Reklama

Reklama

Saw 2

  • USA Saw II (více)
Trailer

Génius děsu rozjíždí druhé kolo hrůzostrašné hry s životem a smrtí. Zamkne do uzavřeného prostoru osm nešťastníků, jejichž úkolem je dostat se ven dřív, než se nadýchají nervového plynu a zemřou. Musejí však být ostražití - cesta ke svobodě je poseta smrtícími pastmi, které jim rafinovaný Jigsaw přichystal. Když je nalezena mrtvola s charakteristickými známkami Jigsawova vražedného rukopisu, nastává čas, aby se do hry zapojil i detektiv Matthews. Rozbíhá se pátrání po vrahovi, jehož brutalita volá po zákonné odplatě. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

Psema 

všechny recenze uživatele

Saw 2 se snaží o to, co každý druhý díl. Chce být bombastičtější. V tomto případě brutálnější a krvavější. Narozdíl od prvního dílu je zde ovšem mnohem více postav a i když jsou pasti velmi zajímavé, už to zkrátka nepůsobí tak sirově, komorně a zajímavě jako předtím. Scénář je navíc o něco slabší než u prvního dílu. Tam se mi právě hodně zvratů líbilo, jelikož mám takovýto styl rád, ale zde příliš zvratů není. Prakticky až na závěrečnou pointu mě nic nepřekvapilo, a právě závěr mě spíše vytočil, než aby mě uzemnil svou promyšleností. Narozdíl od předchozí části je navíc vrah rovnou odhalen a proto už nepůsobí tak tajemně jako když jsme neviděli jeho tvář, což snímku taktéž hodně ubralo a scény s odhaleným Jigsawem působí spíše nudně než zajímavě a daly by se lépe sestříhat. Herci sice hrají slušně a to že jsou vskutku neznámí člověku pomáhá neklást na ně vysoké nároky, ale chtělo by to alespoň jednu výraznější osobnost, která by pořádně zaujala. Atmosféra by se opět dala krájet a ve spojení se skvělou kamerou a hudbou je opět silným elementem filmu. Pro příště by si tvůrci měli vzít poučení, že ne vždy je snaha o bombastičtější pokračování tou nejlepší cestou. Jinak jsem byl vskutku spokojen, ale první Saw mám stejně radši ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

John „Those who don't appreciate life do not deserve life“ Kramer přichystal další hru na utrpení. To největší bylo vykloubená čelist od zívání kvůli nefungujícímu suspension of disbelief a mžitky před očima při epileptickém střihu. Kruciálním momentem překvapení po vzoru jedničky se to ještě snaží na konci vzkřísit, ale už jsem byl příliš vyčerpaný. Pusťte song od New Kids on the Block „Let's Try It Again“.. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Snesitelné pokračování velmi dobrého prvního dílu, bohužel jsem se už nebál tak jako tehdy. Nápad s dopadením Jigsawa na začátku příběhu (přes působivý herecký výkon jeho představitele) nebyl š'tastný, protože tím snímek ztrácí tajemno svého předchůdce. Jako u (skoro) každého sequelu přibylo množství, ubylo kvality - překombinovanost není ničím zakrývaná, brutalita ničím opodstatněná, motivace postav nejsou pochopitelné. Nebylo to sice úplně špatné, ale na trojku se fakt netěším... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na to, že to je pokračování, tak je to hodně dobrý, ale v porovnání s prvním dílem to je přece jen o něco horší a hlavně se to trochu opakuje a ještě k tomu mi to občas připomínalo kostku, ale úkoly byly slušný a bylo to i docela krvavý a hlavně má film několik kvalitních zvratů, jenže půlku závěrečného rozuzlení jsem bohužel čekal a tak mě to moc nepřekvapilo a pointa proč to všechno, taky nic moc, ale na pokračování je to výsledek výbornej ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Před rokem se v amerických kinech objevil žánrově geniální film postavený na chytré zápletce, kdy vrah své oběti nezabíjí, ale dá jim na vybranou. Kolik jsou schopny obětovat za to, že budou žít? No a protože film měl poměrně dobré tržby, druhý díl byl takřka na spadnutí. Vůbec mě nepřekvapilo, že "dvojka" už hraje jinou ligu než "jednička". Z kina jsem zklamaná neodcházela, protože přesně to jsem čekala. Ale, mírně řečeno, velmi mě rozčaroval konec, kdy si tvůrci nechávají nehorázně otevřené dveře ke "trojce", o níž lze s jistotou předem říct, že už nebude ničím jiným než slabým odvarem. Dvojka má naštěstí ještě poměrně dobrou zápletku, zejména 2/3 filmu se divákovi dostane pod kůži, ale závěr je dost nechutným podrazem na diváka s okatou scénáristickou berličkou. Také epileptický střih nemá co nového nabídnout, no a mrazivé napětí, které mě v prvním díle zarazilo do sedadla, vystřídala jen přímočará akce. Navíc postavy jsou (až na úžasného skládačkového vraha Jigsaw) dost ploché. Přesto dávám 3*, v rámci hororového B žánru se film drží ještě v lehkém průměru až nadprůměru a infarktové zklamání mi také nepřivodil. Ale musel by se stát zázrak, aby "trojka" nebyla spláchnuta do odpadu. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Tobin Bell (Jigsaw) sa počas rozhovoru pred vydaním ôsmej časti série vyjadril, že už od druhej časti si píše vlastné dialógy k všetkým filmom série úplne sám. Všetko sa začalo tým, keď mal pred natáčaním scén s Donniem Wahlbergom (Eric Matthews) k druhej časti sedem dní na prípravu. Herci sa rozhodli, že si svoje dialógy prerobia, aby obsahovali viac napätia a od tohto momentu dali tvorcovia Bellovi vždy šancu upraviť si dialógy do vlastnej podoby. (Marceloo)
  • Jigsawovo (Tobin Bell) jméno je, jak se dozvíme ve scéně se zdravotní sestrou (Gretchen Helbig), John Kramer. (imro)
  • Režisér Darren Lynn Bousman se dlouhé roky snažil natočit film The Desperate podle vlastního scénáře. Narážel však na trvalé odmítání, protože studia považovala jeho příběh za příliš násilný. Když se z prvního dílu Saw: Hra o přežití (2004) stal obrovský hit, Bousman dostal šanci uplatnit svůj scénář, ale musel ho upravit tak, aby zapadl do franšízy Saw. (imro)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Hračky bývají plačky...

Hračky bývají plačky...

06.06.2006

...říkávaly nám babičky, když jsme něco přeháněli. Společnost Lionsgate asi nemá babičku. Málokterý jiný filmový žánr v Americe dává často vzniknout řadě pokračování, prequelů, sequelů, remaků a… (více)

Reklama

Reklama