Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrozná zpráva se šíří světem! Na Zemi nastala obleva. Led taje, a jestli zvířata nepřejdou na konec údolí, kde je prý velká loď, všechna se utopí. Za záchranou jdou společně mamut Many, lenochod Sid a tygr Diego. Každého sužuje nějaké trápení. Many má obavu, že je poslední svého druhu, Sida trápí, že k němu nikdo nechová respekt, a Diego, i když je to tygr, který se nikdy ničeho nebojí, se bojí vody, protože neumí plavat. To se ale snaží před ostatními utajit... Cestou potkají dva vačičáky s jejich sestrou Ellie. Many se začne radovat, protože jejich sestra je mamutice. Má to ale jeden malý háček, ona si myslí, že je vačice, a jen tak si to nechce nechat vymluvit. Když už Ellie konečně pochopí, že asi vážně není vačice, nechce zase s Manym nic mít. Jenže to by nebylo to nejhorší: zdá se, že putovníci už nedojdou cíle, uvízli na plujícím ostrůvku... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (542)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Absence hutnějšího a duchaplnějšího děje by byla omluvitelná díky tomu, že se přece jenom jedná o film pro děti. Ale když asi šestiletý klučina, který v kině seděl za mnou, po celých devadesát minut kladl své mamince otázky typu „Proč tam jdou?“ a „Co tam dělají?“, bylo mi jasné, že druhý díl Doby ledové není ničím jiným než sucharskou sázkou na jistotu, která vrší jeden gag za druhým, jenž prokládá „akčněji“ laděnými scénami, mamutím (doslovně) popichováním a velmi (ale myslím tím velmi!) špatně a trapně se pokouší o několik málo citací jiných filmů (M:I-II, Zachraňte vojína Ryana). Obleva je maximálně špatný film, který nedostál změny ani v jediném pixelu, natož tak v ději, takže pořekadlo o tom, že z jednoho sáčku lze udělat pouze jeden čaj, je zde více než na místě. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film bych zhodnotil jedinou větou - Veverka nezklamala!!! Na ní jsem se těšil nejvíce...ale jedna veverka film neudělá. Dvojka už není tak vtipná jako jednička, ale rád a se zaujetím jsem se na ní koukal hlavně když se tam objevili mezivstupy veverky s jejím ořechem. Zpracování je taky stále na velmi vysoké úrovni. Celkově to není zklamání ani zdařilé pokračování...spíše zlatý střed. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Rovnaká pohodička ako pri jednotke. Opäť som sa veľmi zasmial takže nieje o čom...........Soundtrack John Powell: 1. The Waterpark ,2. The Vulture of Doom ,3. Migration ,4. Call of the Mammoth ,5. Sad Manny and The Possums ,6. Manny and Ellie Meet ,7. Traveling with Possums ,8. 12 Ton Mammoth and A 10 Ton Possum ,9. Attack From Below the Ice ,10. Extreme Possum ,11. Who Will Join Me on the Dung Heap? ,12. Log Moving ,13. Ellie Remembers ,14. Foggy Balance ,15. Goodnight Sweet Possums ,16. Kidnapped ,17. Sid's Sing-a-long ,18. Food Glorious Food ,19. The Boat and the Geysers ,20. The Dam Breaks ,21. Ellie Gets Trapped ,22. Manny to the Rescue ,23. Rescues All Round ,24. Scrat to the Rescue ,25. The Water Recedes ,26. Mammoths ,27. With the Herd ,28. Into the Sunset ,29. The Pearly Gates ,30. CPR ,31. Mini-sloths Sing-a-long ,32. The Meltdown , ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Peter Gaulke, Jim Hecht, Gerry Swallow .. Noemova archa hadra. Utrápené luhování 'čajového' pytlíku, který býval plný nápadů, ale napodruhé už nedokáže znovu navodit ten opojný humorný zážitek. Ani Scrat už není tak zábavný, protože tyto nové prvoplánově nasazované, křečovitě humorné sekvence nemají sílu nahodilého crazy osvěžení jako v jedničce. 50%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nebyla to láska na první pohled, ale možná právě proto je teď Obleva s odstupem můj nejoblíbenější díl. Sid válí každým sebehloupějším slovem, supí song si broukám podezřele často a Scrat je definitivně králem vedlejších animovaných postav. Když jsem si při dalších zhlédnutích zvyknul na podstatně větší důraz na rodinné hodnoty, usmívám se už jen při psaní tohoto komentáře. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. března 2006 v Los Angeles. (Varan)
  • Režisér Carlos Saldanha se do té doby podílel na režii téměř všech CGI projektů Blu Sky Studios. Na kontě měl mimo dvou dílů Doby ledové a Robotů (2005) také pětiminutové Scratovo dobrodružství (2002), které si pro sebe "ukradla" titulní veverka. Pracoval ale také na hraných filmech a dohlížel například na speciální efekty u Klubu rváčů (1999). (imro)
  • V písni „Food, Glorious Food“ nazpíval v českém dabingu sborové party sbor Touch of Gospel. (joktuk)

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Po Době ledové přijde Obleva

Po Době ledové přijde Obleva

24.10.2005

Studio Fox si prvním dílem Doby ledové přišlo na vcelku slušný peníz. Práce na jejím pokračování jsou v plném proudu, i když nad celým projektem bdí pouze polovina původní režisérské dvojice Carlos… (více)

Reklama

Reklama