Reklama

Reklama

Sonny Crockett a Ricardo Tubbs jsou nejlepší detektivové v Miami Vice. Mají nejmodernější zbraně, rychlá auta i čluny a všechno to se nebojí použít v boji s organizovaným zločinem. Rico je ten mírnější s poklidným životem a ženou, kterou miluje. Naopak Sonny je jeho pravým opakem. Jsou informování o úniku velmi citlivých dat, který vedl k masakru dvou federálních agentů a rodiny přítele jednoho z informátorů. Budou pracovat v utajení a vyšetřování je zavede přímo na práh brutálních zabijáků a do spletité sítě mezinárodních drogových překupníků. Ale jejich téměř rutinní práce je narušena ve chvíli, kdy se záletník Sonny zamiluje. Jeho láskou se totiž stala Isabella, žena obchodníka se zbraněmi a drogami. Pro Crocketta a Tubbse začíná hra na ostří nože. Oba jsou postupně tlačeni ke zdi a rozdíly mezi policajty a lumpy se nebezpečně stírají. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (733)

tron 

všechny recenze uživatele

Seriál som nikdy nevidel a Michaela Manna pokladám "len" za zručného remeselníka, ktorého filmy sa mi síce páčia (PEVNOSŤ, POSLEDNÝ MOHYKÁN, HORÚČAVA), no niekedy to s atmosférou predsa len už preháňa na úkor príbehu (ALI, COLLATERAL). Napriek tomu som si jeho MIAMI VICE zamiloval už na prvé pozretie. Výborné herecké obsadenie je fajn, ale má to niečo, o čom sa ťažko hovorí. Nie je to „iba“ výborná atmosféra (hoci dusné nočné veľkomesto, ku ktorému sa blíži tropická búrka a horizont križujú blesky, je vystihnuté a nasnímané úžasne, stačí na strechu výškovej budovy postaviť dvoch hercov, pustiť kameru a dúfať, že sa skôr alebo neskôr v diaľke začne blýskať) či parťácka buddy chémia (v úvodnej diskotékovej scéne nepadne ani slovo, pritom z policajnej zohratosti mrazí, viď. scéna, v ktorej na jedného od chrbta zaútočí zabijak, na čo je kolegom zabijak spacifikovaný bez toho, aby si to vpredu kráčajúci kolega všimol - trvá to len pár sekúnd, ale je to pre mňa esencia buddy movie). Scenár stojí na minimalizme - čo sa týka dialógov, aj vzťahov medzi postavami (záverečná scéna sa hravo zaobíde bez slov, stačí, testosterónový Crockett v tichej nočnej nemocnici). A scéna na diaľnici je bomba ("Už sa nemusíš ponáhľať domov."). Trenčín Max 2006 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi slabý akčný film. Má iba priemerný príbeh, ktorý už bol použitý viackrát, ale lepšie. Tu je veľmi zle spracovaný, pretože je extrémne nudný. Myslel som si, že toto je akčný film, ale tu je len mnoho nudných dialógov a iba jedna priemerná prestrelka. Zato tancovania a bozkávania je tu viac ako dosť. Zlá kamera ešte doplňa nízku kvalitu tohto filmu. Herecké obsadenie je iba priemerné, Jamie Foxx je dobrý herec, ale Collina Farrella nemám rád a v tomto filme mi to potvrdil. Nechápem ako taký dobrý režisér ako Michael Mann, ktorý natočil môj najobľúbenejší film Posledný mohykán dokázal natočiť niečo tak zlé. Mnoho výborných akčných filmov, ktoré majú dobrý príbeh, aj akciu vyjde iba na DVD a samozrejme tento zlý film ide do kina. Objektívna kvalita filmu- 30%, film sa páči mne na 15%. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ale mal som už predtým také malé cítenie, že to nebude to, čo všetci čakali. Samozrejme, že Mann si filmami 'Heat' a 'Collateral' poriadne zavaril, bude sa to vždy porovnávať a ťažko sa niekedy prekoná. Od 'Collateral' mohol vypustiť aj z príliš tmavého prostredia, ktoré pridáva na zmätenosti. Ale tak to už býva, väčšinou, keď je na niekoho obrovský tlak alebo keď sa na niečo tešíte. Obrovskou chybou však niekedy bývajú (ako aj tu) trailery, ktoré človeka navnadia na niečo úplne iné ako sa po zhliadnutí dočká. Ale napriek tomu je to príjemná pohodovka s kvalitnou hudbou, chce byť veľmi zamotaná, no práve tým zaujímavá práve nie je. A chýba aj dávka napätia. No proste mi to vychádza na 70%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Až na prostřední část je Miami Vice skutečně zábavným a koukatelným akčním hitem. Jenže ta prostřední část trvá asi devadesát minut. Nevím, jaký mělo význam natáčení na digitál, filmu to každopádně dodává punc lacinosti. Místy jako kdybychom sledovali gruzínské artové drama. Jenže to by v tom nesměli hrát ti dva nejhustější týpci z celého Hollywoodu. Je pravdou, že Farrel i Foxx mají vždy dokonale padnoucí hadry, tváří se jako prvotřídní mača a skoro i cítíte jejich nepochybně luxusní parfémy, ale nic z toho je nezachraňuje před plácání se v plytkosti jejich postav. Chybí jim nějaká slabina, něco zpochybňující jejich božskost, alespoň špetka reálné emoce. Stejně bezradná (i když z jiných důvodů) je Gong Li, která jakoby místy nevěděla co vlastně říká (což možná skutečně nevěděla). Hereckou čest zachraňují pouze styloví padouši. Miami Vice ovšem nemá pouze nedůvěryhodné hrdiny, nemá ani pořádný příběh, nemá tempo, nemá absolutně žádnou gradaci (něco ve stylu: „řekněte mi až to přijde…“ „už to přišlo“), nemá duši. A k čemu je film tak chladný a odosobněný, ač výborně zrežírovaný? Manna respektuji jako člověka dokonale ovládajícího řemeslo, ale jako průměrného vypravěče. Zde nevypráví vůbec. Nechává se unášet snahou o perfektní vizuál. 60% Zajímavé komentáře: Lima, Gemini, Marigold, Marius, betelgeuse, Sobis87, Hwaelos, curfew77, ali-n, Dexter666 ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

