Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh zprvu zcela nenápadného mladého muže Oskara (Kryštof Hádek), který se v podstatě ničím nevymyká svému okolí – má rád počítače a kamarádku své sestry, dívku Lucii. Tu ovšem jenom zbožně pozoruje dalekohledem z okna na půdě. Jinak podstupuje všechno jako každý jiný běžný student, utkává se se svým profesorem (ve filmu se jmenuje Smrtka a neodolatelně ho hraje Petr Čtvrtníček), má problémy s vlastní sestrou a s rodiči. Oskar má kamaráda Filipa, který se přece jenom o něco víc vyzná. Po jednom z večírků se hrdina rozhodne radikálně změnit svůj životní styl. Koupí si nové oblečení, chodí do fit centra, svých znalostí v oblasti počítačů využívá k různým podnikatelským aktivitám. Díky nim se seznamuje s mnoha atraktivními ženami, které okouzluje víc, než jako počítačový "expert", svým mládím a nezkušeností... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (245)

swamp 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsou i horší teen-filmy, než Experti. Kryštof Hádek nepatří k nejhorším a celkovou úroveň navyšuje svým několikaminutovým výstupem Petr Čtvrtníček a trefným cameem Jiří Bartoška. Onu úroveň však drží při zemi Michael Foret a další. A všimli jste si, že film nemá prakticky žádný děj? Vlastně ani nešlo co zkazit.. ;) ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Ano je to stupidní, předvídatelné, nekvalitní, herecky - kromě skvělého Kryštofa Hádka - neúnosné a hlavně nesedí postsynchrony. Už je to asi po 4té co jsem si tento film pustila - shoda okolností kdy to dávali v televizi apod. no a dnes naposledy. Vlastně snad :D. Skutečně mě pobavila scéna kde Kryštof Hádek sedí ve vaně opilý a mluví tím héliovým hláskem :D. ()

Reklama

Miki68 

všechny recenze uživatele

Kdybych tenhle film ohodnotil jako "odpad", jaké proboha hodnocení bych potom musel dát "Posledním plavkám"? Ovšem - jen v případě, že trapnost nebyla v plánu a že špatná kamera byla uměleckým záměrem, nebo že dialogy byly naschvál takhle hloupé, aby vyvolaly smích... Ach jo... Kam ten český film spěje? Já bych věděl! Já taky...ale to nemůžeme použít... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Film jsem sice viděl na několikrát, ale za to může pozdní hodina jeho vysílání. Překvapuje mě na český "netroškovský" film nezvykle nízké hodnocení, ale pravdou je, že se tak jako tak nejedná o nějak výjimečné dílo. Nicméně Kryštofu Hádkovi a především Petru Čtvrtníčkovi to ve filmu sluší a mnohé scény jsou opravdu vtipné. FIlm jako celek je sice podprůměr, ale ne až tak hrozný, jak snad podle zdejšího hodnocení vypadá. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Jen asi dvakrát k letmému pousmání. Kryštof Hádek jako herec má charisma jako rybenka nohama vzhůru a děj je tak nudný a stupidní, že se divím, že sem u toho neusnul a dokoukal to do konce. Jediné, co se mi opravdu líbilo, byly obsazené starší herečky, které na svůj věk jsou velmi sexy a já po kouknutí na tento paskvil, který jen přispěl k potopení české kinematografie, ihned navštívil oblíbenou sekci mature. Takovéto filmy, prosím, už ne! Kameňák byl úchylný omyl, toto nepovedený vtip, že?! ()

Galerie (59)

Zajímavosti (24)

  • Režisér Karel Coma spomína, aké bolo podozrivo ľahké k filmu zohnať producenta. Keď robil pomocnú réžiu Marekovi Dobešovi pri jeho filme Choking Hazard (2004), stretol sa s jedným chalanom, ktorý sa potom stal novinárom, a tomu rozprával svoj - vtedy - námet, ktorý sa volal Expert. Po roku mu tento kamarát už ako novinár zavolal, že má  úžasnú producentku, lenže než sa s ňou režisér stretol, tak bola obvinená z vedenia nelegálneho nevestinca s pani Grossovou, a bolo po paráde. Keď mu zavolal druhýkrát, tak už bol skeptický. Prehováral ho, nech sa stretne s Pavlem Melounkem zo spoločnosti Whisconti, ktorý videl režisérov krátky film Okno a veľmi sa mu páčil. Režisér mal celkom obavy, lebo poznal ich predchádzajúce filmy a pravdupovediac na neho nerobili moc dobrý dojem. Nakoniec sa bohužiaľ nechal presvedčiť čoho dodnes ľutuje. (Raccoon.city)
  • Balkónovú scénu, kde si zahral mini rolu Jiří Bartoška (sused Jirka), natočili na trikrát. Ako sa nechal režisér Karel Coma počuť "Jirka hrál pokaždé jinak, ale pokaždé dokonale. Bylo těžké pak vybrat si ze tří skvělých akcí tu pravou." (Raccoon.city)

Reklama

Reklama