Reklama

Reklama

Kanashimi no Belladonna

  • Kanada Belladonna of Sadness
všechny plakáty
Trailer 1

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (9)

stub 

všechny recenze uživatele

Poněkud ztuha vstřebatelný svobodomyslný kousek s originální, zajímavou a napáditou výtvarnou stránkou, zlehka feministický a protikřesťanský, rozhodně pak výrazně antiautoritářský. Skvělá je hudba, zvláště pak jazzové pasáže - davisovsky (ne)melodické, s funkující rytmikou. Přes, z mého pohledu, určitou vyumělkovanost, to na mě fungovalo a žádná pasáž mi nepřipadala vysloveně zbytečná či nastavovaná. Fajnšmekry potěší Tatsuya Nakadai, který (dlužno podotknout, že znamenitě) namluvil postavu ďábla. Pokud by dílko více korespondovalo s mým vlastním názorovým přesvědčením, neváhal bych i s vyšším hodnocením. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byl opravdu animovaný film, byl by nejspíš ve zlatém fondu podivuhodných divností, jenže takhle ho na mnoha místech sráží fakt, že se místo rozpohybovaných obrázků tak cca v polovině případů jedná jen o obrázky nehybné, byť s hudbou a vypravěčem/dialogem. To by samo o sobě nemuselo být špatné, jenže většinou je taková scéna příliš dlouhá a výtvarno obrázku příliš nezajímavé. Tam, kde se opravdu animuje, je to o poznání zajímavější, příběh je docela unikátní, stejně jako sedmdesátkový hudební doprovod, na několika místech je to takřka perfektní záležitost s nádherně magořivou aurou, jenže takových scén je jen pár. Kdyby měl finální sestřih o dvacet, třicet minut méně, byl by výsledek mnohem lepší. A Ďábelský satanáš zrovna ďábelsky taky dvakrát nepůsobí. ()

Reklama

Expozituror 

všechny recenze uživatele

Peklo jako hippie orgie, příběh z středověké katolické evropy v barvách psychedelického jazzu 70 let. Japonský smysl pro animaci pomocí převážně statických výjevů, vykrádání evropských umělců Klimta, Schieleho. Cesta ke svobodě v klasickém příběhu zaprodání duše ďáblovi. Hair nebo Jesus Christ Superstar sound. Po všech stránkách překvapivé, odvážné a jedinečné. Tohle dílo ještě čeká jeho sláva! ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Krásný temný květ pozdní fáze první vlny psychedelie. Eros a rebelantství. Některé pasáže jsou obrazově opojné. Vliv Klimta a Schieleho (a Aubreye Beardsleye) je tu silný, ale nenazval bych to vykrádáním, jako předhodnotitel Expozituror. Jmenovaní umělci (jakož i celá secese) za mnohé vděčí japonskému umění (hlavně dřevořezům), takže je to spíše splátka dluhu. Japonská představa evropského středověku je svérázná, ale působivá. ()

mcvpn 

všechny recenze uživatele

Obrazovo krásny a príbehovo temný psychedelický kúsok, to je pravda. Zdĺhavé video niekedy len zdĺhavé obrazy, súhlasím. Silnú inšpiráciu európskym výtvarným umením považujem skôr za originálny krok, nie za vykrádanie. Hudobný doprovod bol skvelý, no v niektorých úsekoch mi už začínal liezť na nervy a takisto by som to skrátil. Nie som fajnšmeker, fanúšik anime a ani umelec, ktorý by niečo také dokázal naplno oceniť, takže moje hodnotenie je možno kritickejšie, ako by malo. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama