Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva detektivové Imanishi a Yoshimura vyšetřují vraždu starého muže nalezeného na překladovém nádraží. Film byl natočen podle románové předlohy „Inspektor Imanishi vyšetřuje“ od Seich Matsumoto a dle kritiků se řadí mezi mistrovská díla japonské kinematografie. (Bouffon)

Recenze (8)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Relativně typický detektivní úvod se s rozuzlováním zápletky pomalu promění v nečekaně silné drama, které však na city diváka brnká až trochu moc okatým způsobem. Lépe řečeno, víc než o brnkání jde o pořádné kytarové sólo. To však nemění nic na tom, že až možná na mírné škobrtnutí v tempu uprostřed filmu nelze tomuto dílu nic vytknout. Obzvláště ne po stránce kinematografické neboť i zdánlivě rutinní záběry během putovaní po železnici v průběhu pátrání mají svůj šarm. Nemluvě o závěrečné porci filmu, kdy už beztak dost silné obrazy podtrhuje ještě silnější hudební doprovod. A to vše v rámci samotného příběhu filmu. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Uzasna filmova detektivni basen. Film ktery jsem si dlouho schvaval, protoze jsem vedel jak moc bude dobry. Vizual jako by jste dali kameru do rukou samotneho Hokusaie. Vypraveni je tak komplexni, ze uz me jen napada podobnost s vrcholem "zanru" - Uchiduv dokonaly - Kiga kaikyo. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Výborné psychologicko-sociální krimi s naprosto neskutečným vyvrcholením (a to nejen obsahově, ale především formálně) a nádherným hudebním motivem. Hlavní roli suverénně vdechuje život Tetsuro Tamba, v menších excelují například známý Ken Ogata, Yoshi Kato (ještě o něco lepší, než obvykle), nebo Chishu Ryu, jenž se proslavil fenomenální rozsáhlou prací pod Ozuovou taktovkou. Tradičně pečlivá, japonsky asymetrická kamera, pomalé, ale vhodně rytmizované tempo a již zmíněná geniální hudba, vytvářejí magnetizující atmosféru, na níž má ostatně nezanedbatelný podíl taktéž scénář, na kterém se podílel Yoji Yamada (Twilight Samurai, Tora-San...) ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Yoshitaro Nomura podla popisu mal natacat rozne detektivky prekracujuce hranice zanru. Pevnost z piesku ma byt jeho najlespim a najznamejsim filmom. Trocha pripomina staru dobru Francuzsku spojku, tekuta filmova realita, krasne natahovanie, prisposobovanie, ale pritomv ramci skutocnosti. Po prvej polke sa film nenapadne meni z detektivky na socialnu dramu. Jemne, ako to len japonci vedia. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama