Reklama

Reklama

Miláčku, zmenšil jsem děti

  • Česko Co je malý, to je hezký (více)

Obsahy(1)

Wayne Szalinski je nadšený domácí kutil a současně notně roztržitý vědec. Jeho dům je plný technických zlepšováků, ale jinak je dosti nedbalý, zejména pokud jde o zanedbanou zahradu, což je trnem v oku jeho souseda Eusse. Na půdě svého domu Wayne právě dokončil celoživotní dílo, přístroj na zmenšování předmětů, o kterém má právě referovat na univerzitě. Přednáška však dopadne katastrofálně. Posluchači jej totiž považují za blázna. Mezitím jeho geniální přístroj uvede do činnosti sousedův syn Ron, když jeho baseballový míček vletí na půdu k Szalinským a trefí se přímo do startovacího tlačítka. Jeho starší bratr Russ toho hned využije, aby se mohl vidět se Szalinského dcerou Amy, a donutí bratra, aby se šel omluvit. Společně s Amy a jejím bratrem Nickem se Ron a Russ vydají na půdu pro míček. Dostanou se do zorného pole zmenšovacího paprsku a náhle jsou velcí jako mravenec. Domů se však vrací rozzlobený otec, zničí dálkové ovládání přístroje, zamete a odpadkový koš vynese za plot na konci zahrady. A protože zametl i zmenšené děti, čeká je teď dlouhá cesta neproniknutelnou džunglí neudržované zahrady. (TV Nova)

(více)

Recenze (99)

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

3 hvězdy si tento snímek ode mě zaslouží a tato rodinná komedie se mi i dnes,když nejsem dítě líbí a najdu si na ni čas i po letech a tento film je celkem i zábavný a měl jsem jej rád i jako dítě.Dávám mu 60 procent a u mě je to pěkný a "koukatelný" snímek.Triky v tomto filmu jsou dobré a líbí se mi.No a rodinka amíků v této komedii je docela milá a sympatická.Otec je zde trhlý vědátor,ale má nápady a jinak jeho děti jsou ještě teenageři,kteří chodí do školy a nesnáší vědecké pokusy svého táty.Taky musí trpět jeho rodina různé "věcičky"v jejich domě včetně s jistou sochou jistého "pohanského"boha a "náhoda"pomůže tomu,že se ona americká rodina zmenší díky jednomu vynálezu jejich otce-takzvanému "zmenšovadlu".Kvůli tomu čelí tato rodinka různým nebezpečenstvím včetně nebezpečnému hmyzu(obřímu mravenci)...a tak dále.Občas jsem se i zasmál.Takový film na víkendové odpoledne.Hodnotím jej spíše průměrně a to 60 procenty. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Taková ta 80tková klasika, co se rodinných komedií týče. Pamatuji, jak jsem procházel videopůjčovnou….Ten kluk je postrach, Policejní akademie, Číslo 5 žije, Malý krámek hrůz a nebo právě Rick Moranis zmenšující své rodinné příslušníky. Paradoxně jsem osobně měl tu čest až téměř 30 let od data premiéry….asi jsem vždycky šáhl po nějakém karate nebo pornu :D A právě rok 1989 je právě onou důležitou číslovkou…..takhle se to tenkrát za velkou louží prostě dělalo. Moranis zrovna patřil do skupinky vyvolených (Candy, Martin, Belushi, Murray, Guttenberg a další)….kdeže loňské sněhy jsou. Zápletka je sama o sobě atraktivní i zábavná zároveň. Efekty jdou ruku v ruce z již zmiňovaným datem vzniku….takže určitě neurazí, ba naopak. Dětští hrdinové si odehrají to svoje….dospělý spíše přicmrndávají. Jenou větou slušná jednohubka, která může chutnat i v době Avengerů, StarDance nebo Kateřiny Brožové. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako mnohí, tak aj ja som mal túto komédiu rád a často chodila v 90tych rokoch v televízií. No ale to bola úplne iná doba, dnes by to mladí veľmi neocenili a popravde aj mňa by to dnes už nebavilo. Ale treba uznať, že na snímku z prelomu tisícročia boli špeciálne efekty naozaj obdivuhodné a rovnako tak kulisy. Vydarené sú "zväčšené" veci ako príbor či obrie mravce. Ako komédia je to tiež vydarené a príbeh je veľmi originálny. Roztržitý vedec dokončil celoživotné dielo - prístroj na zmenšovanie predmetov. Prístroj je zhodou okolností uvedený do prevádzky a v jeho zmenšovacom lúči sa nevedomky ocitnú jeho deti a deti jeho susedov. V súčastnosti priemerná komédia, ale na svoju dobu to bol v skutku veľký hit, na ktorý si s radosťou zaspomínam. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Iste si väčšina z vás pamätá toho malého zakrpateného zmrda, ktorý sa motal okolo "Krotiteľov duchov". V jedničke ho posadol démom a v druhej časti robil krotiteľom advokáta. Stvárnil ho Rick Moranis. V roku 1989 dostal príležitosť prezentovať sa aj hlavnej úlohe. V sci-fi komédii "Honey, I Shrunk the Kids" si zahral bláznivého vedátora, ktorému sa podarilo zmenšiť svoje vlastné deti a ich kamarátov do mikroskopickej veľkosti. Na svoju dobu to malo prvotriedne filmové triky. Pobavil som sa. *** ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná rodinná komedie s pěknými triky. Roztomilého mravence jsem opravdu zbožňoval. Celkově to bylo veselé dobrodružství, které se sice odehrávalo jen na zahradě, ale pro tu bandu dětí to byl prales. Z odstupem času a i tím, že každý stárneme, se na to už díváme z jiného světla. I tak je to však snímek, který si zaslouží pozornost. 65% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (11)

  • Původní datum uvedení filmu bylo v prosinci 1988, ale bylo odloženo na červen 1989. (rafix)
  • Jako předfilm k tomuto filmu běžel v kinech krátký animovaný snímek Tummy Trouble (1989) s králíkem Rogerem v hlavní roli. Jednalo se samozřejmě o chytrou propagaci filmu Falešná hra s králíkem Rogerem (1988) a velká část úspěchu Miláčku, zmenšil jsem nám děti jde na vrub právě tomuto kreslenému kraťasu, protože lidé chtěli vidět více Rogera. (Landauer)
  • Původní název filmu byl „Teenie Weenies“, který byl odmítnut z důvodu, že zněl příliš infantilně a mohl by odradit starší diváky. (Landauer)

Reklama

Reklama