Reklama

Reklama

Důchodce Nata Moyera je nepřekonatelný mluvka, pouliční filosof a potížista s fascinující představivostí. V newyorském Central Parku se přátelí a schází se stejně starým, napůl slepým Midgem Carterem, který o sobě tvrdí, že je nejlepší opravář v bloku domů, kde bydlí. Nepokojný Nat se zastává náhodných zákazníků v obchodě, postaví se proti drogovém dealerovi, pochybnému obchodníkovi s akciemi, stejně jako "umluví" namyšleného profesora, který přednáší obor komunikace na vysoké škole. Vydává se za nejrůznější existence a typy, aby pomohl obyčejným lidem. Se svojí "prořízlou" pusou, všetečnou zvědavostí se ovšem sám dostává do potíží... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Poslední bitva vzplála, dejme se na pochod... :-) Jeden z těch mála vtipných a nadějeplných filmů o stáří, jako je Babí léto. Walter Matthau zahrál bravurně shrbeného osmdesátníka, který se sice šourá o holi Central Parkem, ale rozhodně tam nechodí krmit ptáčky. Jeho charakter je kombinací barona Prášila a Dona Quijota. Místo aby ve svém věku rezignoval, ctí své mladické socialistické ideály (ať už si o nich myslíme cokoli), popichuje svého skeptičtějšího druha a všelijak pomáhá lidem proti jejich vůli. A díky Walterovi to není jen typický dědek aktivista, kterých jsou plné parky, ale hlavně velký recesista, bavící se vlastní bujnou fantazií. Při všech sympatiích ke komediím á la Dej si pohov, kámoši!, myslím, že role Nata Moyera Walterovi sedla nejvíc ze všech, které v posledních letech svého života natočil. 80% ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Trošku moc dlohý a chvílemi nudný psychologický film o stármoucím "revolucionáři". Film má s komedií společného jenom Waltera Matthau, který hraje ovšem asi nejsmutnější roli v životě. ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Walter Matthau v hořké komedii o stáří s nutností nejen dožívat.Zajímavý i když smutný snímek,protože problém není v tom že život je krátký,ale v tom že je až příliž dlouhý. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama