Reklama

Reklama

Saw 2

  • USA Saw II (více)
Trailer

Génius děsu rozjíždí druhé kolo hrůzostrašné hry s životem a smrtí. Zamkne do uzavřeného prostoru osm nešťastníků, jejichž úkolem je dostat se ven dřív, než se nadýchají nervového plynu a zemřou. Musejí však být ostražití - cesta ke svobodě je poseta smrtícími pastmi, které jim rafinovaný Jigsaw přichystal. Když je nalezena mrtvola s charakteristickými známkami Jigsawova vražedného rukopisu, nastává čas, aby se do hry zapojil i detektiv Matthews. Rozbíhá se pátrání po vrahovi, jehož brutalita volá po zákonné odplatě. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (710)

petero 

všechny recenze uživatele

Dávam o hviezdičku menej ako jednotke. Asi po pol hodinke sledovania by som tomu dal možno iba dve, pretože ma dosť štvalo ako sa obete chytaly do pascí. Bolo to dosť pritiahnuté. A ešte neschopnosť celej roty policajtov, komanda a expertov prísť na nejakú stopu. Našťastie som to dopozeral a celkové vyznenie filmu zanechalo na mňe celkom dobrý dojem. Atmosféru to nestratilo. Kamerové hrátky už ničím nie sú výnimočné. No opäť ako v jednotke je tu slušný záver, kvôli ktorému dávam aj tú štvrtú. Dvojku si však vychutnáte iba ak ste videli aj jednotku. Inak je to veľmi solídne pokračovanie. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

První díl je i přes skutečnost, že se nechává inspirovat jinde, zatraceně povedený žánrový přírůstek, jehož konec je v mém osobním top největších filmových překvapení. Dvojka navazuje schopně a některé pasti jsou opravdu úchvatné. Pokud se však první díl inspiroval Kostkou jemně, druhý už jí vykrádá až nezdravým způsobem. Máme tu mnoho postav, máme tu různě rozmístěné pasti a máme tu naprosto debilní postavu, která otravuje život všem ostatním (ten typ parchanta, kterého byl měl divák nenávidět, nefungoval už ani v druhé kostce). Konec je zajímavý, ale stále se jaksi nedokáži rozhodnout, zda mi připadá dobře nasazený na jedničku a nebo násilně našroubovaný... nejspíše od každého trochu, nicméně šokující překvapení to tentokrát není. Saw II není ani omylem tak dobrý, jako jeho předchůdce, ale jde o slušné pokračování, které má pozici ztíženou především tím, že první díl je "téměř" dokonalý... ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke je to jasná slabota, ale tvorcovia jednotky (Wan a Whannell) sú späť, aby dohliadli na príbeh, a mňa opäť zaujal. Na jednej strane sledujeme partičku ľudí, ktorý sa snažia zachrániť a na druhej strane keci Tobina Bella a Donnieho Wahlberga v hre o prežitie vlastnej rodiny. Takže je to celkom zaujímavé. Atmosféra nie je tak napumpovaná ako v jednotke, ale stále je to pokračovanie, na ktoré sa dá pozrieť. 70% - 3* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Saw II ponúka to, čo jednotka, iba v menej efektnejšom a zábavnejšom balení. V prípade, že si nebudete všímať chyby, dočkáte sa skvelej nenáročnej zábavy. Keď som sa na tento snímok pozeral druhýkrát, páčilo sa mi to viac než prvýkrát. Krv je možno až prehnaná, dej tiež nie je zlý a je prekvapivý, ale pozerať sa na chlapa, ktorý si nožom reže číslo na zadnej časti svojho krku je fakt ťažké zniesť. Najviac z filmu sa mi páčili dialógy Jigsawa a detektíva, Jigsaw naozaj o živote vie veľa a je ťažké ho naštvať, alebo ho dohnať k spolupráci. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Druhá pila je od své starší sestry odlišná. Pár minut po tom, co v coolózně sestříhané úvodní scéně sklapne maska smrti na Michaelově hlavě, totiž policie namíří své zbraně přímo do obličeje pana Skládačky. Tím je řečena nejdůležitější odlišnost od prvního dílu, protože zde máme smrtelně nemocného trýznitele téměř od začátku na očích a také jsou jasně vytyčeny dvě zásadní dějové linie. V jednom dějství sledujeme psychologickou hru, kterou rozehrává pokašlávající Jigsaw s detektivem Matthewsem, jenž bojuje o život svého nezbedného syna, a to druhé nás zavádí do důmyslnými léčkami napěchovaného domu, ze kterého se osm různých lidských trosek snaží dostat dřív, než jim nervový plyn rozežere vnitřní orgány...ale že se tedy podařilo sehnat inteligenty!...vůbec se jim nedaří zahrát pocit odsouzení a nemohoucnosti, nedodržují stanovená pravidla, lezou do pastí úplně bezmyšlenkovitě a pak se diví, že jim něco ustřelí hlavu nebo udělá z rukou krvavé pahýly...záliba scénáristů v mučení lidstva nezná mezí a chrlí jednu hroznou past za druhou(po jedné takové už možná nikdy nepůjdete na odběr krve)..zdá se, že pokud bude existence série Saw záviset na vymýšlení originálních a strastiplných cest vedoucích k přežití, dočkáme se po jedné odřízlé noze, dvou ulomených prstech a třech vytržených zubech také čtyř prasklých žeber, pěti stržených nehtů atd...to, co udělalo ze Saw úspěšný fenomén je ojedinělý vypravěčský styl, působivost lidského utrpení a bezmoci a bezpochyby diskutabilní pointa. Pakliže jste neskousnuli tu v jedničce, bude Vám tahle připadat jako nestravitelné sousto. Ona je totiž ještě umocněna na druhou. Jakoby nás chtěl Darren Lynn Bousman první pointou načít a druhou šokovat...navíc je tu příjemné propojení se Saw 1 a jistě postřehnete i Final Theme Charlieho Closera...v roli rakovinou stiženého Jigsawa alias Johna Kramera se podruhé objevil Tobin Bell a předvedl přesně to, co měl - zvráceného, brutálního, ale zároveň chladnokrevného a chytrého testovače a soudce lidského odhodlání, železné vůle a prahu bolesti. 4 milióny dolarů(rozpočet)/144 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Film byl nominovaný na cenu Saturn americké Akademie sci-fi, fantasy a hororových filmů. (imro)
  • V čase 1:12:13 je vidět ruka, díky které spadly tajné dveře. (Pepy)
  • Zbraň, která je připevněná na dveřích je Ruger GP100 ráže .357 Magnum. (dc125)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Hračky bývají plačky...

Hračky bývají plačky...

06.06.2006

...říkávaly nám babičky, když jsme něco přeháněli. Společnost Lionsgate asi nemá babičku. Málokterý jiný filmový žánr v Americe dává často vzniknout řadě pokračování, prequelů, sequelů, remaků a… (více)

Reklama

Reklama