Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antikrist v těle Damiena Thorna je nyní na vrcholu sil a poznání a dychtí po vládě nad světem. Jeho jedinými nepřáteli je sedm mnichů, kteří se zasvětili Damienovu zničení a kteří mají posvátné meče ukované pouze k tomuto účelu. Damien je po nečekané sebevraždě velvyslance jmenován do jeho funkce. Na recepci velvyslanectví se seznámí s novinářkou Kate Reynoldsovou a později i s jejím dvanáctiletým synem Petrem. Ty zcela ovládne Kate se stane jeho milenkou a Peter apoštolem, kterého využívá při systematickém vyvražďování novorozených chlapců věří totiž, že na zem přišel znovu Kristus, a chce se ho tak zbavit. Mniši Damiena pronásledují - zvítězí dobro, nebo zlo? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (96)

Falcor 

všechny recenze uživatele

Trochu lepší než Omen dvojka, (mrkni, co jsem psal o 1 a 2, ale samozřejmě jenom tehdy, pokud chceš a máš rád/a dobré komentáře..ehm.. nemohu Tě do ničeho nutit, že?... dělej jen to, co Ty chceš, jak by radil i třeba Szandor La Vey v jeho Satanské bibli... - no, to já jen, kdybys měl/a nutkání se trochu více angažovat, tak ať víš, kde se dočíst trochu skutečných "satanistických" žvástů pro veřejnost) ale to jen díky představiteli hlavní role. Jinak slabé. Tak, to by asi tak bylo.... o filmu.... vše. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dávam dve, hoci je to omnoho pozerateľnejšie ako dvojka. Už len kvôli Sam Neilovi. Film je to ale nudný, bez atmosféry a s prapodivnými úmrtiami, ktoré v rámci série pôsobia rovnako smiešne, ako v prípade druhej časti. Pritom táto časť má niekoľko dobrých nápadov - minimálne prisluhovači Satanovi do ktorých spadajú deti, sestričky, kňazi a úradníci je výborný motív, ktorý sa zaslúži aj o jedinú úzkostlivú scénu. Ale celá tá mytológia ohľadom Damiana je znova prostoduchá. Schopnosti z minulej časti pominuli. Protagonista tu nie je. Hoci sa o to niekoľko postáv pokúša a to čo zostáva je zase len Goldsmithova skvelá hudba. Dokonca aj to finále pôsobí ako z druhotriednej fantasy, než ako z hororu. Ďalej v tomto obludáriu nepokračujem. Prvý diel zostal neprekonaný a pochybujem, že by mu čokoľvek ďalšie mohlo jeho status zobrať, alebo čo som očakával, rozviť. A tie monológy Damiena o zmysle a novom svete. Argumenty jak trinásťročný opitý chalan. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech si tvůrci řekli "Damiáne, dost! Přišel čas, abys i ty dostal na budku." Konečně se na scéně měl objevit borec těžkýko kalibru, co s každým záporákem zamává. Inu přemýšleli a dumali, koho by proti panu Thornovi do lítého souboje nasadili... A protože Chuck Norris zrovna nebral telefóny, postavili proti ďáblovi... (teď se podržte)... mimino! A to je celý. Bohužel poněkud pozapomněli na několik důležitých věcí. Například, že mimino přece jen není zrovna dramatický terno. A tak je ten Omen 3 tak nějak úplně o ničem... Navíc se závěrem, který se nedá popsat jinak než "velký zklamání". Ještě osobní akademická poznámka na konec: A taky jsem čekal, že toho hnusnýho černýho čokla konečně zastřelej, vyhoděj z vrtulníku a dole ho 666krát přejede parní válec. ...No jak říkám...Zklamáááání. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ambiciózne. No aj keď neide rovnakou sebavykrádajúcou cestou ako druhý Omen, v konečnom dôsledku je to ešte horšie. Scenár je spŕška nezmyslov a skôr pôsobí ako dráma ako horor. No vrcholom je casting. Väčšina zúčastnených katastrofálne prehráva svoje role a na ich čele je nevhodne vybratý Sam Neill, ktorý sa nespráva, netvári a už vôbec nevyzerá ako Damien Thorn. Ten stihol v priebehu piatich rokov od nakrútenia prvého filmu zostarnúť o skoro 30 rokov a klesnúť skoro na samé dno. Na dno nudy. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Sam Neill je jako antikrist překvapivě příjemný a uvěřitelný. Bohužel žádný z navazujících filmů na původní úžasný horor z roku 1976 nedokázal převzít atmosféru a působivou hudbu. Celý příběh třetího dílu je v rámci možností slušně vymyšlen, ale je škoda konce, který je trochu useknutý a působí příliš křesťansky. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (15)

  • Natáčení filmu probíhalo ve Velké Británii (Cornwall, Ripon, Hertfordshire, Northumberland, Yorkshire, Londýn) a v USA (Washington a Wisconsin) v květnu 1980. (GASTON73)
  • Film se natáčel v létě, což je patrné z listí. Při přijetí Damiena (Sam Neill) jako velvyslance USA na dvoře svatého Jakuba je manželka jeho asistenta zobrazena v pozdním stádiu těhotenství a důležitým aspektem zápletky se stává skutečnost, že její syn se narodí 24. března. Pokud by byla v pozdním stádiu těhotenství, měla by tedy být pozdní zima, nikoli léto. Zeleň neodpovídá načasování v dějové linii s jejím těhotenstvím a datem narození dítěte. (Johnny.ARN)
  • Damien při rozhovoru s prezidentem prohlásí, že za dva roky bude rok 1984, takže je rok 1982. Pokud je tomu tak, pak Přichází Satan! (1976) by se měl odehrávat v padesátých letech, nikoliv v roce 1976, jak tomu zřejmě je. To by mohlo být způsobeno tím, že producenti a studio v té době nepočítali s pokračováními a s tím spojenou časovou osou. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama