena a mluvícího s německým přízvukem dohnal aspoň na YouTube. Filmu samotnému nemám moc co vytknout aneb za vším hledej ženu. Původní verzi s Nivenem a Brandem si budu muset co nejdříve doplnit. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Komediální zásah do černého. Michael Caine Špinavé, prohnilé lumpy při jakési příležitosti označil za jeden z jeho nejoblíbenějších filmů, v nichž se objevil, a já se mu vůbec nedivím. Originál s Davidem Nivenem a Marlonem Brando neznám, takže jsem se naštěstí mohl vyhnout nepříjemnému srovnávání, a "jen" jsem se bavil. Okatá zápletka byla tím posledním, co by mi vadilo. Už v úvodu, kdy sledujeme Caina vydávajícího se za šlechtice shánějícího dary pro africké děti, je film velice vtipný, ovšem ta pravá horská dráha se rozjede po nějakých dvaceti minutách, kdy se Steve Martin stane Cainovým žákem. Říkal jsem si, že nic lepšího než scény s bratrem Ruprechtem už neuvidím, jenže pak přišla řada na sázku a na ohromně nápadité představení podvodnického předhánění se, invalidní vozík a taneční trauma, na doktora Schuffhausena a jeho vyšetření chromých nohou, na námořníky... Perfektní. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jsou dva, dva z mnoha úlisných lhářů, kteří okrádající bohaté paničky. První horší než druhý, tudíž aprobovaný dát svému konkurentovi pod nátlakem pár lekcí společenské oslizlosti. Po zrovnoprávňující rekvalifikaci a několika rozehřívacích zákeřnostech začíná popichování mnohem ostřejšími předměty. Síly jsou mimořádně vyrovnané a nechcete-li být další obětí, na vítěze téhle soutěži v přechcávání si nesázejte. Frank Oz umí natáčet velice vtipné a mile nekorektní komedie o lidech, před jejichž společností byste ve skutečnosti dali přednost vypumpování sousedova septiku. Ale tohle naštěstí není skutečnost, ale brilantní komedie. Je radost sledovat ponor Cainea a Martina do jejich kreací, jejich vzájemné trumfování ve vědomé imbecilitě. Pro plné vychutnání (například Caineova německého přízvuku) doporučuji cíleně míjet všechny dabované verze. Film je v originále nádherně srozumitelný i bez titulků a krom jiného jej můžete vnímat jako netradiční lekci společenské nemravnosti, bez níž se dnes těžko prosadíte. 80% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Michael Caine byl ohromně šarmantní a charismatický. Jednal naprosto suverénně. Nedivím se, že dokázal okouzlit každou ženu. Jemu by se dalo strašně těžko odolávat. Kdežto Steve Martin hrál takového fráju a lehkomyslníka. Ten na to šel poněkud odlišným způsobem. Každopádně mám oba herce ráda,takže jsem si tenhle film s nimi užívala. Oba dva se výborně doplňují, i když jsou dokonalé protiklady. ()

Galerie (52)

Reklama

Reklama