Reklama

Reklama

Sonny Crockett a Ricardo Tubbs jsou nejlepší detektivové v Miami Vice. Mají nejmodernější zbraně, rychlá auta i čluny a všechno to se nebojí použít v boji s organizovaným zločinem. Rico je ten mírnější s poklidným životem a ženou, kterou miluje. Naopak Sonny je jeho pravým opakem. Jsou informování o úniku velmi citlivých dat, který vedl k masakru dvou federálních agentů a rodiny přítele jednoho z informátorů. Budou pracovat v utajení a vyšetřování je zavede přímo na práh brutálních zabijáků a do spletité sítě mezinárodních drogových překupníků. Ale jejich téměř rutinní práce je narušena ve chvíli, kdy se záletník Sonny zamiluje. Jeho láskou se totiž stala Isabella, žena obchodníka se zbraněmi a drogami. Pro Crocketta a Tubbse začíná hra na ostří nože. Oba jsou postupně tlačeni ke zdi a rozdíly mezi policajty a lumpy se nebezpečně stírají. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (732)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Udělal jsem asi chybu. A to, když jsem dával DVD do mechaniky, nezjistil jsem si předem, o čem tenhle film bude. Bylo to 1 z dalších kriminálních dramat (tedy spíš akčních kriminálek). Michael Mann nepřišel s ničím novým, pokud na každém kroku, skoro na každé TV stanici na člověka útočí kriminálka, člověk buď čeká něco nového s neotřelým nápadem, anebo se vůbec nepodívá. Herci nijak neexcelovali, ale zahráli přesně to co měli. No ten konec se dal očekávat, přece jenom bylo by to do očí bijící, kdyby se tam Li Gongová promenádovala dál s Colinem Farrellem. A navíc ta hrozná nereálnost bojových akcí (kulky jim tam lítaly všude, ale oni v pohodě uhýbali bez zranění). Alespoň ta hudba byla zvolená dobře. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Perfekcionalista Michael Mann přichází s další drsnou kriminálkou, a i když místy není tak suverénní a dějově zajímavý, přesto ani tentokrát nezklamal!! Velmi uznávaný tvůrce se vrátil na samotný začátek a natočil filmovou verzi úspěšného seriálu, na kterém se kdysi producentsky podílel. Dvojice detektivů se tak v přestrojení vydává do centra drogových obchodů, kde přestává veškerá legrace. Syrová digitální kamera, režisér kloubící psychologické a akční prvky, poctivá závěrečná přestřelka - přesto chybí dynamika a Miami Vice skutečně působí dojmem, že má aspoň o hodinu víc!! A to body rozhodně nepřidá. Mann pozoruje detaily, kterých si jiní tvůrci ani zdaleka nevšimnou, užívá atypické záběry, ze kterých málokdo něco vypotí. Snímek je méně rafinovaný než předešlý Collateral, akce tu nehraje hlavní úlohu, Mann vybrušuje styl, na tom mu záleží. Naopak děj i postavy místy vypadají jako náhodní kolemjdoucí, postavy jsou trestuhodně plytké. Emoce tím pádem chybí. Hodně by mě zároveň zajímalo, kam zmizelo těch 130 milionů dolarů, které Miami Vice údajně stálo? ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

