Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér filmu Christophe Gans nám povie o tom ako ho fascinovala Japonská strašidelná hra, až tak aby nakoniec cez vydavateľa hry rozbehol aj prípravy na filme a jeho konečnej podobe. Ďalej je nám ukázaná koncepcia filmu cez výber „neokukaných“ hercov, starobylých lokalít neďaleko mesta Toronto či náročná výstavba kulís okomentovaná dekoratérkou. Herečka Radha Mitchell zaspomína ako strastiplne prežívala čítanie scenára, mladá Jodelle Ferland sa pochváli ako si strihla v tomto filme hneď tri úlohy... Path of Darkness: Making 'Silent Hill' je k videniu ako „Film o filme“ na DVD Silent Hill v rámci bonusov s podporou Českých titulkov. (T2)

(více)

Recenze (7)

T2 

všechny recenze uživatele

Christophe Gans nás oboznámy ako sa dostal cez Japonskú hru v výbornému horrorovému námetu, vyjadrenia hercov k natáčaniu nám priblíži dianie na place a uvidíme aj tvorbu diszajnu filmu, čo bol dosť dôležitý prvok pre film, celkovo to je obsaho dosť nabitá prezentácia z natáčania. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hledal jsem chyby, když jsem po třetím shlédnutí projížděl zbytek dvd a v bonusech jsem našel tento dokument o natáčení, ale nenašel jsem je. Podobné dokumenty jsou málo kdy obsáhlé, jak si divák přeje, a také neukazují všechny "vtípky a tajnosti" autorů, ale tentokrát jde o přesný opak, kde vám každý detail někdo představí a popíše a necháte se unášet stylizací, která vypadá z obrázků z natáčení tak jednoduše a ve filmu působí natolik dokonale. Mimo to je Christophe Gans příjemný a viditelně velký fanoušek, který se skoro až úchylně vyžívá v celém snímku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Potom začalo to skutočné dobrodružstvo – museli sme presvedčiť majiteľov japonskej hry, aby nám predali práva.“ Zaujímavý a takmer hodinový do češtiny otitulkovaný film o filme, nachádzajúci sa medzi bonusmi na DVD príliš ambiciózneho hororu Christophea Gansa SILENT HILL. K rôznym témam (herci, príšery, výprava, počítačová predloha) sa vyjadrujú snáď úplne všetci (režisér, herci, scenárista, producenti). Vidieť, ako veľmi im záležalo na výsledku. Možno o to viac zamrzí, že čudácka snímka skončila uprostred cesty. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Dokonalý film. Dokonalá předloha.Dokonalý dokument. Dodám jen,že jsem absolutně nepoznal,že drtivá většina bizarních postav a vůbec všeho,co se týká výpravy,byla vytvořena v reálu a nikoli pomocí cgi,jak jsem se domníval. Připadal jsem si,jak pitomec. :-) ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Všetko čo som chcel vedieť o Silent Hill je práve v tomto dokumente podobne ako všetko čo mi uniklo vo filme. Skvelý dokument z natáčania, z príprav, o hernom námete, o vizuály a podobne. Zaujaly ma hlavne prípravy monštier a práca s nimi počas natáčania. Úchvatné. 90% ()

COF_666 

všechny recenze uživatele

Tohle je nejlepší film o filmu všech dob. Upřímně řečeno když sem to viděl přál sem si tam být s nimi. Je zde krásně vidět v jak příjemné atmosféře se tak nepříjemný film natáčel. ()

Gyorgy 

všechny recenze uživatele

I když jsem Silent Hill viděl několikrát, nikdy jsem netušil to, jakou náročností si jeho točení prošlo. Naprosto úžasné. Skládá se z rozhovorů, záběrů ze zákulisí a natáčení celkového filmu. To prochází každý aspekt produkce, který je velice důkladný a podrobný. Každou věc, co herci či tým z natáčení říká v rozhovoru se velice příjemně poslouchá a o jednotlivých hercích zjistíte věci, které jste ani nemohly tušit. Získáte obvyklé trochu legrace a nadšení, které jsou zapojeny do uvedených scén, u čeho je příjemné být svědkem. Doporučuji pro každého fandu Silent Hillu. :-) ()

Reklama

Reklama