Reklama

Reklama

Broken Down Film

všechny plakáty
Animovaný / Komedie / Krátkometrážní
Kanada, 1985, 6 min

Režie:

Osamu Tezuka

Obsahy(1)

Na pokažené promítačce se pouští snímek, kde mladý kovboj jede na svém koni a trápí se se škrábanci na filmovém pásu. Náhle spatří na kolejích přivázanou půvabnou mladou dámu, kterou musí jako správný hrdina zachránit a střetnout se s jejím věznitelem.... (stub)

Recenze (9)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tady je jednoznačně nejlepší a nejzajímavější použití něčeho, co se dá nejlépe popsat jako částečné boření "třetí stěny" kdy postavy interagují s tím , že jsou ve filmu a na filmovém pásu (například přeskakují do jiného okna, když se film zasekne atp.), to je samo o sobě docela zábavné, ale, bohové, to zasazení do kovbojácké grotesky... Ne, kurník, ne, není to vtipné, není to originální a působí to neskutečně blbě, navíc mi trochu vadí kopletní vizuální ladění do klasických cartoonů ala začátky Disneyho (včetně pohupování všech živých i neživých postav), to k Osamu Tezukovi nesedí, žel. ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Krátký animovaný film z dílny pionýra japonského anime Osamu Tezuky, který mile paroduje ty nejstarší snímky a jejich promítání. Mladý kovboj jede krajinou na svém koni, ale filmový pás se zrychluje a objevují se na něm škrábance, což hrdinovi působí nemalé problémy. Nakonec mu ale nedokonalost promítačky pomůže - uteče před banditou o jedno políčko výš. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Tady se vůbec nebojím plného hodnocení - geniální, do detailu propracovaná groteska, které nemám co vytknout. Čirá radost z animace, jeden nápaditý vizuální gag střídá druhý a už samotný nápad interakce postav a poškozeného filmu, ve kterém žijí, považuji za značně potentní. Technické zpracování nemá chybu a jako většina Tezukových věcí, je také tato vstřícná i (nebo spíš - především) vůči západnímu divákovi. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

jj....tenhle hračikovský experiment funguje parádně...Ve dvojnásobné minutáži už by to asi nebylo ono, ale tak jak to je tomu nemůžu vytknout ani ň :) ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Skvělý filmeček, který pracuje a krásně používá kazy a vady filmového pásu ve svůj prospěch a k záchraně lepé děvy :) ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Velice nápadité a vtipné propojení/splynutí kratičkého příběhu kovboje, který jakoby z oka vypadl americké produkci, a špatného/nekvalitního filmového pasu. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Výtečné hrátky animátora, které leckde pomohou a někde jsou mírně škodolibějšího ražení rozehrají komický minipříběh cowboye a jeho vyvolené. ()

Reklama

Reklama