Reklama

Reklama

Jumping

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Válečný
Japonsko, 1984, 6 min

Obsahy(1)

Krátkometrážní nahlédnutí na lidský svět. Celý film sledujeme z pohledu první osoby - hlavního hrdinu (nebo hrdinku) tedy ani neuvidíme. Hrdina se jednou rozhodne, že si zaskáče - a tak skáče a skáče a skáče - přeskakuje stromy, rybníky a mrakodrapy - pozoruje zvířata, lodě, válku..., až se nakonec ocitne tam, kde svou pouť zahájil. (Elementál)

(více)

Recenze (16)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Splnený sen každého, kto kedy túžil lietať. Teda aspoň skákať tak vysoko, aby cítil oblaky na tvári a pod sebou videl celú ulicu, mesto, svet. Škoda niektorých zbytočných záberov na nič nehovoriacu oblohu, tak sa mi žiadalo vedieť čo je dole. Dúfam vo filmový remake :-) ()

Artran 

všechny recenze uživatele

One thing I wanted to include was an important theme, not just jumping. The unknown thing jumping, that the audience never sees and cannot tell if it's either human or animal, gets out of control. Usually jumping becomes smaller after while but in this movie it becomes unstoppable. And at the end the unseen person or animal jumps into an atomic bomb. The idea was that the culture of human beings is becoming more and more technological and unstoppable and as a result is going to hell. It ends up as the ultimate fear of nuclear war. In other words, I wanted to include irony in the film. It could have been omitted but I had to include hell as a scene in the movie because I wanted to explain this feeling of irony. --- Osamu Tezuka ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Celkom nápaditá absurditka, pri ktorej mi ale chýbala nejaká záverečná pointa alebo aspoň nejaký haluzný záver, napr. v štýle Billa Plymptona... ()

stub 

všechny recenze uživatele

Snad nejznámější dílko v rámci experimentální tvorby O. Tezuky, tvůrce slavného Astro Boye. Byť, jak líčí sám autor, je myšlenka snímku metaforická a naráží na neukojitelnost lidstva po vývoji, technologiích atp. (kam to podle něj vede, naznačuje výmluvně peklo u konce;), hlavní devizou je vřelá, radostná, vypiplaná animace a samozřejmě, jako obvykle, vynikající, svěží humor. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nebudu se tady tvářit, že mi z toho nešla hlava kolem :) Hlavně ze začátku jsou totiž skoky tak promakané, že mě v těch nejvyšších bodech sinusoidy(tam kde stoupání-po chvilce beztížného-stavu přechází v pád) normálně chytalo takové to závraťové šimrání v žaludku. Myšlenka je vkusná a inteligentní s prostorem pro jemný humor... Škoda jen, že u velké části skoků je pohled diváka směřován vzhůru do oblak-je to sice jistě animačně snadnější než neustále se měnící perspektiva pevniny, ale taky o to méně záživné. ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

úžasná kratičká věc, která skákáním zavede až na pokraj skázy..když chce lidstvo skákat výš a výš(nikdy se nespokojíme se skákáním přes stromy)..kam to až vede..moje interpretace :-D ()

easaque 

všechny recenze uživatele

starší nápaditý kraťas, který i přes reřisérovo vysvětlení (tady najdete v jednom komentáři) je stále mimo mé chápaní především svým zakončením - tož japonská mentalita :) Jako zajímavost za slabší 3 hvězdičky - proč ne. Odkaz na video najdete v rubrice DISKUZE [ PŘÍBĚH: X /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Šílená vize o skákání. Pokud jste někdy chtěli umět skákat vysoko, tady uvidíte, že to není až taková sranda, ale chce to opravdu pevné nervy a hlavně nulovou závrať! ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Báječný film pro rodiče, co chtějí ušetřit na jistém speciálním šamponu, když děti přinesou domů na hlavičkách něco, co rozhodně měly nechat radši ve škole... stačí jim pustit tenhle snímek a všechny vši puknou závistí. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Zajímavý animáček, který na malé ploše ukazuje rozmanitost života velmi specifickým způsobem a my češi bychom si uvědomit, že naštěstí patříme mezi 5 procent lidí na světě, kteří si žijí blahobytu. ()

ElizabethBay 

všechny recenze uživatele

Vynikající nápad, moc originální zpracování a ještě ke všemu to vypadlo jako moje sny. Kdyby mě snímeček tak o dvě minuty méně, dala bych plný počet hvězd. Ale ten svíravý pocit v žaludku a závrať byly tak reálné, že pro mě má snímek tak 4,3*! ()

Reklama

Reklama