Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píšící režisér M. Night Shyamalan (Vesnice, Znamení, Vyvolený, Šestý smysl) přináší originálně pojatý příběh svým dětem – Žena ve vodě. Údržbář Cleveland Heep (Paul Giamatti) se straní lidí a tiše žije mezi vyhořelými žárovkami a pokaženými spotřebiči obytného komplexu Cove. Jednou však přijde noc, která navždy změní jeho život - objeví tajemnou mladou ženu Story (Bryce Dallas Howard), která žije v přívodních šachtách pod bazénem obytného komplexu, kde se stejně jako on skrývá před zraky ostatních. Cleveland zjišťuje, že Story je vodní nymfa z pohádek na dobrou noc, které tajemná stvoření brání v tom, aby podnikla náročnou cestu z našeho světa do toho jejího. Story je obdařena schopností předjímat osudy Clevelandových sousedů, jež jsou úzce svázány s tím jejím. Společně pak všichni musí rozluštit sled tajemných kódů, které jí opět otevřou cestu ke svobodě. Čas však běží jako splašený kůň a lhůta, během které se Story může vrátit domů, se chýlí ke konci - ale všichni nájemníci dávají své životy solidárně v sázku, aby jí pomohli. Cleveland je pojednou nucen utkat se s démony, se kterými do Cove přišel a kteří se jej drží, všichni obyvatelé domu pak musí užít zvláštních schopností, jež jim Story pomohla objevit, aby zachránili nejen její svět… ale i ten náš. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (534)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pohádka na dobrou noc se vším, co k tomu patří v režii člověka, který mohl být novým Hitchockem, ale snaží se pouze plnit si své touhy místo natáčení kvalitních filmů. BD Howard je krásná herečka a P. Giamatti mě trochu nudí. Režisér si napsal větší roličku a stal se tak součástí děje a podle mě ztratil nad příběhem potřebný nesubjektivní nadhled. Pohádkově magická atmosféra je k dobru filmu, který však nikdo takto nebude brát vážně. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Lady in the Water je nádherná alegória o príbehoch a tvorivom procese. Potrebujete múzu, ktorá vám do sveta vnesie svetlo, aby ste odhalili to starodávne kúzlo príbehov a našli všetky časti puzzle, z ktorých je príbeh zložený a ktoré sú po celý čas okolo vás. A možno nakoniec tým príbehom niekoho aj ovplyvníte. Ale musíte ostať samým sebou a nenechať sa zmiasť ľuďmi, ktorí do vašich úst vkladajú svoje príbehy... ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Žena ve vodě v sobě rozhodně něco má a byly momenty, kdy jsem nemohl odtrhnout oči od obrazu, uši od hudby, jindy se mi naskytla podívaná na zajímavou komedii, příště zas na pěknou pohádku. Byly taky chvíle, kdy bych nejraději kousek přetočil. To celkově tomuto multižánrovému produktu velmi ubralo, celkem však poutavá podíváná, o které tak nějak zatím nevím co si myslet a z jakého úhlu na ni nazírat. Snad příště. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Strašně moc jsem si přála dát tomuto filmu šanci a příležitost si mě získat. Dvakrát. A i přesto ve mě zůstalo citové vzduchoprázno, pocit promarněné šance a otazníku, co to sakra mělo znamenat. Asi to, že člověk musí od počátku přistoupit na pravidla a nehledat jakoukoliv logiku, což rozhodně není důvod k tomu film hodit do kytek, já vím. Žena ve vodě je zručně natočený film, s pár slibnými charaktery, s hromadou načatých figurek, s divně se nehodící hudbou a hodně slabým dějem. Asi takový má být, nejspíš. 50% - **1/2. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem moc nepobral. Příběh je to zajímavý a originální, ale na druhou stranu i dost za vlasy přitažený. Už někde v polovině jsem se modlil aby ten blábol konečně skončil. Shyamalan točil doposud samé dobré a originální filmy, ale Žena ve vodě se mu už trochu vymkla. Není to vyloženě špatný film, ale nebýt excelentního Giamattiho a překrásné Bryce Dalla Howard (která nemá prakticky co hrát) možná bych i hodnocení snížil. A po závěrečných titulkách mi v hlavě zůstala jediná otázka, co to sakra bylo?? ()

Galerie (45)

Zajímavosti (17)

  • Shyamalan objevil pro svůj film neznámou Cindy Cheung a byl ochotný zaplatit jí z rozpočtu 65 000 dolarů, což je minimum požadované hereckou asociacií. Její agent však žádal rovný milion, ale nakonec se dohodli na sumě 100 000 dolarů. (imro)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. července 2006 v New York City (New York, USA). (BMW12)
  • Ještě v předprodukci kolovaly fámy, že úlohu Clevelanda Heepa má v merku Kevin Costner. Paul Giamatti, který ji nakonec ztvárnil, byl však podle režiséra prvou a jedinou volbou. (imro)

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

01.06.2007

Nightovi (jak mu říkají anglicky mluvící publicisté, pro něž je přízvisko Shyamalan nezvládnutelný jazykolam) se to nakonec podařilo. Jak asi víte, po vlažně přijaté Ženě ve vodě už se hollywoodští… (více)

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama