Reklama

Reklama

Saw 2

  • USA Saw II (více)
Trailer

Génius děsu rozjíždí druhé kolo hrůzostrašné hry s životem a smrtí. Zamkne do uzavřeného prostoru osm nešťastníků, jejichž úkolem je dostat se ven dřív, než se nadýchají nervového plynu a zemřou. Musejí však být ostražití - cesta ke svobodě je poseta smrtícími pastmi, které jim rafinovaný Jigsaw přichystal. Když je nalezena mrtvola s charakteristickými známkami Jigsawova vražedného rukopisu, nastává čas, aby se do hry zapojil i detektiv Matthews. Rozbíhá se pátrání po vrahovi, jehož brutalita volá po zákonné odplatě. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

maxi6 

všechny recenze uživatele

II, III, IV......pro mě bude Wan stále jednička a další pokračování jen ubohé vykrádačky. Přesto, že Bouseman zdědil po Johnovi skoro celý štáb z jedničky, nedokázal do SII vložit nic osobního a nového, co by dodalo chuť a šťávu. Stále na chlup stejná kamera, střih, děj, o hodně více pokulhávající hudba. Větší rozpočet a více osob v obsazení neznamená záruku absolutní kvality. Z tohoto pohledu je pro mě mladý a nadějný Wan o to více zajímavější a přitažlivější. Bude zajímavé, jak si společně s Whannelem a Ashenem poradí na Silence / 2006 a s jakou originalitou nás překvapí......... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónovTržby USA $87,039,965Tržby Celosvetovo $147,739,965Tržby za predaj DVD v USA $44,689,595 //počet predaných kusov 2,815,407║...keď to tak zarába, netočte potom aj 100pokračovaní, fakt nápad ako hrom, nech žije komercia __Pokračovanie čo už stráca na atmosfére, ktorú stanovil prvý film. Prvé pozretie filmu bolo ešte celkom fajn aj som ho trošku umienene vysoko hodnotil, lebo som asi aj sám chcel veriť že to je lepšie než sa mi zdá ale opak je pravdou tak 4hviezdičiek mením na stále slušné 3.Škoda že to príde tak na rýchlo kvasené, nápady a pasce to má dobré ale ten príbeh a umelosť naokolo to strašne ubíja. A to som chcel byť fanúšik tejto série po prvom filme, Saw 2 ma nechala ešte váhať, Saw 3 dala zbohom nádejam. /videl v kine: 65%/ ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jednička byla dechberoucí podívaná,u které jste si pořádně nevydechly a většina zvratů byla perfektně promyšlena a všechno do sebe zapadalo. 2. díl na sebe tedy nenechal dlouho čeka a spoléhá na osvědčené metody. Ty se ale ne pokaždé vyplatily. Základní příběh je podobný prvnímu,jenom postav je o dost více a policejní pátrání dostává v tomto díle větší prostor stejně jako postava Jigsawa. Tato postava je jedna z velkých kladů filmu a je dobře,že byla rozšířena, protože v jedničce moc prostoru nedostala. Jinak je to ale to samé. Tvůrci spoléhají na klaustrofobickou atmosféru, která ovšem není zde tak intenzivn a funguje jen v některých scénáchí. Stejně tak se zhoršily již povinné dějové zvraty a ten závěrečný není vůbec tak vynikající,jako v jedničce. A herce ani rozebírat nebudu. I přes všechny mé výtky je to ale dost dobrá podívaná,která svému staršímu bratrovi ostudu neuděla. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

John „Those who don't appreciate life do not deserve life“ Kramer přichystal další hru na utrpení. To největší bylo vykloubená čelist od zívání kvůli nefungujícímu suspension of disbelief a mžitky před očima při epileptickém střihu. Kruciálním momentem překvapení po vzoru jedničky se to ještě snaží na konci vzkřísit, ale už jsem byl příliš vyčerpaný. Pusťte song od New Kids on the Block „Let's Try It Again“.. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Zahrajem si takovou hru. Žít nebo umřít. Důmyslné zbraně, smrti a poznání, kolik krve jsi ochoten ztratit, abys zachránil svůj život. A detektiv Mathews má 2 hodiny na záchranu syna......Hlavně začátek nemá potřebné tempo, třeba jako první díl, ovšem postupně se to zlepšuje. Hlavně filmařské věci jako kamera a střih poutají mojí pozornost k ději, který je místy nudnej. Policajt se mi zdá vcelku trapnej a občas to připomíná spoustu viděného. Ale poslední čtvrthodinka na to dá (skoro) zapomenout. Má lidské pokolení vůli přežít? Přesvědčte se! Game over. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Tobin Bell (Jigsaw) sa počas rozhovoru pred vydaním ôsmej časti série vyjadril, že už od druhej časti si píše vlastné dialógy k všetkým filmom série úplne sám. Všetko sa začalo tým, keď mal pred natáčaním scén s Donniem Wahlbergom (Eric Matthews) k druhej časti sedem dní na prípravu. Herci sa rozhodli, že si svoje dialógy prerobia, aby obsahovali viac napätia a od tohto momentu dali tvorcovia Bellovi vždy šancu upraviť si dialógy do vlastnej podoby. (Marceloo)
  • V prvním díle Saw: Hra o přežití (2004) byla Jigsawova (Tobin Bell) loutka ovládaná rybářským vlascem. Protože měl štáb pro tento film o něco vyšší rozpočet, rozhodl se vytvořit novou, mechanicky ovládanou loutku. (imro)
  • Ve scéně, kdy Amanda (Shawnee Smith) vylézá u jámy plné stříkaček, je vidět na její kůži krev a pobodání. Nicméně v závěru filmu, kdy utíká s chlapcem, nemá na sobě ani škrábanec. (Pepy)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Hračky bývají plačky...

Hračky bývají plačky...

06.06.2006

...říkávaly nám babičky, když jsme něco přeháněli. Společnost Lionsgate asi nemá babičku. Málokterý jiný filmový žánr v Americe dává často vzniknout řadě pokračování, prequelů, sequelů, remaků a… (více)

Reklama

Reklama