Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na civilní britské meteorologické základně na severním póle dojde k explozi. Kvůli špatnému počasí není možná záchrana letadly. Proto se do nepřístupné Arktidy musí vydat kapitán James Ferraday (Rock Hudson), velitel americké atomové ponorky, s záchrannou expedicí na palubě. Nic není však tak jednoduché, jak se zdá. Proč by se jinak na palubě nacházeli tajní agenti a pravděpodobně i jeden zrádce a sabotér? Podle bestselleru Alistair MacLeana. (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné, ale bylo to neeeeessssskuuuuuuuutéééééééčněéééééé dloooouhéééé. Přes dvě hodiny americko-rusko-špionského thrilleru ze zimou zavátého filmového studia, zaplněného papírovým ledem, kde za opravdovou zmínku stála sabotáž v ponorce a finální polární část (která ale taky mohla být klidně poloviční). Celý film by tak snesl i jen 90 minut, maximálně 100. ~~~ Poměrně hodně zapomenutý film, jsem tu 31. hodnotícím. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Obľúbený film excentrického miliardára Howarda Hughesa. Spevák Paul Anka o jeho nadvláde v meste hazardu: "We knew when Hughes was in town because of the nutty TV programming. You'd get back to your room, turn on the TV at two in the morning and Ice Station Zebra would be playing. At 5 AM it would start showing all over again. There was limited programming on TV anyway, but this was ridiculous. It was on almost every night. In the beginning nobody could figure out what was going on. People were asking, "What the hell is going on?" Eventually we figured out what was going on. Howard Hughes had bought a local TV station - it was just a fifty-by-fifty-foot clapboard shack run by a couple of guys - and any given week he was in Vegas, you'd see Ice Station Zebra showing continuously. Hughes loved that movie." ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy mix zanrov. Zacina to ako velke dobrodruzstvo v ktorom sa musi USA ponorka dostat do Antarktidy skôr ako Rusi. Postupne sa do toho stale viac pridavaju politicke pikle a nakoniec sa dockame aj nejakej tej prestrelky. Hlavnym problemom filmu je, ze je strasne roztahany. Prvych 5 minut trva overtura a uvodne titulky. Klasicka 20 minutova predstavovacka postav tu je natiahnuta na 50 minut a az potom sa konecne zacne nieco diat. A tak by som mohol pokracovat dalej. Skratit to aspon o 30 minut by filmu velmi vyrazne prospelo a mohla z toho byt perfektne zanrovka. Ja som si uz tradicne najviac uzival sceny v ktorych ponorka prekonavala rôzne problemy. Trikova stranka je solidna a miestami aj dnes pôsobiva. Postavy ma tiez zaujali, takze napriek roztahanemu tempu som sa nenudil natolko, aby som mal chut film pretacat. Najlepsi bol rus Ernest Borgnine. :) Napriek tomu, ze to mohlo dopadnut ovela lepsie, tak som s filmom celkom spokojny a aspon za jedno pozretie urcite stoji. 6/10. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Kam sa hrabú 70-tkové bondovky? V porovnaní s týmto špionážnym trilerom, ktorý sa odohráva na pozadí studenej vojny, sú slabým odvarom. Trochu podobný Medvediemu ostrovu, aj keď tam bola iná zápletka. Napriek brutálnej stopáži ma to po celý čas bavilo, či už prvá polovica odohrávajúca sa v ponorke, tak aj druhá na severnom póle. Tá citeľná chuť napätia a obavy, že tu niečo neklape, bola výborne zvládnutá. Škoda, že pokrivkávalo technické spracovanie. Scény na severnom póle odohrávajúce sa v málo vierohodne dizajnovanom štúdiu by som si vedel predstaviť určite kvalitnejšie a najlepšie v zasneženom exteriéri. Efekty tiež krivkali, tie stíhačky na zadnej projekcii boli out, naproti tomu model ponorky pod ľadom bol fajn. Herecky potešili McGoohan s Borgninom so zaujímavo vykreslenými postavami. Sturges opäť nesklamal. Kiežby bolo natočených viac filmov s podobnou tematikou. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Opět režíroval John Sturges, podobně jako Satan Bug, a podobně pitomý scénář to má. Zatímco kniha je vskutku napínavá od začátku do konce a čekáme, kdo, co, kdy a jak, tento film je po divadelním (!) způsobu rozdělen na Předehru (!), první dějství a závěrečné dějství. První dějství trvá cca hodinu a dvacet pět minut a v podstatě je to takový průvodce ponorkou, jejích technických vybavení plus k tomu reklamní záběry, jak pluje na hladině, pod hladinou a tak. Také jsou tam nějací lidé, ale v podstatě není o co hrát - hlavní postavy jsou zde maximálně čtyři a ten nejvíc podezřelý je i padouchem, což mne překvapilo, že to bylo až tak strašně prvoplánové. Druhé dějství se odehrává na polární stanici, což jsou vlastně dva nebo tři malé hangáry. A tady se hodinu hledají přeživší - o nichž se pak už nikde nijak nemluví - a jedna kapsle (což víme od prvních scén). Takže se hodinu hledá, pak ustane bouře, přiletí Sověti a oba kapitáni pak mezi sebou plkají, v podstatě až do konce. Jediná akce, která se zde odehraje, nedává smysl. Navíc polární stanice je evidentně kulisa včetně ledu, a i když to musela být pěně drahá kulisa, pořád je to kulisa. A můj oblíbenec Patrick McGoohan (neboli Prisoner) sice vypadá chvíli tajuplně, ale když se má konečně předvést, chová se jak školáček, a ne špičkový agent. To zabolí a zamrzí. On pan Sturges podle mne akční filmy nikdy režírovat neměl, nemá pro ně cit - viz Orel přistál podle Higginsovy knihy, tam je to také celé domrvené blbým scénářem a režií. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Ponorka použitá ve filmu byla USS Ronquil (SS-396). Její číslo pro natáčení bylo přepsáno na 509. (Mol)
  • Natáčané hlavne v štúdiu. (westerns)
  • Natáčanie filmu trvalo 19 týždňov. (westerns)

Související novinky

Pátá Mission: Impossible hledá režiséra

Pátá Mission: Impossible hledá režiséra

09.05.2013

Jeho poslední filmy měly solidní ohlasy i uspokojivé tržby, ale na komerční sílu série Mission: Impossible prostě nemají. Vždyť Ghost Protocol se s tržbami bezmála 700 milionů dolarů stal suverénně… (více)

Reklama

Reklama