No rules. No order. No law. Miami Vice je revoluční počin v rámci žánru a taky ukázka toho, že si za 135 milionů při natáčení letního blockbusteru (kterým se Miami Vice nakonec nestalo) lze zachovat auterství. Michael Mann vyniká v konstrukci fikčního světa, který je tak dokonale představen a kterému dominují jednotlivá prostředí jako výrazný narativní prvek, že člověk rád zůstane i po skončení titulků nějakou tu chvíli ve vzdušném městě. Většina akčních režisérů se stará o to, aby obraz hezky vypadal a byl ostrý a bez jediné chybičky, zvuk nutil diváka se orientovat v dění a aby hudba podporovala akci, Michael Man spolu s Dionem Beebem, s kterým již spolupracoval na Collateralu, proti tomu nasazuje zrnitou, tu přeexponovanou, tu podexponovanou digitální kameru, dovolí si vybělit obraz a zvuky používá co nejrealističtější k vtáhnutí diváka doprostřed dění, hudba zde má ryze náladotvorný účel a udává temporytmus dění. V Miami Vice se toho moc nenakecá, nepotřebuje se vyplnit čekání na další akci parťáckým poštuchováním, ale když je něco proneseno, je to podstatné a dozvídáme se více o příběhu a postavách - přestože o příběh tady nejde a vyčitat MV téměř nulovou psychologizaci by bylo nepatřičné. Farrell a Foxx jsou dokonale sehraní a chemie mezi nimi funguje bez ztráty jediné kytičky, oba si zaslouží svůj malý a velice intimní, na očekávaný velkorozpočtový letní trhák nezvyklý moment. Hlavně to není film o krásných bourácích, pevných účesech a drahých hadřících, Mann není fetišistický a ani mizogynní, žena zde má určující postavení. Miami Vice je jako obraz od Jacksona Pollocka, několik nahodilých a zdánlivě nesouvisejících cákanců/scének, které ve výsledku vytvoří umělecké dílo. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (29)

  • Natáčení v Dominikánské republice pozastavili v říjnu 2005 na tři dny kvůli negativní reakci veřejnosti a střelbě, při které ochranka štábu zranila útočníka. Výstřely jsou údajně slyšet ve scénách z této země. Produkci dělal problém také hurikán Katrina, kvůli kterému se muselo rovněž přestat natáčet. (imro)
  • Kvůli náročné taneční scéně, kterou ve filmu mají Sonny Crockett (Colin Farrell) a Isabella (Gong Li), najali tvůrci pro herce v Los Angeles i Miami tanečního instruktora. Farrell: "Byl potřeba jako sůl. Dokud jste neviděla Ira, jak se pokouší o salsu, nevíte, co je to tragédie." (NIRO)
  • Scéna, v ktorej zo šedého Ferrari F430 šľahajú modré plamene, nie je špeciálny efekt. F430 takéto plamene dokáže produkovať pod plným plynom. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Michael Mann natočí svůj vysněný film

Michael Mann natočí svůj vysněný film

09.02.2022

79letý režisér Nelítostného souboje, Miami Vice nebo Collateralu Michael Mann konečně dostane šanci natočit svůj vysněný projekt. Režisér po letech příprav sehnal obsazení a finance pro natočení… (více)

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

16.05.2021

Hvězdy kultovního snímku Pulp Fiction Bruce Willis a John Travolta si po necelých třech dekádách zopakují spolupráci. Oba se totiž objeví v novém akčním filmu Paradise City. Snímek chystá režisér… (více)

Více Miami? Miami Vice

Více Miami? Miami Vice

13.05.2006

Společnost Universal Pictures si jednoho dne uvědomila, že Miami Vice byl v osmdesátých letech zatraceně úspěšný detektivní seriál navíc oceněný mnoha cenami a že když něco fungovalo už u filmu… (více)

Reklama

Reklama