Reklama

Reklama

Knoflíková válka

  • Velká Británie War of the Buttons (více)

Na irském pobřeží leží dvě vesnice. Kluci z těchto dvou vesnic vedou nelítostné boje za čest a slávu každé z nic. V čele klukovských armád stojí dva hoši, nesmiřitelní nepřátelé. Vedou válku, ve které jsou hlavní kořistí knoflíky, tkaničky a kravaty nepřátel. Tato klukovská hra však přeroste mez a oba hlavní viníci musí za trest odejít daleko od domova, kde se z nich stanou nejlepší přátelé... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (32)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem si vždycky přál být v nějaké partě nebo nějakou alespoň mít. Bohužel vždycky to skončilo nezdarem a tak alespoň rád koukám na takovéto "dětské" filmy a představuju se tam jako jeden z hrdinů. Uřezávání knoflíků byla celkem slušná myšlenka autorů (za což je chválím) jak potupit soupeře (jen bych se nechtěl dostat do jejich kůže) a z ostudit ho. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

To sem takhle jeden podvečer neměla co dělat a do cesty mi vlezla prima a s ní Knoflíková válka. Zprvu sem ani nevěděla, na co koukám. Prozradil mi to až titulek po přestávce, ale vzhledem k stále trvajícímu nicnedělání sem zůstala civět. Nápad rozpoutat válku knoflíků kvůli bohatství, nespravedlnosti a pro demokracii mě oslovil a dětský pojetí mě přibližovalo k ději. Dějem se prolínaly i problémy s rodičema, ve škole, ale i mezi kamarádama, který chtěli celou dobu stát při sobě. U mnoha filmů vim, jak skončej a hodně mě mrzí, když se trefim, ale tady sem nemohla očekávat vůbec nic a jenom sledovat, jak tenhle pohodovej film s hlubokym nápadem dopadne. ()

Reklama

nelousek 

všechny recenze uživatele

Pro lidi, kteří mají rádi hodně akcí a nebo nějakou "vážnější" zápletku, tento film asi není, ale pro lidi, které baví sledovat normální život s malou nadsázkou, kterým se stejně jako mě líbí filmy, jejichž děj byl v minulosti běžný, ale dnes pro nás něco takového není až tak časté, a nebo pro lidi, kteří se jen chtějí uvolit a podívat se na nějaký klidný film. Za mě úžasný film, na který jsem schopná se dívat ještě minimálně stokrát, a který upřímně všem doporučuji. ()

zuzanocka 

všechny recenze uživatele

Ach, tie detské časy.. =) 2 znepriatelené tábory detičiek.. vojna o gombičky, šnúrky do topánok, opasky, kravaty.. =) Pekný, príjemný film na večer.. navyše s happy endom.. =) War of the Buttons má skvelú írsku atmosféru (tento film obsahuje veľa ryšavých detí =)), potešili ma írske tance na stole, ktorý vyzeral primoc krehko na to, aby udržal 50 kilového dupkajúceho tanečníka - ale predsa.. =) Mať takéto spomienky (súčasná generácia vďaka technickému rozvoju k takýmto už duplom nepríde..).. Ešte raz - pekné.. =) ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Pro mě zdaleka nejlepší verze knoflíkové války. Děj se přenesl do syrového prostředí irského venkova (tipuju to tak na 80.létá, ale těžko říct), což příběhu velice prospělo. Je méně infantilní a drsnější než původní film a také napínavější, lépe hudebně disponovaný a obecně podle mě lepší. Měl jsem ho velice rád, když jsem byl menší a i teď se na něj rád podívám a nemám pocit, že by nějak zásadněj zestárnul (resp. že já bych na něj zestárnul). ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Když vyzvedne ze skály Ferguse (Gregg Fitzgerald) a Geronima (John Coffey) vrtulník, tak zůstanou viset na laně. V dalším střihu už jsou ale ve vrtulníku. (Duoscop)
  • Film se natáčel v lokaci West Cork v Irsku. (Lynette)

Reklama

Reklama