I na Manna příliš dlouhé (a že mám jeho styl vyprávění rád). Celkem zamotaný děj drží v pozoru zájem, stejně jako tradičně precizní kamera a trefně vybraná hudba, ale onen digitální look působí až příliš často otravně a narušuje tak vizuální kontinuitu filmu (tolik zrnitých scén se v kině jen tak nevidí). Na druhou stranu to má ten příjemný efekt, že díky digitálu je atmosféra Miami syrová. Všechny ty nablýskané káry a obří vybavené baráky nepůsobí jako výtažky z katalogů (jak prezentuje Bay Miami v Mizerech), ale jako reálný doplněk světa drog a zbraní, který se ukrývá za líbivou tváří exotického prostředí. Miami Vice je podstatě to samé, co Robbery Homicide Divison, ovšem s tím rozdílem, že hlavní postavy tu nemají tolik prostoru (především Foxx je krutě v pozadí) a děj je až příliš nárazově pojatý (v rámci pravidel "máme na to vše 90 minut, než spustíme hlavní akci"). Byl by to výborný díl krimi seriálu, ale je to slabší celovečerák. Je mi to upřímně líto, protože mám Manna hodně rád. Snad mu to vyjde příště, až zase zapojí i normální kameru, díky čemuž nebude pak každá akce tak nepřehledná a každá noční scéna jak krupicová kaše... ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Spíše rozčarován než přímo zklamán. Trailer mě navnadil na úplně jiný film. Na Mannovy Mizery. Ale to je chyba lávky. Mann se rozhodl o sugestivní akční "cool" film. V čemž bohužel tkví i kámen úrazu. Jeho digitální kamera se snaží o co největší realitu, a přesto všechno se film tváří co nejvíc "cool". Tento kontrast se mě držel po celou dobu snímku. Kdyby aspoň zopakoval (kvalitativně) přestřelky v Heatu. Ale ta konečná a finální akční scéna je spíš taková nijaká, přestože oplývá skvělou kamerou. Ještě že film má takové skvělé chlapáky, na něž je radost pohleďět. Holt sex-appeal v sobě nezapřou. Přestože v podstatě jenom kritizuju, tak pokud odhlédnu od Mannovy dřívější filmografie, tak se jedná o zcela nadprůměrný snímek, který si nakonec svého diváka najde, i když bude to hledání mnohdy těžké. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbenec Mann mě ani v nejmenším nezklamal (což je dáno taky tím, že jsem neměl páru co od takového námětu čekat) a naservíroval to nejlepší, co nabízí současná akční krimi. Vizuální stránka je jako vždy stylová, atmosféra voní po miamských neónech, floridském moři a kubánském mojitu a oba hlavní představitelé mají dostatečnou dávku hereckého charizmatu (ale bacha, nejde o žádné buddy movie, vztah obou hrdinů je v celém snímku vyloženě okrajový) ... Moc se mi líbilo seriálové zarámování příběhu, který z filmu svým otevřeným začátkem i koncem dělá jakoby jen díl série... Moc pěkná pocta staré televizní legendě. 80% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (29)

  • Myšlenku natáčení celovečerní verze seriálu údajně režisérovi vnukl Jamie Foxx, který mu na párty k Mannově snímku Ali (2001) víc než 20 minut vysvětloval, proč by film měl vzniknout. Mann se, mimochodem, podílel už na původním seriálu jako výkonný producent a napsal také jednu z epizod. (imro)
  • Natáčení v Dominikánské republice pozastavili v říjnu 2005 na tři dny kvůli negativní reakci veřejnosti a střelbě, při které ochranka štábu zranila útočníka. Výstřely jsou údajně slyšet ve scénách z této země. Produkci dělal problém také hurikán Katrina, kvůli kterému se muselo rovněž přestat natáčet. (imro)
  • Československý rodák Jan Hammer, autor hudby k původnímu seriálu, měl původně napsat úplně nové party k filmu, ale odmítl. (imro)

Související novinky

Michael Mann natočí svůj vysněný film

Michael Mann natočí svůj vysněný film

09.02.2022

79letý režisér Nelítostného souboje, Miami Vice nebo Collateralu Michael Mann konečně dostane šanci natočit svůj vysněný projekt. Režisér po letech příprav sehnal obsazení a finance pro natočení… (více)

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

16.05.2021

Hvězdy kultovního snímku Pulp Fiction Bruce Willis a John Travolta si po necelých třech dekádách zopakují spolupráci. Oba se totiž objeví v novém akčním filmu Paradise City. Snímek chystá režisér… (více)

Více Miami? Miami Vice

Více Miami? Miami Vice

13.05.2006

Společnost Universal Pictures si jednoho dne uvědomila, že Miami Vice byl v osmdesátých letech zatraceně úspěšný detektivní seriál navíc oceněný mnoha cenami a že když něco fungovalo už u filmu… (více)

Reklama

Reklama