Reklama

Reklama

Elektroinženýr Al Fountain je na montáži v Tennessee. Je to velmi pedantický člověk, vnitřně osamělý. Není neoblíbený jen u svého okolí v práci, ale svým chorobným jednáním ničí i manželku Deb, které přesně na čas telefonuje, aby ji i syna kontroloval. Když pak ke svému překvapení zůstává opuštěn, zhroutí se celý jeho svět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

H34D 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem si říkal, že tři hvězdičky a víc ani ťuk, ale právě díky rozvolněné a na první pohled neurčíté atmosféře jsem se rozhodl později zvýšit. Tento film se zkrátka musí v člověku rozležet, je to příjemné "indie", nachazející poetiku v obyčejnosti a jednoduchosti. Divák očekávající úderný a výmluvný děj je pak jako samotný Al Fountain - upjatý a úzkoprsý - je třeba se uvolnit a The Kid ve skvělém podání Sama Rockwella si k vám najde cestu. Krize středního věku je tedy zažehnána, resp. příjemně překonána a tak i když určitou naivitu snímku neodpouštím, mohu jej zařadit po bok (přesněji těsně za) známější Můj nejmilejší bar... 7/10 ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Každý se někdy ocitne v situaci, kdy neví kudy kam. Pouze částečná změna nemusí být ve skutečnosti změna k lepšímu. Chce to potkat The Kida nebo jenom Kida. A namířit k jinému štěstí nebo k jiné zkáze, vždyť člověk je v podstatě odsouzen k svobodné volbě ..... k volbě co si počít sám se sebou a se svým životem. Nelze milovat nic jiného, než to čemu dává člověk přednost. Ale je potřeba ..... The Kida nebo Kida aby na to „človíček“ přišel. ()

Reklama

trojtmberk 

všechny recenze uživatele

Nalinkovanej život jako robot, v sedm večeře, v devět volat domu, projít násobilku, zakázat rachejtle, jít spát a pořád dokola. A najednou jeden šedivej vlas vás donutí uhnout kousek z týhle předem daný rutiny a skončí to s chlapem co žije v půlce karavanu, krade sádrový trpaslíky, koupe se nahej a bere život tak jak jde a vy najednou zjistíte, že zažíváte nejzábavnější dny v životě. Sam Rockwell a John Turturro si museli natáčení ohromě užívat, protože tenhle film je hlavně o tom, že každej má v sobě kus malýho dítěte a můžete se snažit sebevíc, ono stejně jednou uteče a ukáže vám, zač je toho loket. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek tématicky připomíná starý český film Řeka čaruje. Máme tu vyhořelého chlapa, který tráví většinu času na montážích a zajímá ho jenom jeho práce. Je vyždímaný, neschopný hlubšího citu a vlastně díky přehnané sebekontrole a upjatosti není schopen s někým sdílet přátelství a jen trpce vnímá svoji malou popularitu mezi kolegy. Pak se stane cosi, co změní jeho dosavadní život, a díky náhodnému setkání znovu pocítí radost ze života. Výborné výkony obou hlavních představitelů, chytrý scénář, to je hlavní plus tohohle neokázalého nezávislého filmu. Celkový dojem: 90 %. K hlavnímu hrdinovi mám blízko, doufám, že ne povahou, ale pracujeme vlastně ve stejné branži.:-) ()

wosho 

všechny recenze uživatele

V haldě nudných filmů na ČT v LETNÍM NEZÁVISLÉM LÉTĚ se občas objeví skvost a na tento film velmi rád vzpomínám. Přímo z něj sálá taková ta pozotivníenergie, nepodobná Amélii či Lásce nebeské. Filmů takových je zatraceně málo a nikdo by se je neměl nechat uniknout, protože taková přeměna z sucharského suchara ze sucharova v týpka užívajícího si života v podobě Turturra se jinde nikde nevidí. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama