Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrozná zpráva se šíří světem! Na Zemi nastala obleva. Led taje, a jestli zvířata nepřejdou na konec údolí, kde je prý velká loď, všechna se utopí. Za záchranou jdou společně mamut Many, lenochod Sid a tygr Diego. Každého sužuje nějaké trápení. Many má obavu, že je poslední svého druhu, Sida trápí, že k němu nikdo nechová respekt, a Diego, i když je to tygr, který se nikdy ničeho nebojí, se bojí vody, protože neumí plavat. To se ale snaží před ostatními utajit... Cestou potkají dva vačičáky s jejich sestrou Ellie. Many se začne radovat, protože jejich sestra je mamutice. Má to ale jeden malý háček, ona si myslí, že je vačice, a jen tak si to nechce nechat vymluvit. Když už Ellie konečně pochopí, že asi vážně není vačice, nechce zase s Manym nic mít. Jenže to by nebylo to nejhorší: zdá se, že putovníci už nedojdou cíle, uvízli na plujícím ostrůvku... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (543)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Od pokračovaní Doby ledové sem čekal pouhý Produkt. Pouhý produkt to možná je, ale je výbornej. Především měli tvůrci více peněz a je to vidět. Krajina, tentokrát ne pouze ledová, je naprosto krásná, a všechny záběry na větší krajinné celky jsou prostě dechberoucí. Postavičky a emoce u nich tentokrát opravdu fungují. Působí mnohem živějším dojmem a to i díky animaci. Hlavní záporák tentokrát chybí, ale Voda, jako neustálá visící hrozba, funguje na výbornou, i díky dvěma potvorám z dob dávno minulých, které jsou v ní ukryty, byt se objevjí jen málo. Dabing je skvělý, především Ota Jirák, jehož Manny je tentokrát přeci jen asi nejhlavnější postavou, se s tím popral naprosto skvěle, ale ani ostatní nezaostávají, a Kateřina Brožová mě moc překvapila. Najde se tu několik scén, které by se daly nazvat přímo Momumentálnímy (především na konci), a díky hudbě, o kterou se tentokrát místo nevýrazného Davida Newmana postaral John Powell, má film místy tak neuvěřitelný grády, že si člověk až přestává uvědomovat, že kouká na film, notabene animovanej a totálně se ponoří do děje, díky čemuž se možná na konci rozbulí, tak jako já, i s mojí mladší sestrou. A motiv Lodě, jako záchrany před velkou Vodou (jasný odkaz na Noemovu Archu) je prostě geniální. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Doba ledová 2 se mi líbila o dost více, než první díl. Přišla mi více svižnější, akční a zábavnější. Kromě ústřední trojice Sid, Manny a Diego, mě také bavily všechny kousky s okouzlujícím a nenapravitelným Scratem. Ten v tomto pokračování dostal více prostoru a mohl tak naplno projevit svůj multiplexní talent. Jakmile byl na scéně, spolu se svým věrným lískovým oříškem, jen jsem čekala, jakou pohromu zase způsobí, a věděla jsem, že mě nikdy nezklame. Spolehlivě jsem díky němu byla obdařena mírněnými záchvaty smíchu. Oblevou jsem byla velmi pobavena. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[65%] Jednička mě až tak moc neoslovila a tato dvojka na tom není o moc lépe, ale do pekel je posílat nebudu, zabavilo mě to. Animace je dobrá, má to pěkné postavy, jen mi nepřišel výrazný příběh a vcítění do těch zvířátek. U téhle dvojky je to takové už svižnější a o něco víc se zde objeví veverka Scrat, která mě prostě baví v každé scéně. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Nelíbíla se mi už jednička a dvojka je o tom samém. Už samotná animace mi přijde nezajímavá, a i když je tam jakás takás stylizace, tak mi nějak nevoní. A na co je mi, že se zvířátkám hezky vlní chlupy, když mi občas připadalo, že pohyb zvěřeny je prostě divný. Nehledě na to, že led, led, led a občas odhalená hlína s trávou a stromkem mi přijdou jako nedotažené prostředí. Vtípky moc nerozesmějou, zvířata mi přijdou až na šavlozubého tygra Diega otravné a nelíbil se mi ani dabing (původní) - mamut je huhlavý a nevýrazný, Sidovo šišlání je příšerné. Děj téměř žádný - celou dobu se jen někam jde. Zachraňuje to Scrat a líbila se mi i scéna, kdy malí lenochodi uctívají Sida. A to je celkem málo... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nebyla to láska na první pohled, ale možná právě proto je teď Obleva s odstupem můj nejoblíbenější díl. Sid válí každým sebehloupějším slovem, supí song si broukám podezřele často a Scrat je definitivně králem vedlejších animovaných postav. Když jsem si při dalších zhlédnutích zvyknul na podstatně větší důraz na rodinné hodnoty, usmívám se už jen při psaní tohoto komentáře. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • V písni „Food, Glorious Food“ nazpíval v českém dabingu sborové party sbor Touch of Gospel. (joktuk)
  • Režisér Carlos Saldanha poznamenal, že aktuálnost děje byla zvláštní náhodou: "Začali jsme na filmu pracovat před třemi roky a za tu dobu se ve světě stala spousta živelních pohrom. Rozhodně jsme si téma oblevy nevybrali až po hurikánech a tsunami, které si vyžádaly spoustu obětí na životech." (duklak2)

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Po Době ledové přijde Obleva

Po Době ledové přijde Obleva

24.10.2005

Studio Fox si prvním dílem Doby ledové přišlo na vcelku slušný peníz. Práce na jejím pokračování jsou v plném proudu, i když nad celým projektem bdí pouze polovina původní režisérské dvojice Carlos… (více)

Reklama

Reklama