Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka, jejíž dítě zemřelo při útoku dinga v australském vnitrozemí, je obviněna z dceřiny vraždy. Snaží se prokázat vlastní nevinu, ale všichni, včetně médií, stojí proti ní... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (88)

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Bohužel se tu setkáváme s velice opomíjeným kouskem z filmotéky Meryl Streep. Ještě si pamatuji, jak nám asi ve čtvrté třídě na základce naše třídní učitelka vyprávěla příběh, který se právě stal předlohou tohoto filmu. K filmu jsem se ale nakonec dostal velikou náhodou. Nebojte se toho, a puste si to. Meryl tady ukazuje úžasný výkon a nominaci na Oscara se ani nedivím. Ostatní herci jsou také velice příjemní. Je tu dokonce i velice hezká kamera Iana Bakera, který většinou točí jenom sh*ty. Chtěl bych, aby tento film vidělo více lidí, než kolik vidělo třeba Jack a Jill. Smutný osud tohoto filmu :-( ()

castor 

všechny recenze uživatele

Skutečný případ, skutečný tlak médií, skutečný hon na čarodějnice. Odvlečení kojence psem dingem při dovolené v kempu rozpoutal mediální peklo, kterému musejí čelit manželé Sam Neill a hlavně kritiky velebená Meryl Streep. Veřejnost verzi manželů nevěří. A není sama. Při znovuotevření případu, ve kterém matka čelí obvinění z vraždy dítěte, se oscarová herečka neprezentuje pouze jako oběť. Jenže široké okolí nerespektuje, že sílu k tomu, aby překonala šok ze ztráty dítěte, čerpá ze své hluboké víry. Působí tak chladně, navíc dělá špatná rozhodnutí při poskytování dalších a dalších rozhovorů. A média si vezmou jen to, co se jim hodí. Přesto se tahle mediální bašta stává i obžalobou společnosti, která prahne a vždycky bude prahnout po senzacích. Ač nakonec manželé zvítězí, za návrat do normálního života budou bojovat už navždy. Někomu může úsporné herectví vadit (Meryl opravdu netrpí jako „správná“ matka, která přijde o to nejcennější), a také to, že tvůrci nejdou příliš po emocích, jiní naopak ocení celistvost vyprávění. 70% ()

Reklama

plechulka 

všechny recenze uživatele

Další variace na téma, jak se nevinný člověk dostal za bohatého přispění medií do vězení a naštěstí i ven. O případu, podle kterého byl film natočen, jsem kdysi pár článků četla a musím přiznat, že výkon Meryl Streep byl úžasný. Celé je to hlavně o tom, jak "hlas lidu - hlas boží" dá převážně na vnější zdání a když je někdo nesympatický, bude i automaticky vinen a když se matka při zmínce o mrtvém dítěti nehroutí, automaticky má s jeho smrtí něco společmého - a navíc jsou to adventisti! ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

O případu Chamberlainových jsem v životě neslyšela, proto nevím, jak hodně byl film podobný realitě. Myslím si, že Výkřik ve tmě je velmi nedoceněný film, jelikož ho vidělo jen málo lidí, což si myslím, že je obrovská škoda. Meryl zde podala jeden z nejlepších výkonů a jak už zde někdo napsal, jestli se Lindy chovala aspoň tak divně, jak ji Meryl zahrála, tak se ani nedivím, že se z toho stala jeden z nejdiskutovanějších případů všech dob. Nejen že zářila jako vždy výborná Meryl, ale ani pro mě dosti neznámý Sam Neill nezklamal. Oba předvedli famózní výkony. Pro mě další skvělý film, který si zase ráda pustím. PS: Nevím proč, ale mám hroznou radost z toho, že si tohoto filmu Meryl velmi váží... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Mottom jednej knihy Alberta Camusa je: Kto neplače na pohrebe svojej matky, skončí na šibenici. Spomenul som si naň pri sledovaní austrálskej drámy Výkrik do tmy, nakrútenej podľa skutočnej udalosti. V nej ma nezaujala iba Meryl Streep, vynikajúco stvárňujúca postavu Lindy Chamberlain, ale aj proces vytvárania verejnej mienky, v ktorom vášne a predsudky zohrávajú porovnateľnú úlohu, ako neúplne a médiami účelovo upravené fakty. A v Austrálii, v ktorej vďaka prvým várkam imigrantov nemajú ich potomkovia ďaleko k skratovým a násilným alternatívam zdĺhavých a komplikovaných súdnych procesov, v tej Austrálii nepomôže pri hľadaní pravdy ani porotný systém. Film ako celok nebol síce ničím objavný, ale neľutujem, že som si ho pozrel. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (9)

  • V červnu roku 2008 snímek Americký filmový institut umístil na 9. místo v 10 nejlepších filmech v žánru drama ze soudní síně. (jezurka42)
  • Navzdory popularitě výrazu "Dingo snědlo mé dítě!" ve spojení s tímto film výraz nikdy ve filmu nezazněl. (jezurka42)
  • Meryl Streep nikdy veřejně neřekla svůj názor na to, zda je či není Lindy Chamberlain vinna. (jezurka42)

Reklama

Reklama